**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Messenger για περιηγητή στο web από Facebook

Το Facebook προσφέρει τον Messenger για browsers στην διεύθυνση messenger.com κι έτσι μπορείτε τώρα να δείτε τα stickers με τα χαρούμενα προσωπάκια, καρδούλες και σκυλάκια και τη λίστα των φίλων σας και τα chat σας σε 21 ιντσών οθόνη του υπολογιστή σας κατευθείαν στον περιηγητή. Είναι ειδική έκδοση web. Ο σχεδιασμός είναι ευρύχωρος, καλύπτει όλο το παράθυρο και πάνω δεξιά είναι το σήμα συν (+) προσθήκη ατόμων στη συνομιλία.


Messenger για περιηγητή στο web από Facebook
Messenger για περιηγητή στο web


Μπορείτε να κάνετε κλήσεις και βιντεοκλήσεις στους φίλους που είναι στο messenger ή Facebook, Και τα εικονείδια τηλεφώνου και κάμερας είναι επίσηευδιάκριτα στην πάνω αριστερή γωνία. Τα emoticon ή αυτοκόλλητα είναι κανονικά κάτω στο κουτάκι που πληκτρολογείτε και διαλέγετε όποιο θέλετε ή προσθέτετε από το μαγαζίτου FB νέα. Εκεί είναι και το εικονίδιο που με κλικ επιτρέπει αποστολή αρχείου σε Facebook friend.

Αυτοκόλλητα στο νέο Messenger for the web
Stickers στη συνομιλία στο FB web messengerΤο ότι έχει δική του διεύθυνση και δεν σε αποσπά άλλη δραστηριότητα, και αυτή η άπλα είναι καλό. Υπάρχει η δυνατότητα για desktop notifications,  να εμφανίζεται ειδοποίηση στην οθόνη για νέα συνομιλία στον Messenger έστω κι αν βρίσκεστε σε άλλη καρτέλα στον περιηγητή, όπως όπως ας πούμε με το Google Hangouts στον Chrome. Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις πάνω αριστερα του παραθύρου του Messenger για περιηγητή.Βασικά πάτε στο messenger.com κι αν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο facebook σας αναγνωρίζει και υπάρχει κουμπί για το αν θέλετε να συνδεθείτε με το όνομα και το άβαταρ που εμφανίζεται πάνω στο κουμπί. κλικ και είστε μέσα, ξεκινά αμέσως ο messenger για web του Facebook.

Ρύθμιση για ειδοποιήσεις desktop στο Messenger για περιηγητή
Desktop notifications από ρυθμίσεις


Προς το παρών δεν υπάρχει η δυνατότητα που έγραψα, για ενσωμάτωση εφαρμογών στο Messenger σε Android και iOS για διάλογο μέσω των εφαρμογών, πχ να στέλνεις GIF από Giphy.

Το όλο πράμα μοιάζει με το Skype για Web και Hangouts της google για web με διαφορές εννοείται.