**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Αναζήτηση Google: GMail στα Προσωπικά Αποτελέσματα Αναζήτησης και Google Knowledge Graph

Με ένα "πείραμα αναζήτησης" που διεξάγει η Google ενσωματώνει στα προσωπικά αποτελέσματα αναζήτησης των συμμετεχόντων και πληροφορίες από το GMail λογαριασμό τους. Στο πείραμα δηλώνουν συμμετοχή μέχρι 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε ειδική σελίδα. Τα σχετικά email θα εμφανίζονται σε συνδεδεμένους στο λογαριασμό τους χρήστες (στη google.com με αγγλική γλώσσα ως συνήθως γίνεται στις νέες εφαρμογές τους[βλέπε και παρακάτω για μια άλλη νέα]).

 Οι συμμετέχοντες χρήστες GMail που έγιναν αποδεκτοί, κι όχι των Google Apps, θα λάβoυν ένα μήνυμα επιβεβαίωσης όταν ο λογαριασμός τους είναι έτοιμος. Μπορούν να επιστρέψουν στη σελίδα εγγραφής του πειράματος για να εγκαταλείψετε την δοκιμή.Αποτελέσματα αναζήτησης που συμπεριλαμβάνουν GMail emails
Αποτελέσματα αναζήτησης που συμπεριλαμβάνουν GMail emails


  • Εύρεση σχετικών μηνυμάτων στο Gmail και τους κοινοποιημένους συνδέσμους στα αποτελέσματα αναζήτησης σας.
  • Αναζήτηση για επαφές που στείλατε e-mail πρόσφατα και δείτε τα μηνύματά τους.
  • Αποκτήστε ενημερωμένες πληροφορίες για τις πτήσεις σας. (οι πληροφορίες πτήσεις ήταν σχετικό νέο χαρακτηριστικό της αναζήτησης Google Και εμπλουτίζονται τώρα)
Τέτοια αποτελέσματα Gmail θα εμφανίζονται στα δεξιά από τα κύρια αποτελέσματα, παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις, το επάνω μέρος της σελίδας αναζήτησης θα αναδείξει μια απάντηση που προέρχεται απευθείας από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο γνωστό Flights(πτήσεις) συμπεριλαμβάνει και GMail emails στην Αναζήτηση Google
Στο γνωστό Flights(πτήσεις) συμπεριλαμβάνει και GMail emails στην Αναζήτηση Google

Είναι φανερό ότι τα email σας θα τα βλέπετε μόνο εσείς, εκτός κι αν μιλάμε για δημόσιο computer :), και μόνο αν είστε συνδεδεμένοι στον αντοίστοιχο λογαριασμό GMail ¨η Google. Είναι φανερό επίσης ότι το πράμα θα προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο για πιθανά ζητήματα Privacy αλλά και ασφάλειας, μια που μιλάμε ουσιαστικά για μια βάση δεδομένων στο σύννεφο και τη σύνδεση της με άλλη, όπως υποθέτω. Είδωμεν.


Το Google Knowledge Graph τώρα και στην Ελλάδα διαθέσιμο στις αναζητήσεις

"Μερικές φορές η καλύτερη απάντηση στο ερώτημά σας δεν είναι πάντα μια ενιαία οντότητα, αλλά μια λίστα ή μια ομάδα συνδεδεμένων πραγμάτων."

Όπως είπαμε παραπάνω, αν πάτε στο google.com κι όχι .gr ΚΑΙ αλλάξετε τη γλώσσα στα Αγγλικά(δες δεύτερο σύνδεσμο α παράγραφο), σας περιμένουν νέες εκπλήξεις, αυτή τη φορά άμεσα διαθέσιμες.

Αθήνα; Ποια Αθήνα;


Αθήνες υπάρχουν πολλές. Η πιο γνωστή είναι Αθήνα, Ελλάδα. Η άλλη Athens, Georgia. Ποιά ζητάτε όταν πληκτρολογείτε στη Google τη λέξη. Το Google Knowledge Graph έρχεται να προσπαθήσει να κάνει πιο έξυπνη τη μηχανή αναζήτησης google:Ποια Αθήνα;; Το νέο Google Knowledge Graph
Ποια Αθήνα;; Το νέο Google Knowledge Graph

Ολυμπιακοί Αγώνες, πρόγραμμα και άλλα σε Knowledge Graph