**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Πως κάνω print screen; Windows 7, 8, 10, Mac, laptop

Πως κάνω print screen την οθόνη του υπολογιστή; Στιγμιότυπο οθόνης(screenshot) συνήθως απαιτείται όταν γράφουμε κάποιο tutorial εμείς οι blogger, ή για να αποθανατίσει κανείς εύκολα κάποια σκηνή σε μια ταινία ή για να ζητήσει υποστήριξη και βοήθεια με  email ή  chat από κάποιον που του ζητά διευκρινήσεις για το πρόβλημα πχ σε forum. Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις.

Στο πληκτρολόγιο του Windows PC υπάρχει το πλήκτρο με το όνομα (Prt Scr, Print Scrn, Prt Scn, Prt Sc, Prt Scrn, psc ή Prnt Scrn). Πατήστε το και βγαίνει ένα στιγμιότυπο οθόνης με ότι δείχνει εκείνη τι στιγμή. Και; Δεν γίνεται τίποτα φανερό στο μάτι όταν πατάω print screen. Γίνεται, γίνεται. Μετά την ενέργεια πατήματος του πλήκτρου print screen αυτό, δηλαδή ένα στιγμιότυπο οθόνης, δηλαδή μια πιστή φωτογραφία(εικόνα) του monitor τυ PC αντιγράφεται στο Πρόχειρο των Windows.


Είναι το ίδιο σαν copy-paste. Που θα κάνω επικόλληση; Στο πρόγραμμα ζωγραφικής των Windows ή σε Gimp ή Paint.net κλπ προγράμματα ζωγραφικής(επεξεργασίας φωτογραφιών).

Αν έχετε media player SMPlayer ή VLC κλπ αυτά έχουν κουμπί στο μενού κάπου για λήψη στιγμιοτύπου  print screen ταινίας, βιντεοκλιπ...Κι άλλου είδους προγράμματα σπάνια έχουν.


     style="display:block; text-align:center;"
     data-ad-format="fluid"
     data-ad-layout="in-article"
     data-ad-client="ca-pub-1629150105717015"
     data-ad-slot="6528599541">


Πως να κάνω Print screen σε Windows 7 

Ισχύει αυτά που είπαμε πάνω αλλά έχουν και το Εργαλείο αποκομμάτων(Snipping Tool) για 
  • Home Premium
  • Professional
  • Ultimate
  • Enterprise


 Εργαλείο αποκομμάτων(Snipping Tool) Windows 7
 Εργαλείο αποκομμάτων(Snipping Tool) Windows 7

Με κλικ στο κουμπί Νέο μπορείτε να επιλέξετε ποιο μέρος της οθόνης και πώς θα το κάνετε print screen. Αν θα επιλέξετε ως περιοχή λήψης της φωτογραφίας το ενεργό παράθυρο, αν θα επιλέξετε μια τετράγωνη περιοχή κι έτσι.


Πως κάνω print screen σε Windows 7 (νέο βίντεο)

Δείτε νέο βίντεο μου του 2015 από το κανάλι μου για το πως κάνω print screen, Και τι κάνω μετα. Μεταξύ άλλων χρήσιμων Demo Για το πως πληκτρολογώ διάφορα σύμβολα κλπ:

 


Print Screen σε Laptop


  • Fn+Insert(αν δεν έχει print screen)
  • Fn+PrtSc(screenshot όλης της οθόνης)
  • Alt +Fn+ PrtSc για screenshot ενεργού παραθύρου

Πως κάνω Print screen  σε Mac

Αν χρησιμοποιείτε Mac OSX και ΔΕΝ έχετε κουμπί printscreen δείτε εδώ ή:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή "Grab", η οποία συνήθως βρίσκεται στις Εφαρμογές -> Βοηθητικά προγράμματα
  2. Επιλέξτε Αποτύπωση->Παράθυρο
  3. Κάντε κλικ στο παράθυρο από το οποίο θέλετε να αποτυπώσετε το στιγμιότυπο οθόνης.

Πως κάνω Print Screen σε Windows 8, Windows 10

Ενώ τα Microsoft Windows 8 διαθέτουν ακόμα το Εργαλείο αποκομμάτων, έχει επίσης μια νέα συντόμευση πληκτρολογίου για τη λήψη screenshots.
Αν πατήσετε το συνδυασμό πληκτρολογίου πλήκτρο των Windows + Print Screen, τα Windows 8 και Windows 10 θα καταγράψουν το τρέχον στιγμιότυπο οθόνης και θα αποθηκευτεί αυτόματα στη βιβλιοθήκη εικόνων. Αν είστε σε tablet ο συνδυασμός είναι το πλήκτρο των Windows + Volume Down.