**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Πόσες σελίδες είναι 1500 λέξεις; Μετατροπή λέξεων σε σελίδες!

Το πόσες σελίδες είναι αριθμός λέξεων που σας δίνονται εξαρτάται από το ποια γραμματοσειρά(font) χρησιμοποιούμε, το μέγεθος του font, την προσαρμογή διάστιχου γραμμών ή παραγράφων. Στο Microsoft Word Και στο Libre Office υπάρχει η δυνατότητα για μέτρηση λέξεων (και ένδειξη αριθμού σελίδων) αφού όμως τις...πληκτρολογήσουμε. Σήμερα σας παρουσιάζω ένα απλό Online εργαλείο αυτόματης μετατροπής αριθμού λέξεων σε αριθμό σελίδων εκ των προτέρων.

(Αν αναρωτιέστε πόσες λέξεις ανά σελίδα έχει ένα έγγραφο, αρκεί στην περίπτωση μαε να ξέρετε των συνολικό αριθμό λέξεων που σας δίνεται, οπότε χρησιμοποιείται το εργαλείο που αναφέρω. Μετά διαίρεση αριθμό λέξεων /αριθμό σελίδων.)Εργαλείο μετατροπής λέξεων σε σελίδες; "Convert Words to Pages"


Η ιστοσελίδα λοιπόν Convert Words to Pages έχει 4 μόνο πεδία επιλογής για να υπολογίσω πόσες σελίδες είναι 1500 λέξεις πχ;

  1. Κουτάκι που πληκτρολογώ τον αριθμό λέξεων
  2. Αναδυόμενη λίστα όπου επιλέγω μια εκ των 6 ευρύτατα χρησιμοποιημένων γραμματοσειρών
  3. Μέγεθος γραμματοσειράς. Επιλέγω από 10 έως και 14.
  4. Διάστιχο μονό(single), 1,5, διπλό(double) κενό.
Αν πληκτρολογήσω Πχ 1500 λέξεις, επιλέξω Times New Roman, font size 12 και spacing single, αυτό σημαίνει ότι θα έχω να γράψω  3.8 σελίδες(Pages):Μετατροπέας λέξεων σε σελίδες. Convert Words to Pages.
Μετατροπέας λέξεων σε σελίδες


Η σελίδα στο κάτω μέρος δίνει καμιά 15αριά έτοιμα παραδείγματα για Arial font 12 για υπολογισμό αριθμού σελίδων. Το έξτρα είναι ότι δίνει άλλα τόσα παραδείγματα για το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, δηλαδή τάδε σελίδες πόσες λέξεις είναι.
Έχετε υπόψιν παραδείγματα τέτοιων ή καλύτερων εργαλείων.

Που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο το Εργαλείο μετατροπής λέξεων σε σελίδες

Όσοι είναι μεταφραστές, γράφουν blog posts ως freelancers ή για τον εαυτό τους, φοιτητές ή μαθητές που πρέπει να παραδώσουν εργασίες ή εκθέσεις με κάποιο αριθμό λέξεων και συγγραφείς που πρέπει να ετοιμάσουν ένα βιβλίο προς δημοσίευση μπορούν να επωφεληθούν από τέτοια αυτόματα εργαλεία υπολογισμού, αν και η εμπειρία πολλές φορές κάνει τη δουλειά.Σημείωση να θεωρηθούν οι τιμές ως ενδεικτικές μια που αφήνει έξω τυχόν επικεφαλίδες κλπ και δεν ξέρουμε αν μιλά για A4.