**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Internet στη Σελήνη σε Υψηλές Ταχύτητες. Ενα Πειραμα, Μια Πρωτιά!

Δεν είναι ανέκδοτο. Σε κοινό πείραμα του πανεπιστημίου MIT(Lincoln Laboratory) και της NASA που διεξήχθη το φθινόπωρο, έγινε επίδειξη της υπαρκτής τεχνολογίας μεταφοράς δεδομένων από τη Γη στη Σελήνη σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Η σύνδεση internet μεταξύ του κόσμου μας και του φεγγαριού επιτευχθεί με τη βοήθεια 4 δεσμών laser. Η ταχύτητα μετάδοσης που επετεύχθη ήταν 19.44Mbps, ενώ η ταχύτητα κατεβάσματος δεδομένων ανήλθε σε 622Mbps!Οι τιμές στο γρήγορο Internet(οι σύνδεσμοι στο άρθρο απηχούν ενημερωμένες προσφορές)

Το φεγγάρι κι ένας δορυφόρος επικοινωνιών
Η Σελήνη (CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported license) κι ένας δορυφόρος επικοινωνιών


 
Ταχύτητα του φωτός σε gif μεταξύ Γης, Σελήνης
Απεικόνιση Ταχύτητα του φωτός μεταξύ Γης, και Φεγγαριού(CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported)4 "τηλεσκόπια" και 4 δέσμες laser, για να είναι σίγουροι ότι τα δεδομένα θα φτάσουν στο φεγγάρι λόγω δυσκολιών ατμοσφαιρικών φαινομένων χρειάστηκαν και κάλυψαν την απόσταση Γης-Σελήνης που κυμαίνεται μεταξύ 356,400 km - 406,700 km   Πρόκειται για νέο ρεκόρ ταχύτητας μετάδοσης αυξημένος κατά 4800 φορές σε σύγκριση με το καλύτερο RF uplink που χρησιμοποιήθηκε ποτέ .

Θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για το θέμα τον Ιούνιο του 2014.

Στα πλάνα της NASA, και στα μυαλά των πιο ευφάνταστων συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας που αποτυπώθηκαν σε μυθιστορήματα εδώ και 3 αιώνες υπάρχει το σενάριο εποικισμού της σελήνης του Άρη, μετεωριτών κλπ. Ε, να μην βλέπουνε και λίγο Youtube να διαβάζουν και λίγο Sotostips.gr οι άνθρωποι στο διαγαλαξιακό διαδίκτυο;