**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Live έρευνα keywords ανταγωνιστών ή του blog με μια επέκταση

Ποιες λέξεις κλειδιά χρησιμοποιούν οι επιτυχημένοι σaς ανταγωνιστές  bloggers σε ένα άρθρο τους που πάει καλά; Γενικά, η συγκεκριμένη "Αγορά" που απευθύνεστε ποιες λέξεις γουστάρει; Ως γνωστόν, και τέλειο να το γράψεις το άρθρο, και ορίτζιναλ να είναι, αν ΔΕΝ χρησιμοποιείς λέξεις που θα ψάχνουν την ανάρτηση, από  Google θα πλακώσουν άσχετοι μεν, αλλά τι να τους κάνεις θα φύγουν άρον άρον.


Wordtracker Scout για δωρεάν keyword research
Wordtracker Scout
Ποια "γλώσσα"(λέξεις/φράσεις) χρησιμοποιούν οι δυνητικοί αναγνώστες σας;

Με την επέκταση Scout  για απλή "ανάλυση", δηλαδή μια λίστα, με τις λέξεις κλειδιά κάποιας ιστοσελίδας παρόμοιας θεματολογίας και στοχευμένου ακρωατηρίου, θα έχετε ΙΔΕΕΣ για νέα άρθρα.

Επιπλέον με το Scout μπορείτε να αναλύσετε τα δικά σας καμώματα, αποτυχημένα ή επιτυχημένα άρθρα σας και να τα διορθώσετε ή επαναχρησιμοποιήσετε.


Το Scout σας δίνει τη δυνατότητα να:
- Ανακαλύψετε τις λέξεις-κλειδιά στις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας
- Να αξιολογήσει τη σχετικότητα των λέξεων-κλειδιών σε σχέση με τη σελίδα
- Προσδιορισμός όγκου αναζήτησης λέξεων-κλειδιών
- Καταλάβετε το επίπεδο του ανταγωνισμού για μια λέξη-κλειδί, και πόσο αποτελεσματική θα μπορούσε να είναι΄
Πίσω από την επέκταση Chrome Scout  για αναζήτηση λέξεων κλειδιών και θεμάτων για το  blog σας βρίσκεται η μεγάλη εταιρία SEO του είδους Wordtracker. Τώρα που έκλεισε το εργαλείο Adwords  για λέξεις κλειδιά της Google, η Wordtracker  εκμεταλλεύτηκε το κενό με 2 δωρεάν προϊόντα:

  1. Free Keyword Suggestion Tool΄
  2. Wordtracker Scout Chrome extension(το σημερινό μας θέμα)
Βέβαια, αυτή έχει ακριβή σουίτα SEO,  για Windows, linux αν δε κάνω λάθος και μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει ως  demo δωρεάν. Υπάρχουν κι άλλα τέτοια προγράμματα μα ενδιαφέρουν περισσότερο αυτούς που διαθέτουν τα λεφτά και επαγγελματίες SEO.

Πως λειτουργεί το Scout;

Καλά, κάνουμε εγκατάσταση στον περιηγητή Chrome  και εμφανίζεται ένα εικονίδιο της επέκτασης δεξιά πάνω. Αν δεν εμφανισθεί δείτε μήπως αντιμετωπίζετε το πρόβλημα ΄"Λείπουν τα εικονίδια με τις επεκτάσεις στον Chrome"΄, που γράψαμε πρόσφατα.

Μετά πάτε σε μια ιστοσελίδα ή άρθρο και απλώς κλικ στο εικονίδιο Scout.

Θα δείτε ένα σύννεφο με λέξεις, που θα θυμίζει λίγο το σύννεφο(cloud) με τις ετικέτες Blogger. Εδώ όμως:
  • Τα σκούρα χρώματα, σημαίνουν, υψηλό όγκο αναζήτησης λέξης
  • Ανοιχτόχρωμο χρώμα σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι ψάχνουν για τη λέξη
  • Όσο μεγαλύτερη σε μέγεθος γραμματοσειράς είναι η λέξη-κλειδί στο σύννεφο, τόσο πιο σχετική λέξη κλειδί είναι να τη σελίδα
Θα μπορούσα να συνεχίσω και να αναλύσω όσο μπορώ αλλά μπορείτε να διαβάσετε τα υπόλοιπα στο σύνδεσμο της επέκτασης. 

Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι, γενικά, εδώ στο  sotostips: Η συχωρεμένη μάνα μου έλεγε, "δεν έχει γαλατάκι σε παιδάκι που δεν κλαίει". Δε βάζετε σχόλια, πρόβλημα σας, λιγότερη πίεση για μένα. Το ίδιο ισχύει για τυχόν λάθη που διαπιστώνονται και δεν δηλώνονται ή η χαμένη ευκαιρία, αν είσαι γνώστης, να εμπλουτίσεις με ονοματεπώνυμο το άρθρο αλλά και τη "ροή" Google+.