**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Πως ρυθμίζω τις ειδοποιήσεις Facebook

Τις προάλλες κατάλαβα ότι πρέπει να δράσω εγώ έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το ξαφνικό κακό, να λαμβάνω ειδοποιήσεις Facebook (τα κόκκινα μπαλονάκια με τον άσπρο αριθμό) στο προσωπικό μου Προφίλ από τα ίδια και τα ίδια άτομα (τους φίλους). Εντάξει, είναι μεν σε γενικές γραμμές ενδιαφέροντα πρόσωπα, αντιπροσωπεύουν όμως το ~1% των φίλων μου ανά ημέρα. Ταυτόχρονα, το Facebook κι ο αλγόριθμος του μου δείχνουν ένα θλιβερό ποσοστό επί του συνόλου των δημοσιεύσεων ανά ημέρα. κοινώς, στην "Αρχική σελίδα" δε βλέπω τι δημοσίεψαν οι φίλοι μου στο Facebook, ούτε και οι Σελίδες που παρακολουθώ.


Ρύθμιση στις ειδοποιήσεις Facebook

Ελέγξτε τι βλέπετε στις Ενημερώσεις Facebook


Στη σελίδα βοήθειας του Facebook -στα Ελληνικά- με τίτλο "Ελέγξτε τι βλέπετε στις Ενημερώσεις", βλέπω σε γενικές γραμμές οδηγίες για ρυθμίσεις περί "πως να μην..." παρά "πως να..." με μερικές χρήσιμες εξαιρέσεις.

Οι Λίστες στο Facebook


Το να προσθέσεις ενδιαφέροντα άτομα στις λίστες Facebook δεν επηρεάζει το τι βλέπω στις ενημερώσεις στην Αρχική όπου και προστρέχει άλλωστε ο περισσότερος κόσμος, και ταυτόχρονα τσεκάρει, όταν τύχει. ενδιαφέρουσες για αυτόν ειδοποιήσεις στο PC, κινητό ή tablet. Δεν έρχεται κανείς στον "τοίχο" σας (χρονολόγιο η νέα ονομασία), με τόσους φίλους είναι αδύνατον να έρθουν. Ένας αριθμός ατόμων που σας συμπαθούν πολύ και, ίσως εξαντλείται στα δάκτυλα ενός χεριού ή δυο, θα έρθουν κάθε μέρα μέχρι να βαρεθούν ή το ξαναθυμηθούν μετά.

Δε θα κάνετε κλικ σε κάποια λίστα σας απλά για να τσεκάρετε τι έγραψαν. Πολύ αμφιβάλλω! Διότι πρέπει να πατήσετε στην ενότητα "Φίλοι", στην αριστερή στήλη στην Αρχική, αν προηγουμένως το φτιάξατε λίστες, και να βρείτε τη λίστα σας που σας ενδιαφέρει και να κάνετε κλικ. πάτημα δηλαδή. εκτός κι αν από τις ρυθμίσεις της κάθε λίστας την προσθέσετε στα αγαπημένα ώστε να εμφανίζονται στην αριστερή στήλη της Αρχικής Σελίδας  σας (ορισμένες από τις λίστες σας). Ποιος τα κάνει αυτά; οι λίστες είναι χρήσιμες αν θέλετε να μοιρ΄σετε κάτι αποκλειστικά μαζί τους και να μην το δουν άλλη λόγω απορρήτου ή αντιθέτως, να ορίσετε λίστες σε κάθε δημοσίευση που ΔΕΝ θα δουν άλλοι. Δηλαδή οι λίστες FB είναι χρήσιμε για να ορίσετε τι θα δουν ή όχι οι άλλοι, όχι -το θέμα μας- τι θα δείτε εσείς.

