**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Ηλεκτρονική υπογραφή συνημμένου εγγράφου αυτόματα με HelloSign για Gmail

Τις προάλλες χρειάστηκε να υπογράψω ένα έγγραφο που έστειλαν με email στο GMail λογαριασμό μου. Ένα συνημμένο αρχείο .pdf. Έπρεπε να το υπογράψω και να τους το στείλω πίσω με email. Η παλιά διαδικασία θα ήταν να εκτυπώσω το έγγραφο, να το υπογράψω με στυλό, να το σκανάρω για μετατροπή σε ηλεκτρονική μορφή ή να το στείλω με...FAX. Αντιθέτως, εγώ χρησιμοποίησα ηλεκτρονική υπογραφή(e-signature) με τη βοήθεια του πρόσθετου για Chrome και Firefox HelloSign για Gmail για να κάνει τη δουλειά εύκολη υπόθεση, όπως θα δούμε.
Ηλεκτρονική υπογραφή σε συνημμένο Pdf στο email με HelloSign
Το site HelloSign για GMail όπου διαχειρίζεστε και ρυθμίσεις κλπ
Τι είναι το HelloSign, έχει νομική ισχύ αυτή η "ηλεκτρονική υπογραφή", e-signature;

Το HelloSign είναι ένα εργαλείο ηλεκτρονικής υπογραφής που βασίζεται σε σύννεφο(cloud, δηλαδή ίντερνετ) και επιτρέπει στους χρήστες να υπογράφουν, συμπληρώνουν, να στείλουν, να ανακτήσουν και να αποθηκεύσουν έγγραφα χωρίς χαρτομάνι.HelloSign για Chrome. Υπογραφές κατευθειαν σε Pdf από GMail
HelloSiggn Για Chrome
Τα έγγραφα που υπογράφονται με τη χρήση HelloSign, σύμφωνα με την εταιρία και την Wikipedia,
 "έχουν νομική ισχύ βάσει την Πράξη Ηλεκτρονικές Υπογραφές σε Παγκόσμιο και Εθνικό Εμπόριο πράξη που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ το 2000, καθώς και την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC/1999/93)"
Να ξέρετε ότι η free εγγραφή επιτρέπει μέχρι 3 έγγραφα να υπογράψετε ανά μήνα. οι άλλες λύσεις κοστίζουν Δείτε το Pricing στο site τους.

Πως υπογράφω ηλεκτρονικά το έγγραφο σε GMail;

Πως δουλεύει το "HelloSign για GMail"

Ουσιαστικά μετά τη σύνδεση με με Google(κλικ στο γνωστό κόκκινο κουμπί "g+ Sign up with Google" στο Site αυτό), και είστε έτυμοι. Αν είστε στο Firefox θα μπει το πρόσθετο HelloSign for GMail. Αν πάτε με τον Chrome θα μπει η επέκταση(extension) "HelloSign for GMail".

Στο μεταξύ, μόλις πατήσετε το σύνδεση με Google και επιβεβαιώσετε την πρόσβαση που προφανώς απαιτει το Hellosign στο GMail σας, θα βγάλει μια οθόνη που θα λέει οκ εγκαταστάθηκε και ένα κουμπί που ΑΝ θέλετε το πατάτε για μετάβαση στο GMail.helloSign σε Mozilla. Ηλεκτρονική υπογραφή σε pdf
HelloSiggn ΓιαFirefox
Στο GMail σας τώρα, αν τα κάνατε αυτά και σε Firefox και σε Chrome, θα εμφανίζεται και στους 2 περιηγητές, ΑΝ λάβετε email με συνημμένο pdf το κουμπί sign, εκει κάτω στο Mail, πάνω στο αρχείο που λέει Αποθήκευση στο Google Drive σας ή ανοίξτε-ανάλογα- θα έχει δίπλα ΚΑΙ τη λέξη λοιπόν υπογράψτε(sign).

Λένε,

"Κάντε κλικ στο κουμπί "sign" για να ανοίξει αυτόματα το έγγραφο στον επεξεργαστή μας, όπου μπορείτε να προσθέσετε μια υπογραφή, αρχικά, κείμενο, ημερομηνία υπογραφής, ή να τσεκάρετε τα κουτάκια στο έγγραφο."

"Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση & Επισύναψη" και το υπογεγραμμένο έγγραφο θα συναπτεί σε ένα νέο e-mail στο Gmail λογαριασμό σας, έτοιμο για να το στείλετε σε όποιον το χρειάζεται."

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να αναφέρω ότι, μόλις πατήσετε sign Και υπογράψετε με ποντίκι ή βάλετε...φωτογραφία της υπογραφής, αυτό γίνεται κατευθείαν στο pdf Μέσα από GMail και μετά αποθηκεύει το Pdf, αλλάζει το όνομα προσθέτοντας τη λέξη signed, ανοίγει νέα σύνθεση Mail, επισυνάπτει το υπογεγραμμένο αρχείο!


Δείτε το βίντεο,


HelloSign for Gmail from HelloSign on Vimeo.

Διευκρινίζω ότι έχουν
 


Να ένα Tutorial Μικρό για δγμιουργία υπογραφής με το ποντίκι στο site: