**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Retweet: Προσθέστε ένα σχόλιο στο tweet σας, νέα δυνατότητα

Προσθέστε ένα σχόλιο στο retweet που θα κάνετε με τη νέα δυνατότητα που προσφέρει το Twitter εδώ και λίγες ώρες στο web και iPhone, ενώ σύντομα έρχεται και στο Android.Σημείωση: ο Blogger δεν υποστηρίζει κινούμενα Gif. Το παραπάνω είναι ενσωματωμένο tweet από twitter με κινούμενο gif που δείχνει το σχολιασμό.


Πως κάνω retweet

Τι είναι retweet (RT);

Retweet είναι η κοινοποίηση δημοσιεύσεων (retweet στους followers) άλλων χρηστών Twitter από εσάς. Μέχρι τώρα υπήρχαν 2 τρόποι για RT. Ή θα πάταγες το κουμπί retweet, οπότε οπότε, ακριβώς όπως το δημοσίυσε, το tweet του άλλου θα το κοινοποιούσες μεν αλλά με το @όνομα του στο Twitter. Απλά θα λέγει πάνω στο tweet ότι εσείς κάνατε retweet. Δεν υπήρχε έτσι -με το κουμπί- δυνατότητα τροποποίηση του tweet που κάνετε retweet.

Η δυνατότητα τροποποίησης ενός tweet Και μετά retweet υπήρχε και υπάρχει με την κλασσική μέθοδο, η οποία όμως είναι λίγο κουραστική. Δηλαδή, βλέπω μια δημισίευση στο Twitter που μου αρέσει, θέλω να κάνω RT. Αντιγράφω όλο το tweet, αν έχει σύνδεσμο θέλει κι άλλη αντιγραφή, και επικολλώ στο κουτάκι και γράφω πχ "Για δες, καλό: RT @τάδε μπλα μπλα" ή "Μπλα μπλα via @τάδε". Και τροποποιώ αν θέλω. Δηλαδή τροποποίηση και παραπομπή.


Δείτε* ένα βίντεο μου για το πως κάνω retweet; Twitter (RT tips για πρωτάρηδες και μη), και γραφτείτε στο κανάλι μου διότι άρχισα και βάζω ελληνικά εκπαιδευτικά βίντεο μου με ήχο. σε μερικά εχώ βάλει κι ελληνικούς υπότιτλους για ευκολία και SEO, θα βάλω και στο παρακάτω:


Πως προσθέτω σχόλιο στο Retweet, ή παραπομπή (quote)

Πως προσθέτω σχόλιο στο retweet μου προς τους followers
Πως προσθέτω σχόλιο στο retweet
 *(το youtube αντιμετώπιζε προβλήματα όταν έγραφα το άρθρο. Θα λυθεί το ζήτημα)

Μιλάμε για αλλαγή στις δυνατότητες που προσφέρει το κουμπί Retweet.  Πατάμε το κουμπί RT και στο αναδυόμενο παραθυράκι πλέον μας εμφανίζεται κι ένα κουτάκι, πάνω από το ορ'ιτζιναλ tweet, όπου μας προτρέπει να βάλουμε κι ένα σχόλιο στο tweet. Φυσικά θα προσθέσει και το ορίτζιναλ tweet του @δείνα.

Νομίζω ότι, αν και έρχεται καθυστερημένα, είναι καλή ιδέα. Μεγάλος μπελάς το copy-paste και δεν συνέφερε το κουμπί παρά μόνο λόγω ας πούμε ευκολίας (βλέπε τεμπελιάς).