**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Adwords Google keyword tool τέλος. Εναλλακτικά εργαλεία.

Το δωρεάν Adwords Google Keyword Toolexternal keyword tool) μέχρι το τέλος του Ελληνικού καλοκαιριού θα είναι παρελθόν όσον αφορά τη δωρεάν και χωρίς σύνδεση(login) χρήση του. Βέβαια, εφόσον η Google Βγάζει δισεκατομμύρια από τις διαφημίσεις, θα το αντικαταστήσει με κάτι που θα λέγεται AdWords Keyword Planner.

To AdWords Keyword Planner(δείτε πως θα λειτουργεί, μερικοί το δοκιμάζουν) λοιπόν, θα μπορούν να το χρησιμοποιούν δωρεάν όσοι έχουν ή φτιάξουν λογαριασμό Adwords(είναι της Google όπως το GMail, Blogger κλπ) ΚΑΙ είναι συνδεδεμένοι. Υπάρχει σπέκουλα στο ίντερνετ ότι μπορεί να το κάνει με λεφτά αργότερα. Δεν επιβεβαιώνεται, αλλά δικό τους είναι και απέδειξαν ότι τα δάκρυα χύνονται τζάμπα για τα αμέτρητα προϊόντα που κλείνει ή αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού η εταιρία αυτή. Συνήθως το εργαλείο αυτό, το Adwords Google Keyword Tool χρησιμοποιείται από επαγγελματίες SEO (Search Engine Optimization) ώστε να βρουν, ανάλογα τη χώρα που απευθύνονται keywords ή keyphrases. Ζυγίζουν υποτίθεται τον ανταγωνισμό-πόσο δύσκολο είναι το Site σου να ανταπεξέλθει-πόσο δημοφιλές είναι η φράση. Το εργαλείο προτείνει και παρεμφερή keywords, αλλά ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να εξηγήσουμε σε βάθος τι άλλο κάνει. Δείτε και εξερευνήστε το Google Adwords Keyword tool Μόνοι μέχρι να κλείσει.

Εγώ προσωπικά για SEO στο blog βασιζόμουν στο Google Analytics, Webmaster Tools, στη διαίσθηση Περισσότερο, μια που είμαι ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα όσο γίνεται και βλέπω τι ενδιαφέρει τον κόσμο, τι λεξιλόγιο χρησιμοποιούν. Και η αναζήτηση Google μπορεί να βοηθήσει με τον όγκο αναζητήσεων, ποιοι και γιατί είναι στην πρώτη σελίδα και πρώτες θέσεις.

Άλλοι απλοί τρόποι είναι παρακολούθηση των forum και ποια threads έχουν κίνηση, "κατασκόπευση" ανταγωνιστών ποια άρθρα τους είναι top 10 Και γιατί, τι λέξεις χρησιμοποιούν που και πως. Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να είναι μια πηγή δεδομένων για εξερεύνηση:

  • η δομή του ιστότοπου ανταγωνιστή 
  • "πιο δημοφιλή άρθρα" επισημαινόμενα σε ιστοσελίδες
  • «Τα περισσότερο διαβασμένα" ή "περισσότερο σχολιασμένα" blog posts & forum νήματα
  • sites που μοιράζονται τα στατιστικά τους στο κοινό
  • βάζοντας ένα ανταγωνιστικό site μέσω ενός keyword density analyzer 
  • ερωτήσεις των αναγνωστών μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Σημειώνω ότι δεν έχετε ελπίδες αν κυνηγάτε 1 keyword με ΜΙΑ λέξη. 55% των χρηστών που κάνουν αναζήτηση, λέγεται, ότι χρησιμοποιούν περισσότερο από 3 λέξεις και 82% παραφράζουν αν "δεν πετύχει" η πρώτη αναζήτηση(οι περισσότεροι δεν πάνε πέρα από τη πρώτη άντε και δεύτερη σελίδα κατάταξης αναζήτησης Google).

Εάν εστιάσετε σε πολλαπλούς χαμηλής κίνησης όρους, αυτό μπορεί να οδηγήσει περισσότερη επισκεψιμότητα από ό, τι μπορεί να αποκτηθεί από ένα μόνο υψηλής κίνησης όρο. Μπορείτε να επιτύχετε αυτό πολλές φορές απλά με τη γνώση των θεμάτων ενδιαφέρουν το ακροατήριό σας.

sources:
http://www.seobook.com/google-keyword-research-tool-not-popular
http://www.e2msolutions.com/blog/the-10-best-alternatives-to-the-google-adwords-keyword-tool/
http://www.warriorforum.com/adsense-ppc-seo-discussion-forum/654579-alternative-google-keyword-tool.html
http://www.searchenginejournal.com/free-keyword-research-tools/8153/
http://www.clickminded.com/google-keyword-research-tool-alternatives/
http://www.e2msolutions.com/blog/the-10-best-alternatives-to-the-google-adwords-keyword-tool/

Εναλλακτικά Keyword Research Tools


Δωρεάν ερευνητικά εργαλεία λέξεων κλειδιών


Free SEO Book Keyword Tool. Αυτό το εργαλείο είναι προσβάσιμο μόνο σε συνδεδεμένα μέλη που έχουν εγγραφεί με έναν δωρεάν λογαριασμό.

(έχω δει επίσης κι άλλη φορά το Yahoo Querry Inspector να χρησιμοποιείται, πχ εδώ ψάχνει μια λέξη: http://sugg.search.yahoo.com/sg/?output=html&nresults=10&command=facebook και λέγεται ότι είναι μια από τις πηγές του παραπάνω εργαλείου)

Google Trends(for websites) ευρωπαικές χώρες [υπαρχει Ελλάδα στο Εξερεύνηση] 


Google Trends Ελλάδα(τάσεις keywords αναζήτησης)


Συγκριτικά trends tips vs tricks από Google
Συγκριτικά trends tips vs tricks από Google(από 2004-σήμερα)

SEO vs Adwords trends Ελλάδα
SEO vs Adwords trends Ελλάδα

Bing Ads Intelligence  Πρόγραμμα, δεν το δοκίμασα, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο MS Office 
κλπ.