**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Σκλάβος των Social Media; Το Buffer θα βοηθήσει στην καθημερινή ρουτίνα!

Τα social media από τη φύση τους θέλουν αλληλεπίδραση με τους φίλους, followers, αναγνώστες ή πελάτες. Για αυτό και λέγονται κοινωνικά. Σε πόσα όμως συμμετέχετε και πόσα αμελείτε; Αν έχετε blog θα πρέπει για παράδειγμα να βάλετε στη ρουτίνα την κοινοποίηση κάθε νέου άρθρου σε πολλά δίκτυα, και μάλιστα αν ακολουθήσουμε τα λεγόμενο του guru του είδους Guy Kawasaki, ο οποίος είναι Χαβανεζοαμερικάνος, το ίδιο post πρέπει να ποστάρεται πχ στο Twitter τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα "για να καλύψει ανθρώπους σε διαφορετικές ζώνες ώρας". Ο ίδιος το κάνει και δε νοιάζεται, ανά 6 ώρες. Εμείς θα μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με τη ρουτίνα πρωί - μεσημέρι - βράδυ.


Ύστερα, στο blog μας υπάρχουν παλαιότερα άρθρα. παραπονεμένα θα τα αφήσουμε; Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι το πολύ ένα 20%-25% αυτών που μοιράζουμε θα είναι δικό μας "προϊόν". Άρα μένει ένα περιεχόμενο 80% που πρέπει κάθε μέρα να βρεθεί, να μην είναι ανούσιο, να ανήκει σε άλλους και να το μοιράζουμε για να βοηθήσουμε ή ενημερώσουμε τον κόσμο μας, ανάλογα τυη ειδικότητα του καθενός. Πολλαπλασιάστε αυτό με των αριθμό 5 πχ (Facebook, Twitter, Linkedin, pinterest, google+, Instagram κλπ) συν το γράψιμο τουλάχιστον ενός άρθρου, κι αν έχετε και άλλες ασχολίες καταλαβαίνεται τον όγκο της δουλειάς που απαιτείται, αν δε θέλουμε να αμελήσουμε αναγκαστικά ορισμένα κοινωνικά δίκτυα από τα Big 5.Τι είναι το Buffer, πως με βοηθάει;

Το Bufferapp, ή Buffer, ακόμη και η δωρεάν έκδοση του, μπορεί να μας ελαφρύνει τη δουλειά. διότι βλέπετε το Buffer έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων σας, παρέχοντας σας τα μέσα για για να προγραμματίσετε αυτόματα δημοσιεύσεις στο Twitter, το προφίλ ή Σελίδα σας Facebook, τη Σελίδα Google+ σας και το LinkedIn, τουλάχιστον στη δωρεάν έκδοση.Στο Buffer γράφεστε από την ιστοσελίδα του και μπορείτε να διαχειριστείτε το που θα μοιράσετε τη και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Ενώ δεν είναι απαραίτητο,
  1. οι χρήστες Chrome να εγκαταστήσουν το πρόσθετο Buffer
  2. το πρόσθετο για Firefox θέλει κόλπο να εγκατασταθεί, μπορεί να το αναφέρω σε μελλοντικό βίντεο μου στο κανάλι το πως, αλλά πάρτε ένα ανεπίσημο Buffer bookmarklet που σέρνετε στην γραμμή σελιδοδεικτών του Mozilla
Τα πρόσθετα αυτά και το bookmarklet, όντας πάντα στην απόσταση ενός κλικ βοηθούν να προσθέσετε περιεχόμενο στον Προγραμματιστή του Buffer που λέγεται Scheduler.

Η Βοήθεια Buffer (FAQ) αλλά κυρίως το blog Buffer βοηθούν πολύ στην κατανόηση των λειτουργιών του που είναι εύκολες. και σαν bonus το blog τους είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν σε συμβουλές για blogging και social media. αρκεί να ξέρετε "τσατρα-πατρα" Αγγλικά. Για όσους δε ξέρουν θα πω μερικά λόγια για να εξηγήσω λίγο ακόμα το Buffer και αργότερα ίσως φτιάξω και ένα εκτεταμένο βοηθητικό βίντεο στο ανανεωμένο κανάλι μου στο Youtube, όπου προτρέπω να γραφτείτε για να ενημερώνεστε όταν μπαίνει βίντεο, διότι το Video δε θα συνοδεύεται πάντα από άρθρο μου.

Μπορείτε να ετοιμάσετε κάμποσα -social media- posts μονομιάς, και να επιλέξετε μετά σε ποια κοινωνικά προφίλ σας οι Σελίδες σας θα τα στείλετε και στη συνέχεια το Buffer θα τα διαμοιράζει όλη την διάρκεια μιας ημέρας ή εβδομάδας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να είστε σε έναν υπολογιστή όλη την ώρα, προκειμένου να έχετε παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.

 Στην καρτέλα Content = Περιεχόμενο βλέπετε τα posts που έχετε προγραμματίσει και πότε θα κοινοποιηθούν. Στην αριστερή στήλη είναι τα άβαταρ σας από τους λογαριασμούς που συνδέσατε. οπότε πατώντας twitter και με κλικ στο Content βλέπετε τι θα μοιράσετε στο twitter και ποια ημερομηνία και ώρα. Εγώ έχω συνδέσει
  • Linkedin
  • facebook προφίλ
  • Twitter
  • Google+ σελίδα
Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα να προγραμματίζεις posts από buffer για Προφίλ google+ όπου και έχω δυνατό προφίλ. Επίσης στη δωρεάν έκδοση επιτρέπεται 1 λογαριασμός ανά κοινωνικό δίκτυο. Οπότε αν σε FB έχετε σελίδα και προφίλ διαλέγεις το ένα.

Στο Schedule (καρτέλα αυτόματου προγραμματιστή), υπάρχει μια καρτέλα που μπορεί να λέει Post these times everyday 4 times a day. Αυτό μπορεί να αλλαχτεί κι από δω αλλά κι όταν προγραμματίζεται ανά δίκτυο να διαλέξετε δικές σας ώρες ή ημέρες. Επίσης μπορείτε να τα στέλνετε άμεσα και το ίδιο σε όλα τα συνδεδεμένα δίκτυα ή προγραμματισμένα. πρέπει να παίξετε με το Buffer για να το καταλάβετε καλύτερα.

Με λίγα λόγια, για να προσθέσετε ένα ποστ, κάντε κλικ στο κουτί "τι θέλετε να μοιραστείτε" στην κορυφή της σελίδας, και πληκτρολογήστε ή επικολλήσετε το ποστ σας. Μετά, κάντε κλικ στα αβατάρ αριστερά (τα προφίλ των λογαριασμών σας) για να επιλέξετε ποιο προφίλ αυτό το post θα πάνε.

Υποτίθεται στο Schedule προτείνει βέλτιστες ώρες. δοκιμή και σφάλμα, λέω.

Τελος, το Buffer έχει και analytics Με το πόσοι ανά ποστ κάνανε κλικ like κλπ, υποστηρίζει λέει και Facebook Groups και Linkedin Company Pages. επίσης έχει το πληρωμένο πρόγραμμα "Awesome Plan", όπου νομίζω δίνεις 10 δολάρια το μήνα και φεύγουν οι περιορισμοί. Ίσως έχει και pro plan.

ΥΓ. Το free Buffer κάθε στιγμή επιτρέπει κατά ανώτατο όριο 10 ποστ. αν δεν αδειάσει θέση δε δέχεται προγραμματισμό άλλου ποστ.