**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Αρχεία ήχου από SoundCloud σε Blogger blog. Μπορώ και Podcast;

Παλιότερα είχα αναφερθεί σε ένα άρθρο ότι ένας τρόπος να βάλω player ή widget στο blog με ήχο πχ mp3 είναι το SoundCloud. Θα ακούσατε και τη μίνι παρουσίαση μου στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Στο άρθρο εκείνο είδατε πως ενσωματώνω το soundcloud player ας πούμε για να παίζει ένα συγκεκριμένο mp3. Μια συνέντευξη.

Στο SoundCloud λοιπόν υπάρχουν μερικές λύσεις για τέτοιου είδους θέματα που μπορούν να αφορούν bloggers, καθηγητές ή ακόμη και μπάντες. Επίσης θα αναφερθώ στη δυνατότητα για το πως φτιάχνω podcast με SoundCloud, αν γίνει αποδεχτό το αίτημα(είναι σε φάση beta, θα δούμε και σε τι διαφέρει το podcasting από ένα mp3 player Flash ή HTML 5).Πως βάζω SoundCloud στον Blogger (blogspot blog)

Οι free χρήστες της online υπηρεσίας SoundCloud μπορούν να επιλέξουν σίγουρα μεταξύ των 2 πρώτων και να φέρουν τον Player-widget-στα μέτρα τους

  1. HTML 5 player
  2. Flash player
  3. ή κάποιο Soundcloud widget για playlist(λίστα αναπαραγωγής) πχ για τη πλευρική στήλη του BlogΕίναι φανερό ότι οι δυο πρώτες επιλογές αναφέρονται σε ένα αρχείο ήχου, πχ ένα τραγούδι που δεν έχει copyright ή ένα tutorial(συμβουλές, tips πχ ενός tech blogger :p), ένα βοηθητικό υλικό για μαθητές ή φοιτητές, ένα ορίτζιναλ τραγούδι σας αν είστε πχ μπάντα και ποιος ξέρει τι άλλο, όλα στα πλαίσια της νομιμότητας και ευπρέπειας για να μην εμπλέξετε..

Μετά την εγγραφή που νομίζω μπορεί να γίνει και με Facebook connect στο SoundCloud, έρχεται η ώρα για την ηχογράφηση του αρχείου ήχου. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους μα θα δώσω 2 παραδείγματα:Πώς να προστεθεί το SoundCloud στην ιστοσελίδα σας

Ανεβάζετε το αρχείο ήχου στο Soundcloud κάνοντας κλικ στο κουμπί upload(ανέβασμα) πάνω πάνω στο λογαριασμό σας. Βγαίνει ένα παράθυρο, επιλέγεταο ηχογραφημένο έτοιμο αρχείο mp3 σας και το ανεβάζετε.

Αυτή καθ'αυτή η πράξη είναι σημαντική για bloggers. Δηλαδή παρήγαγα χρήσιμο, αστείο, όμορφο κλπ περιεχόμενο και μου το φυλάσσουν online τζάμπα. Αυτό έχει τις εξής συνέπειες:

  • Αν έχετε επιλέξει τη σύνδεση με facebook καταρχήν οι φίλοι ενημερώνονται και στο site SoundCloud και στο Facebook ότι ανεβάσατε κάτι(υπάρχουν ρυθμίσεις απορρήτου πάντως).
  • Δεύτερον με να κλικ αντιγράφετε των κώδικα ενσωμάτωσης και μπορείτε να κάνετε embed σε ένα άρθρο σας(δες-άκουσε παράδειγμα παρακάτω).
  • Τρίτον μπορεί να μοιραστεί το λινκ σε κοινωνικά δίκτυα ή μα email και σε μερικά εμφανίζεται ο player Μάλιστα


Το προφίλ μου στο soundcloud όπου φαίνονται και μπορείτε να ακούσετε(και να με ακολουθήσετε) τραγούδια που ενδεχομένως μου άρεσαν και φυσικά το μοναδικό αρχείο ήχου που ανέβασα, δηλαδή αυτό:

το οποίο το έκανα embed όπως σας είπα ως εξής:


Μια δεύτερη μέθοδος για τον Blogger και για άλλες πλατφόρμες blogging αναφέρεται εδώ.


Podcast με SoundCloud (beta, Μετά από έγκριση)

Το podcasting με soundcloud είναι δυνατό με λίγη τύχη. Στους όρους αναφέρεται ότι δέχονται μόνο αρχεία που δεν κάνουν εκτεταμένα χρήση μουσικών διαλειμμάτων Θέλουν ομιλία με λίγα λόγια.

"Το πρόγραμμα podcasting το SoundCloud είναι επί του παρόντος σε beta. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποταθείτε για το πρόγραμμα και να γίνει αποδεκτή η αίτηση, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το RSS feed σας στο SoundCloud λογαριασμό σας."

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για podcasting εδώ.