**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

ZoneAlarm Free 2015 Firewall(τείχος προστασίας)

Firewall ή Τείχος Προστασίας είναι ένα software(λογισμικό) ή hardware(συσκευή) ασφαλείας που ελέγχει συνεχώς την κίνηση από και προς το διαδίκτυο του υπολογιστή ή δίκτυο υπολογιστών σας. Αναλύει τα λεγόμενα πακέτα και επιτρέπει ή απαγορεύει την κίνηση τους με κριτήριο την ασφάλεια.Τα Windows, από την εποχή των Windows XP SP2 έρχονται με τείχος προστασίας. Για μεγάλη μερίδα ατόμων που ασχολούνται με αυτά, το windows Firewall έχει μια αδυναμία. Τσεκάρει την κίνηση από το Internet προς τον υπολογιστή φυσικά, αλλά αφήνει την αντίστροφη κίνηση ελεύθερη.Για τους ανθρώπους που κριτικάρουν το Τείχος Ασφαλείας των Windows, η συμπεριφορά αυτή του firewall σημαίνει ότι κάθε εγκατεστημένο λογισμικό στον υπολογιστή σας μπορεί "να τηλεφωνεί σπίτι". Δηλαδή, είτε είναι ασφαλές πρόγραμμα ή κανένα Trojan, malware, virus κλπ μπορεί στέλνει δεδομένα στο ίντερνετ, "στα αφεντικά του".

Βέβαια οι αντίπαλη ομάδα λέει ότι εφόσον ελέγχει είσοδο δε θα μπει κακόβουλο πρόγραμμα θεωρητικά. Μάλλον υπερβολική η εκτίμηση τους.

Τέλος πάντων, το σημερινό θέμα μας είναι τα δωρεάν λογισμικά firewall τρίτων που ελέγχουν είσοδο έξοδο δεδομένων και συγκεκριμένα το ZoneAlarm free 2015:
  • ZoneAlarm Free Firewall version: 13.0.208.000.
  • Vsmon version: 13.0.208.0.
  • Driver version: 13.0.70.0

Το ZoneAlarm Free 2015 αυτό καθ'αυτό, σκέτο, παρέχει
  1. inbound and outbound protection όπως είπαμε(Two-Way Firewall)
  2. Privacy Toolbar with Internet Explorer 11 support
  3. "Identity Protection" (US only).
"Άλλο" προϊόν είναι το ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2015, αν και  κι απλό ZA Firewall αν έχετε μπορείτε με κλικ να εγκαταστήσετε και το antivirus του, ΑΝ δεν έχετε ήδη άλλο αντιικό σε λειτουργία. 2 μαζί αντιικα δεν συνίστανται. Τι επιπλέον δίνει;
  • Antivirus/Anti-Spyware Engine.
----

Το λεγόμενο-πρόσθετο- Privacy Toolbar ή ZoneAlarm toolbar σε εμένα αυτή τη φορά δεν εγκαταστάθηκε μαζί με ZoneAlarm σε όλους τους περιηγητές για κάποιο λόγο. Ή είναι νεα πολιτική και το εγκαθιστάς με κλικ(δες φώτο) ή επειδή εκανα αναβάθμιση και ειχα αφαιρεσει το Toolbar Με προσθαφαιρεση προγραμματων δεν μου το έχωσε. Φαίνεται ότι προσφέρει ετσιθελικά Do not track, Facebook Privacy Και "private browsing" όπως λέει. Δεν είναι άσχημα πραγματα αλλά αν καθυστερούν ή παρεμποδίζουν ορισμένες λειτουργίες των site μένει να το κρίνετε εσείς.

Μετά την εγκατάσταση με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις ώστε να μην σας πολυ ενοχλεί, παρόλα αυτά θα έχετε μπαλονάκια όταν κάποιο πρόγραμμα πάει να αλλάξει κάτι ή θελει να επικονωνήσει με ίντερνετ. Στην ανάγκη αν δεν καταλαβαίνετε τι είναι μη δίνετε αρχικά άδεια, Η ψαξτε στη google αν δε δινει πληροφοριες το zone Alarm. Υπάρχει από το μενού πρόσβαση στη λίστα των προγραμμάτων και τις άδειες. 
: