**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Ημερολόγιο Google και πως μεταφέρω συμβάν σε αυτό updated 2019

Ας πούμε ότι πήρα ένα email επιβεβαίωσης για συμμετοχή σε ένα δωρεάν webinar(online σεμινάριο) και στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος υπάρχει ένας σύνδεσμος. ένα αρχείο .ics,  με την επισήμανση να το προσθέσω το event(το συμβάν)  στο Ημερολόγιο Outlook για να μην το ξεχάσω. Δεν το χρησιμοποιώ, οπότε σήμερα θα σας δείξω πως εισάγω ένα αρχείο  ics στο Ημερολόγιο Google  που είναι online.Πρόσκλησε σε event  μέσα από email(,ics file)
Πρόσκληση σε email για συμβάν (.ics αρχείο)

Σημείωση: Ουσιαστικά πρόκειται για μεταφορά ημερολογίου...

Πως εισάγω(import) ένα event(συμβάν) σε μορφή .ics σε Google Calendar

Τι είναι Ημερολόγιο Google

Το Ημερολόγιο Google είναι ένα online  ημερολόγιο, μια ατζέντα, την οποία μπορούμε να δούμε ανά ώρα, ημέρα, εβδομάδα, μήνα, και το έχουμε όλοι όσοι διαθέτουμε Google  λογαριασμό(πχ GMail).
  1. Στο Google Calendar  μπορούμε να γράψουμε τα ραντεβού που έχουμε ή το πρόγραμμα της ημέρας.
  2. Μπορούμε να εισάγουμε άλλα κοινόχρηστα θεματικά google  ημερολόγια, πχ ημερολόγιο με τις Ελληνικές Αργίες, το πρόγραμμα της αγαπημένης μας ομάδας κλπ
  3. Μπορούμε να εισάγουμε ημερολόγια που κάποιος μοιράστηκε μαζί μας
  4. Μπορούμε να φτιάξουμε πολλά ημερολόγια δικά μας με διαφορετικό όνομα
  5. Μπορούμε να προσθέσουμε events(συμβάντα) και tasks(Εργασίες)
  6. Τέλος μπορούμε να παίρνουμε δωρεάν ειδοποιήσεις SMS στην Ελλάδα για τα ραντεβού μας, τις εκδηλώσεις κλπ. Προφανώς μπορεί να λάβουμε και email για  υπενθύμιση ακόμη και pop-up(αναδυόμενο παράθυρο περιηγητή).

Ημερολόγιο Google: Τι είναι, πως εισάγω συμβάν, πως εισάγω ημερολόγια (βίντεο με ήχο) 

Τι είναι ένα αρχείο ICS;

Τα αρχεία  Ics δημιουργούνται από διάφορες εφαρμογές ημερολογίου και προγραμματισμού. Αυτά τα αρχεία ημερολογίου επιτρέπουν σε διάφορους χρήστες να αποθηκεύουν πληροφορίες ημερολογίου σε ένα αρχείο κειμένου. Αυτό το αρχείο κειμένου μπορεί να αποθηκευτεί στο Διαδίκτυο και μπορεί να συγχρονιστεί με τα ημερολόγια των άλλων χρηστών. Ένας χρήστης μπορεί να παραμείνει ενήμερος σχετικά με το ημερολόγιο άλλου χρήστη "γίνοντας συνδρομητής" για αυτό το ημερολόγιο.

Πως εισάγω το .ics στο Ημερολόγιο Google update 2019


Aνοίξτε το Ημερολόγιο Google. Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή και εξαγωγή. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή αρχείου από τον υπολογιστή σας και επιλέξτε το αρχείο που εξήγατε. Το αρχείο θα πρέπει να τερματίζεται σε "ics" ή "csv". Επιλέξτε το ημερολόγιο για να προσθέσετε τα εισερχόμενα συμβάντα. ... Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή.

Πώς μπορώ να μετεγκαταστήσω συμβάντα .ics

Το gadget "Εργασίες" σας βοηθά να παραμείνετε οργανωμένοι παρέχοντας έναν τρόπο δημιουργίας λιστών εκκρεμοτήτων.


Εάν θέλετε να μετεγκαταστήσετε τα συμβάντα από κάποια άλλη υπηρεσία ημερολογίου όπως Outlook-το αρχείο .ics  επί παραδείγματι-, κάντε κλικ στο όνομα του ημερολογίου που χρησιμοποιείτε στο Google Calendar.

Επιλέξτε εισαγωγή ημερολογίου

Βρείτε το αρχείο ics  που κατεβάσατε στο σκληρό δίσκο.

Τώρα έχετε το συμβάν και στο ημερολόγιο την κατάλληλη μέρα και ώρα και με τυχόν λεπτομέρειες ;αν το κάνετε κλικ και στα κάτω δεξιά το Next Meeting, μένουν τάδε ώρες δείνα λεπτά.