Εφαρμογές για Messenger εμπλουτίζουν το chat με GIF, video κλπ σε Facebook

Στο νέο Messenger του Facebook θα κάνατε ότι και πριν συν το ότι θα μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές μέσα του κι έτσι για παράδειγμα θα στέλνετε ένα GIF που σας αρέσει από συγκεκριμένη εφαρμογή ως μήνυμα, ή κείμενο που πληκτρολογείται θα στέλνεται ως μια χαρούμενη / έγχρωμη κινούμενη εικόνα από άλλο app ή θα στέλνετε μια εικόνα σας που τροποποιείται με εφέ για πλάκα που θα έχει φωνητικό μήνυμα από αντίστοιχο app, όλα επαναλαμβάνω, μέσα από την πλατφόρμα Facebook Messenger. Αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα από τις 40 και πλέον εφαρμογές που συνεργάζονται με το FB Και θα αυξηθούν.

Κατά τύχη παρακολούθησα live την παρουσίαση για το Messenger στο F8 Conference online. Ουσιαστικά 5 ώρες περίπου αφού είχαν αρχίσει οι ομιλίες και παρουσιάσεις, μια που το είχα ξεχάσει. οπότε ήμουν τυχερός διότι ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές φαντάζομαι του διημέρου (χτες και σήμερα). Είδα μετά σήμερα και την ομιλία του Mark Zuckerberg (Μαρκ Ζάκερμπεργκ) που είπε μερικά πράγματα για τη Messenger Platform και Messenger for Business!Οι εφαρμογές μέσα στον Messenger

Όπως είπα οι εφαρμογές ενσωματώνονται με το Messenger έτσι ώστε οι περισσότερο από 600 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Messenger "να μπορούν να βρουν νέους, διασκεδαστικούς τρόπους για να εκφραστούν με εικόνες GIF, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά αποσπάσματα και πολλά άλλα. Με την Πλατφόρμα Messenger το περιεχόμενο ενός app μπορεί να μοιραστεί μέσω ιδιωτικών και ομαδικών μηνυμάτων, προκειμένου να ξεκινήσετε συνομιλίες που είναι περισσότερο δημιουργικές και εκφραστικές".

Giphy σε Messenger

Ας πάρουμε για παράδειγμα το app Giphy ως ένα παράδειγμα χρήσης των 40 και πλέον εφαρμογών Messenger. Ατή, ενώ είναι αυτόνομη εφαρμογή όπως πολλές άλλες, μπορείτε πχ από το PC να πάτε στην ιστοσελίδα του και να κάνετε Login Με facebook για να μοιράζετε GIF, τώρα συνεργάζεται -ενσωματώνεται δηλαδή αν θες- με το messenger. Οπότε αφού το εγκαταστήσεις μέσα από το messenger δεν ξέρω ή σε Android ή σε iOS ή και στα δύο μπορείς να στείλεις μήνυμα messenger σε φίλο ή ομάδα τσατ που δημιούργησες (Group chat Στον Messenger) και ο φίλος θα λάβει έτσι κι αλλιώς το GIF. Αν όμως ο φίλος έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Giphy θα υπάρχει σύνδεσμος κάτω από το μήνυμα GIF με τη λέξη Reply (απάντηση), οπότε θα μπορεί να απαντήσει μέσα από το Giphy με "το ίδιο νόμισμα" σε εσάς δηλαδή στέλνοντας σας ένα GIF που θα διαλέξει. Αν δεν έχει το app ο σύνδεσμος θα γράφει install (εγκατάσταση) για να εγκαταστήσει το Giphy στο Messenger αν θέλει.


Giphy website
Giphy web site
Giphy για Messenger
Giphy for Messenger από App Store

Bitmoji for Messenger


Παρατηρούμε ότι ενώ η εφαρμογή μπορεί να υπάρχει στο app Store ως ανεξάρτητη android app υπάρχει και έκδοση της για Messenger. Το ίδιο συμβαίνει περίπου για το app Bitmoji:

Bitmoji for Messenger
Bitmoji for Messenger
Με το Bitmoji δημιουργήστε εκφραστικά κινούμενα σχέδια Avatar

• Επιλέξτε από μια αυξανόμενη mood και stickers - που δείχνει ΕΣΑΣ

• Πρόσβαση ακριβώς μέσα στο Messenger ενώ συνομιλείτε

Τέλος, μερικές ενσωματώσιμες στο Messenger εφαρμογές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εμφανίζονται άμεσα στο Messenger μέσω μιας νέας καρτέλας στις συνομιλίες Messenger