**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Επηρεάζει η εικόνα προφίλ τον επαγγελματικό & κοινωνικό σας προφίλ;

Η φράση "μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις" φαίνεται ότι όχι μόνο ισχύει, αλλά στην περίπτωση της εικόνας προφίλ σας στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο linkedin, αυτή μπορεί να επηρεάσει πολύ θετικά ή αντίστροφα εξαιρετικά αρνητικά το πως οι δυνητικά εργοδότες "σας κόβουν" με μια ματιά. Τηρουμένων των αναλογιών, το ίδιο ισχύει και για το image σας σε "ελαφρότερα" κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, Google+, Twitter κλπ. Στο άρθρο αυτό θα πούμα τι πρέπει να αποφύγουμε και τι πρέπει να εφαρμόσουμε όσον αφορά την φωτογραφία προφίλ μας με οδηγό μια έκθεση και infographic της Photofeeler.com αλλά και με απευθείας αξιολόγηση των υποψήφιων φτογραφιών μας για τα προφίλ από το site αυτό.


τέλεια φωτογραφία προφίλ σε linkedin κλπ με PhotoFeeler


Τα κριτήρια της αξιολόγησης είκόνας προφίλ

Πόσο
  1. ικανός
  2. αρεστός 
  3. με επιρροή
φαίνεστε στην εικόνα προφίλ σας στους άλλους, για παράδειγμα στους εργοδότες;

Πόσο έξυπνος, αρεστός, διασκεδαστικός, αξιόπιστος, φαίνεστε στη φωτογραφία προφίλ σας στο linkedin σε σύγκριση με το μέσο όρο; Όχι μόνο στο linkedin αλλά και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και site; Οι χρήστες του Photofeeler δίνουν χρήσιμη ανατροφοδότηση (αξιολογούν, κρίνουν, "ψηφίζουν") για την φωτογραφία που ανεβάζετε κάθε φορά για να αποκτήσουν ύστερα και οι ίδιοι τη δυνατότητα, δωρεάν  αξιολογήσεις σχετικά με τις δικές τους εικόνες που ανεβάζουν στο site. Ταυτόχρονα, ένας αλγόριθμος (πρόγραμμα) που τρέχει στο site σας παρουσιάζει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα ανάλογα με το μέγεθος του δείγματος (τον αριθμό των ατόμων) που αξιολόγησαν την φωτογραφία προφίλ σας και άλλα κριτήρια τεχνικής φύσης.

Τα μέλη της κοινότητας Photofeeler, εκτός από τον βαθμό αξιολογησης στα 3 κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, συχνά μπαίνουν στον κόπο και αφήνουν και γραπτές σημειώσεις /παρατηρήσεις για τη συγκεκριμένη κάθε φορά φωτογραφία προφίλ σας που ανεβάζετε.


Συνοπτικά τα βήματα στο photofeeler.com είναι:

  • Εγγραφή, πχ σύνδεση με facebook, linkedin.
  • Ψήφισε, αξιολόγησε 10 τυχαίες φωτογραφίες προφίλ άλλων χρηστών που δίνονται αυτόματα.
  • Κερδίζεις πόντους και δικαίωμα να ανεβάσεις δωρεάν μια φωτογραφία προς αξιολόγηση [μπορείς να το παρακάμψεις πληρώνοντας].
  • Λαμβάνεις την αξιολόγηση στο site και ειδοποίηση emailόταν είναι όλα έτοιμα
  • Επανέλαβε με διορθώσεις. 
 

Η Τέλεια Φωτογραφία Προφίλ (έκθεση photofeeler)

Η μελέτη βασίστηκε σε πάνω από 60.000 αξιολογήσεις των της αντιληπτής Ικανότητας, βαθμός αρεσκειας και επιρροής για 800 φωτογραφίες προφίλ στη βάση δεδομένων PhotoFeeler.

Το χαμόγελο

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας για μια "τέλεια φωτογραφία προφίλ εί ναι το ότι όχι μόνο πρέπει να χαμογελάμε στο φακό, αλλά να χαμογελάμε με τρόπο. Ούτε χαχανητά με ανοιχτό το στόμα, ούτε καν χαμόγελο με σφραγισμένα χείλη. πρέπει, λέει, να φαίνονται τα δόντια μας. τα νούμερα στο infographic παρακάτω. προφανώς το χειρότερο είναι να δείχνεις πολύ σοβαρός ή σκυθρωπός στην έκφραση.

Γυαλιά ηλίου

Σε καμιά περίπτωση δε φοράμε γυαλιά ηλίου που κρύβουν τα μάτια μας. αυτό έχει επίπτωση στο να μας κρίνουν αρνητικά από τη φωτογραφία προφίλ και στα 3 παραπάνω χαρακτηριστικά!

Ντύσιμο και στυλ

η επίσημη ενδυμασία, γραβάτα πουκάμισο σακάκι στους άνδρες επίσης επηρεάζει τρομερά το πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι και στα 3 χαρακτηριστικά επίσης.

Close up προφίλ φώτο και θολή εικόνα προφίλ

Όταν η φωτογραφία προφίλ συμπεριελάμβανε κεφάλι ώμους στήθος ή φωτογραφία μέχρι τη μέση τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ολόσωμες όχι. Θολές φωτογραφίες ή πολύ ζουμαρισμένες στο πρόσωπο δέχονται και σχόλια από τους χρήστες/βαθμολογητές, παίρνουν και αρνητική βαθμολογία.

Προτεταμένο πιγούνι 

Για κάποιο λόγο, το κάπως προτεταμένο πιγούνι στη φωτογραφία προφίλ φαίνεται να παίζει θετικό ρόλο (η σκιά που χωρίζει το πηγούνι και το λαιμό σας).

Τέλος, μάτια όχι ορθάνοιχτα

INFOGRAPHIC:

                                    
 The Perfect Profile Photo Infographic