**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Μετατροπή αρχείων video με το δωρεάν πρόγραμμα Handbrake

Το δωρεάν πρόγραμμα Handbrake μετατρέπει video με οποιοδήποτε format σε σύγχρονο αρχείο βίντεο για χρήση σε PC, Android, iOS κλπ συσκευές. Από μόνο του μπορεί να μετατρέψει μη προστατευόμενα DVD σε mp4 (δες και 2 βίντεο παρακάτω).


Handbrake logo
Μπορεί χειριστεί και Blu-Ray discs, πχ με τη βοήθεια του άλλου προγράμματος MakeMKV το οποίο "μετατρέπει DVD και Blu-Ray Που σας ανήκουν" σε μορφή mkv. Το mkv υποστηρίζει από ότι έγραψα κεφάλαια και υποτίτλους.


Το HandBrake διατίθεται για Windows, Linux και Mac. Είναι γνωστό παλιό πρόγραμμα μετατροπής βίντεο(transcoder) που όμως αναπτύσσεται-ενημερώνεται συνεχώς.

Έχει presets-προεπιλογές format για ευκολία στους ανίδεους στην ενότητα devices-συσκευές αριστερα και παρακάτω έχει την ενότητα regular με normal και High profile για pc(δες βίντεο).

Τελικά είναι χρήσιμο και στους αρχάριους με τις ευκολίες που παρέχει και τα presets και στους ενήμερους για θέματα ποιότητας μετατροπής βίντεο.


HandBrake video converter program Για Windows, linux, MacΕπιλεγείς ανάλογα τη μορφή βίντεο που θες να μετατρέψεις(source) ηχο κεφάλαια υπότιτλο αν υπάρχει, υποστηρίζει και εξωτερικούς υποτίτλους srt.