Τι πρέπει να κάνω πραγματικά για να έχω άμεσα αποτελέσματα


Todo list


  • α) Προσθήκη φίλου σε "στενούς φίλους"
  • β) Σχετικά τακτική επίσκεψη στους χώρους των φίλων και αγαπημένων Σελίδων Facebook
  • γ) Τακτική αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν φίλοι και σελίδες, με σχόλιο, επίσκεψη στο σύνδεσμο που τυχόν μοιράζει ή...like στη δημοσίευση
  • δ) Για να βλέπετε ανακοινώσεις στις Ενημερώσεις σας με τη σειρά που έχουν δημοσιευτεί, δηλαδή όλες κι ΌΧΙ ότι πενιχρό επιλέγει να σας δείξει το FB, μια ρύθμιση με ένα κλικ.
  • ε) Ρύθμιση με ένα κλικ για να πείτε στο Facebook "να λαμβάνετε ειδοποιήσεις" -γενικώς και αορίστως- από συγκεκριμένο φίλο. Τώρα, αν θα σας ακούσει το FB και σας δείξει ειδοποιήσεις, παίζεται και εξαρτάται από τους άλλους παράγοντες που είπα, ειδικά την αλληλεπίδραση.
  • ζ) Επίσκεψη στην Σελίδα Facebook που σας ενδιαφέρει, όπως πχ ατή που βρίσκεστε τώρα ( /Sotostips.gr), ή η Σελίδα /EinaiAdynatonBlog και Ρύθμιση με ένα κλικ για να πείτε στο Facebook "να λαμβάνετε ειδοποιήσεις" -γενικώς και αορίστως- από τη συγκεκριμένη αγαπημένη Σελίδα Facebook. Τώρα, αν θα σας ακούσει το FB και σας δείξει ειδοποιήσεις, παίζεται και εξαρτάται από τους άλλους παράγοντες που είπα, ειδικά την αλληλεπίδραση.

Η Προσθήκη φίλου σε "στενούς φίλους" με κλικ στον τοίχο των φίλων


 Πηγαίνετε στον "τοίχο" του φίλου. Κλικ στο βελάκι "Φίλοι" και επιλογή "Στενός Φίλος". Αυτό είναι πείραμα μου που το εφαρμόζω -στο Προφίλ μου- από προχτές σε όσους φίλους κρίνω εγώ ότι δημοσιεύουν και δημοσιεύουν χρήσιμα και ευχάριστα, και στους συγγενείς και πραγματικούς φίλους που τυχόν έχω. Είδα αποτελέσματα, αρχικά. είναι νωρίς να πω διότι πρέπει να αλληλεπιδρώ κιόλας στη συνέχεια. αλληλεπίδραση σημαίνει κι ο άλλος να ενδιαφέρεται στην πορεία για μένα εννοείται!

Η Τακτική επίσκεψη στους χώρους των φίλων και αγαπημένων Σελίδων Facebook

Η επίσκεψη στους χώρους των φίλων και αγαπημένων Σελίδων Facebook δίνει ένα σινιάλο στο Facebook ότι σας ενδιαφέρει αυτό, οπότε το λαμβάνει σοβαρά υπόψη όταν είσται στην Αρχική και σας δίχνει δημοσιεύσεις. Ένα σινιάλο από τα πολλά.

Τακτική αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν φίλοι και αγαπημένε Σελίδες


Η Τακτική αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν φίλοι και σελίδες δίνει ένα σινιάλο στο Facebook ότι σας ενδιαφέρει αυτό, οπότε το λαμβάνει σοβαρά υπόψη όταν είσται στην Αρχική και σας δίχνει δημοσιεύσεις. Ένα σινιάλο από τα πολλά, αλλά γερό σινιάλο.

Για να βλέπετε ανακοινώσεις στις Ενημερώσεις σας με τη σειρά που έχουν δημοσιευτεί, δηλαδή όλες


Πατήστε το βελάκι δίπλα στις Ενημερώσεις στην αριστερή στήλη της αρχικής σας σελίδας και επιλέξτε Πιο πρόσφατες.

Ρύθμιση με ένα κλικ για να πείτε στο Facebook "να λαμβάνετε ειδοποιήσεις" από συγκεκριμένο φίλο


Πατήστε στο "να λαμβάνω ειδοποιήσεις" αφού πρώτα πάτε στον τοίχο συγκεκριμένου φίλου και πατήσετε το βελάκι δίπλα στο "Φίλοι".

Ρύθμιση με ένα κλικ για να πείτε στο Facebook "να λαμβάνετε ειδοποιήσεις" από τη συγκεκριμένη αγαπημένη Σελίδα Facebook

Πατήστε στο "να λαμβάνω ειδοποιήσεις" αφού πρώτα πάτε στην αγαπημένη σας Σελίδας Facebook και πατήσετε το βελάκι δίπλα στο "Μου αρέσει"! Αν δεν πατήσετε δεν είναι σίγουρο ότι θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν η αγαπημένη σας Σελίδα δημοσιεύσει κάτι ενδιαφέρον, όπως αυτή η "Σημείωση", που ουσιαστικά είναι blog post στο FB με περιορισμούς! Ναι, ναι! ΘΑ ήταν σημείωση facebook στο Προφίλ μου, εκτεταμένη και με φωτογραφίες, σαν Linkedin post ας πούμε για κυρίως κοινούς θνητούς. Αλλά εκανα το λάθος και το έσωσα στα ΠΡΟΧΕΙΡΑ FB. Μετά εξαφανίστηκε! Βρήκα το περιεςχόμενο και στο αμέσως επόμενο άρορο θα σας πω το που και πως.