**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Δωρεάν γραμματοσειρές ελληνικές και μη έτοιμες για κατέβασμα

Δωρεάν γραμματοσειρές που υποστηρίζουν ελληνικά και άλλες γλώσσες για κανονικό κατέβασμα και εγκατάσταση στον υπολογιστή από το site Font Squirrel σας έχω σήμερα. Fonts σε .TTF ή .OTF(το τελευταίο είναι open type Fonts που στηρίζεται στο πρώτο true type Με βελτιώσεις) με κατάλληλες άδειες χρήσεις ακόμη και για εμπορική χρήση, πχ σε έγγραφα, e-books, παρουσιάσεις κλπ.

Ο τρόπος είναι απλός. Πας στο site Font Squirrel και τα δείγματα για το πως είναι κάθε γραμματοσειρά είναι πιάτο μπροστά σου, κάθε γραμμή μια "οικογένεια" γραμματοσειρών.

Πχ δες δωρεάν γραμματοσειρές που υποστηρίζουν Ελληνικά.Πχ αν σου αρέσουν τα Anonymous Pro fonts(δωρεάν παρά το...Pro) κάνεις κλικ και βλέπεις πόσα ήδη θα σου έρθουν αν το κατεβάσεις κάνοντας κλικ στο βελάκι(βλ. φώτο)

  • Anonymous Pro regular(κανονικά)
  • Bold(έντονη γραφή)
  • Italic(πλάγια γραφή)
  • Bold Italic(έντονα πλάγια)
Έχει 4 εικονίδια(βλ φώτο) και κάνοντας κλικ εξηγεί την άδεια χρήσης της συγκεκριμένης γραμματοσειράς(πάντα κατά Font Squirrel) που δηλαδή επιτρέπεται να χρησιμοποιηθει:
  1. Commercial Desktop Use
  2. Embed to web sites with CSS
  3. pdf Και ebooks
  4. εφαρμογές και προγράμματαΟπότε κλικ στο κουμπί download ttf στην περίπτωση μας και θα κατέβει στο σκληρό δίσκο σας, πχ στην επιφάνεια εργασίας, κατευθείαν ένα συμπιεσμένο αρχείο .zip με το όνομα εννοείται Anonymous-Pro.zip.

Με διπλό κλικ σε Windows 7 αυτό αποκαλύπτει τι έχει μέσα στο zip. Μπορεί να χρησιμοποιείτε και κάποιο πρόγραμμα αποσυμπίεσης, πχ το διάσιμο και δωρεάν 7-zip:

Οταν με το καλό εξάγετε τα 4 αρχεία ttf όπως τα περιμέναμε και ένα αρχείο κειμένου .txt(Σημειωματάριο), θα πρέπει να τα εγκαταστήσετε ένα-ένα ή όλα μαζί στο σύστημα σας(Windows 7 πχ ή ακόμη και λίνουξ) ως διαχειριστής, ώστε κάθε εφαρμογή να τα βλέπει και να τα χρησιμοποιείται μέσω αυτών. πχ

Πως εγκαθιστώ γραμματοσειρές σε Windows

Απλό. Διπλό αριστερό κλικ, και μετά κλικ στο κουτί install(εγκατάσταση) ή δεξί κλικ και επιλογή "εγκατάσταση.

Πως εγκαθιστώ 4 ή 40 μαζί; Με πατημένο το πλήκτρο CTRL αριστερό κλικ ένα ενα για επιλογή τα ttf. Δεξί κλικ, install!

Δείτε ένα βίντεο που βρήκα για την εγκατάσταση Fonts σε διάφορα Windows(7, 8, XP, Vista)Q