Βιντεοκλήσεις, συζητήσεις σε Google+ Hangouts & με Έγγραφα Google

Παρατηρώ μια μεγάλη αύξηση Ελλήνων χρηστών Social Media προς το Google+. Εφόσον το Google Plus Hangouts (βιντεοκλήσεις, ομαδικές συζητήσεις[+ chat] ) είναι αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού δικτύου αυτού, ας δούμε μαζί ορισμένα ταυτοχρόνως εντυπωσιακές αλλά και χρήσιμες "extra" δυνατότητες του εργαλείου αυτού που θα φανούν εξωπραγματικά φανταστικές για δωρεάν υπηρεσία για όσους δεν τα ξέρουν.Ανοίξτε κοινό έγγραφο Google σε ομαδικό Hangout
Ανοίξτε κοινό έγγραφο Google σε ομαδικό Hangout


Τι μπορώ να κάνω στο Google+ Hangouts εκτός από live ομαδικές βιντεοκλήσεις και τσατ; 

Περί Google+


Καταρχήν, όπως είπαμε, στο Google+ μπορείτε να κάνετε ατομικό ή ομαδικό chat. Στη συζήτηση αυτή μπορεί να γίνει και αποστολή φωτογραφιών και προφανώς emoji(η νέα μόδα να αποκαλούμε τα προσωπάκια παλιότερα γνωστά ως emoticons). Αν δεν είναι online ο φίλος ή φίλη, εμφανίζονται τα μηνύματα σας όταν συνδεθούν, οπότε μπορούν να απαντήσουν.


Μπορείτε να μετατρέψτε τη συνομιλία ένα προς ένα και τις ομαδικές συνομιλίες σε βιντεοκλήσεις με έως 10 άτομα να συμμετέχουν ανά συνομιλία(ή εξαρχής να γίνει ζωντανή ομαδική "τηλεδιάσκεψη" ή Hangout).

Μπορείτε να γράψετε το πχ ομαδικό Hangouts και να το ανεβάσετε στο κανάλι σας στο Youtube. Προφανώς, μπορείτε να κάνετε ενσωμάτωση(embed) του βίντεο στο blog.

Το Hangouts λειτουργεί σε υπολογιστές, κινητά Android και tablet, iPhone, iPad και iPod Touch. Προφανώς στο PC θέλετε headset, δηλαδή ακουστικά-μικρόφωνο και [φτηνή επίσης] web camera, αν θέλετε την συνολική εμπειρία. Και καλό...χτένισμα προφανώς και προσοχή στο background-να είναι συμμαζεμένο και στους θορύβους και καλό φωτισμό προσώπου. 

Google+ Hangouts Extra: Προσθέστε Εφαρμογές Βιντεοκλήσης

Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης (φωτογραφία από τον υπολογιστή μου-δοκιμή), βλέπουμε ότι έχω ξεκινήσει την διαδικασία για hangout με ένα φίλο που ήταν offline, για να σας δείξω τις εφαρμογές του
Google+ Hangouts:


Ξεκινώντας ένα Google+ Hangout βλέπουμε τις εφαρμογές που υπάρχουν
Οι εφαρμογές που υπάρχουν σε Google+ Hangout προς εκατάσταση 


  • Chat
  • Screenshare(αν θέλετε να μοιραστείτε με τους άλλους ότι τρέχετε στο computer, πχ φωτογραφίες διακοπων, πως λειτουργεί κάποιο πρόγραμμα, game highscore κλπ)
  • Capture(πάρτε στιγμιότυπο οθόνης, Screenshot του hangout σας)
  • Google Effects(διασκεδαστικά οπτικά και ηχητικά εφέ)
  • Remote Desktop(απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας για λήψη βοήθειας και πρόσβαση στον υπολογιστή σας από έμπιστους άλλους)
  • Youtube(δείτε μαζί Youtube videos επιλέγοντας κατευθείαν από την εφαρμογή, ή παίξτε στους άλλους λίστα αναπαραγωγής του κεφιού σας. Ταυτόχρονα μπορείτε να μιλάτε, γράφετε κλπ)
  • Slideshare(προφανώς μπορείτε να τους δείξετε μια παρουσίαση ανεβασμένη σε Slideshare. Δες αν θες και το παραπάνω παράδειγμα παρουσίασης σε Slideshare μετατραμένο σε βίντεο για να πάρετε μια ιδέα)
  • Google Drive(ή Έγγραφα Google Docs, τους δείχνετε ή και δουλεύετε μαζί με έγγραφα, πχ τους κάνετε μια παρουσίαση)
  • κι άλλες εφαρμογές

screen sharing σε Google+ hangouts.
Μοιράζοντας τηυν οθόνη μας στο hangout. Εδώ ένα e-book υποθέτω.


Δυστυχώς, ένα πράμα που λεγόταν Sketchpad, όταν τα έξτρα αυτά ήταν μη ενσωματωμένα στο Google Plus δεν το βρήκα ως εφαρμογή. Σε αυτό ζωγράφιζες σκάλιζες, σχεδίαζες μέσα στο Hangout. Μπορεί να υπάρχει αυτή ή παρόμοια και να μην την είδα. Πάντως στα έγγραφα Google στο Drive υπάρχει online πρόγραμμα σχεδίασης νομίζω. Τα σχόλια δικά σας.

Α, οι εφαρμογές Hangouts(ή οι περισσότερες, αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε,) θέλουν εγκατάσταση, απλά με ένα κλικ, πιο εύκολα κι από εφαρμογές Facebook.

 
Google+ Hangouts. Βλέποντας ομαδικά video ή playlist αρεσκείας.
Βλέποντας, ομαδικά, video ή playlist αρεσκείας.


Οι εφαρμογές Hangouts
Τσεκάροντας τις εφαρμογές Hangouts. Εδώ το Slideshare Εγκατάσταση της εφαρμογής για "video call", Google Drive με τα έγγραφα μου
Εγκατάσταση της εφαρμογής για "video call", Google Drive με τα έγγραφα μουVideo call με υπολογιστικό φύλλο κοινής χρήσης σε Hangout
Video call με υπολογιστικό φύλλο σε Google Plus Hangout