**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Google Street View στην Ελλάδα! Ήδη είναι "live" στην χώρα

Μετά από σχεδόν 5 αδίκως χαμένα χρόνια η υπηρεσία Google Street View που κρίθηκε νόμιμη να απεικονίζει ελληνικούς δρόμους σε πανοραμικές 360° φωτογραφίες με την απόφαση ΑΡ.136/2013 (αρχείο pdf) της Αρχής προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ελλάδα ς τον Νοέμβριο του 2013, ανακοινώνεται σήμερα η διαθεσιμότητα του Google Street View όσον αφορά την Ελλάδα.
Street view στην Αθήνα. google Maps 5 Ιουνίου 2014
Street view στην Αθήνα. google Maps 5 Ιουνίου 2014
Το 2009 είχε απαγορευτεί η δραστηριότητα σχετικά με το Google Street View στην Αθήνα και είχαν αποσυρθεί τα γνωστά αμάξια Google που φέρουν ειδικό εξοπλισμό και κάμερες που επιτρέπουν την συνεχόμενη καταγραφή σε επίπεδο του δρόμου φωτογραφιών που αν συρραφούν δημιουργούν πανόραμα 360 μοιρών και την εμπειρία street view, που συνίσταται ουσιαστικά σε μια εικονική περιήγηση βήμα βήμα στο δρόμο έχοντας κανείς τη δυνατότητα να δε περιοχή, σπίτια, αμάξια, ουρανό, έδαφος, παραλία κλπ.

Στο Street View Κανείς μπορεί να έχει πρόσβαση και από τους Google Maps(Χάρτες) σε PC, κινητά, tablet κλπ, και από το πρόγραμμα Google Earth.Ωρα 14:12: Google Street View σε Αθήνα

Αν θέλει να μάθει κανείς ποιες περιοχές καλύπτει το Google street view στον κόσμο, δείτε εδώ το χάρτη.Χάρτης Κάλυψης Street View στην Ευρώπη και Ελλάδα.
Χάρτης Κάλυψης Street View στην Ευρώπη και Ελλάδα.


Η Ελλάδα είναι καλυμμένη, τουλάχιστον η Αθήνα σίγουρα, και μπήκα μόλις με street View Στη Μητροπόλεως και περιηγούμαι.

Μάλιστα, στους νέους Χάρτες Google υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουμε αναδρομικά πως αλλάζει μια περιοχή, με ένα σύρτη, οπότε η Μητροπόλεως έχει δεδομένα Streetview από 2009 Μέχρι τον Αύγουστο του 2011!


Το σίριαλ Google Street View Και Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Όπως αναφέρει η απόφαση ΑΡ.136/2013,
Η εταιρεία Google, Inc. µε το υπ’ αριθµ. πρωτ. ΓN/ΕΙΣ/1205/22-12-2008 έγγραφο είχε γνωστοποιήσει στην Αρχή την έναρξη επεξεργασίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο της υπηρεσίας Street View σχετικά µε την τρισδιάστατη περιήγηση στους δρόµους ελληνικών περιοχών.
Η Αρχή, σε απάντηση της ανωτέρω γνωστοποίησης, ζήτησε µε το υπ’ αριθµ. ΓΝ/ΕΞ/374/14-04-2009 έγγραφό της περαιτέρω διευκρινίσεις και συγκεκριµένα µέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδοµένων, ενώ επιφυλάχθηκε να κρίνει τη νοµιµότητα της επεξεργασίας µετά την υποβολή των συµπληρωµατικών στοιχείων. Μέχρι τότε δεν επέτρεψε να πραγµατοποιηθούν εργασίες συλλογής φωτογραφικών εικόνων, που απαιτούνταν για την παροχή της υπηρεσίας.
Το 2011 η Αρχή Προστασίας επανεπιβεβαίωσε την ισχύ της πρώτης απαγόρευσης θέτοντας ενστάσεις σχετικά με την εμφάνιση προσώπων, πινακίδων αυτοκινήτων και σπιτιών που μπορεί να θεωρηθούν προσωπικά δεδομένα από τους πολίτες.

Στο μεταξύ η Google inc το 2011. ζήτησε τη συλλογή στοιχείων που δεν θα χρησιμοποιηθούν στο Street View αλλά στους Χάρτες Google Maps.

Το Google Street View, τα πρόσωπα, οι πινακίδες οχηµάτων και οι οικίες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την συμφωνία που επιτεύχθηκε και άρθηκε η απαγόρευση για το street view, τα πρόσωπα των ανθρώπων στο δρόμο, ή...πίσω από τζάμια, οι πινακίδες των αυτοκινήτων θα πρέπει να εμφανίζονται θολωμένες, επεξεργασένες δηλαδή ηλεκτρονικά από τη Google.

Υπάρχει πρόβλεψη και για το αν κανείς δε θέλει η κατοικία του να εμφανίζεται στο streetview Να προσφεύγει ηλεκτρονικά στην εταιρία η οποία υποχρεούται να το λάβει υπόψη και να δράση/απαντήσει. Υπάρχει κουμπάκι στους χάρτες, ίσως και κάποια online φόρμα.

Οι περιοχές της Ελλάδας που θα κυκλοφορήσουν τα αμάξια street view Google πρέπει να ανακοινώνονται από την εταιρία τουλάχιστον σε 2 μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.