**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Νέα καρτέλα Firefox [update 2018] - ρύθμιση εμφάνισης

Όταν ανοίγετε μια νέα καρτέλα, ο Firefox σας δείχνει τις δημοφιλέστερες σελίδες ώστε να πηγαίνετε εκεί που θέλετε πιο εύκολα. Βασικά, θα πρέπει να βλέπετε, ανάλογα με την οθόνη που έχετε και τις ρυθμίσεις DPΙ σε Windows ή ίσως και ανάλογα το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς στον Mozilla, 2, 3, 6 και -δεν ξέρω- ίσως περισσότερα "πλακίδια" που αντιστοιχούν σε μίνι στιγμιότυπα από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε συχνά συν πιθανά πλακίδια των "sponsor".

Σας ενδιαφέρει; Πως επιστρέφω στην παλιά "νέα καρτέλα Chrome" αμέσως!

Νέα καρτέλα Firefox

Με το "γρανάζι" = "ρυθμίσεις νέας καρτέλας" πάνω δεξιά στη νέα καρτέλα Firefox, ξεφορτώνομαι σπόνσορες και μπορώ να καρφιτσώσω πλακίδια ως μόνιμα. Το πρόβλημα που λύνω σήμερα είναι αν βλέπω στη νέα καρτέλα 2 πλακίδια λόγο μικρού μόνιτορ ενώ έβλεπα και χρησιμοποιούσα 6 καρφιτσωμένες καρτέλες σε μεγάλο μόνιτορ. Εντάξυ, με τα πλήκτρα Ctrl-+ (πάτημα 2-3, φορές ίσως), εμφανίζονται. Αλλά με αυτά θα παίζουμε κάθε φορά. Ευτηχώς βρήκα εύκολη λύση.

update 2018
Το πρόσθετο για Firefox Stylish και η εύκολη λύση με userscript
Πολλά χρόνια πριν, σε αυτό το blog, είχα αναφερθεί τότε στην έννοια userscripts στα πλαίσια λύσης που πρόσφερα για εμφάνιση lyrics (στοίχων) ακριβώς στη σελίδα ενος youtube video-clip. Κάνουν τέτοια μαγικά που τα βλέπει μόνο ο συγκεκριμένος χρήστης στην εμφάνιση διαφόρων ιστοσελίδων για παράδειγμα.
Τώρα με το πρόσθετο Stylish τα πράματα είναι πιο εύκολα.  1. Κάνουμε εγκατάσταση του προσθέτου Stylish για Mozilla      
  2. Εγκαθιστούμε το userscript Shrink New Tab Thumbnails (Συρρίκνωση μικρογραφιών νέας καρτέλας) από το userstyles.org
  3. Από το μενού Εργαλεία > Πρόσθετα βρίσκω το νέο πρόσθετο
  4. Αν ως προχωρημένος θέλω κάνω τις ρυθμίσεις που θέλω από επιλογές Stylish >..>Manage stylesheet, αλλιώς δεν κάνω τίποτα, άνετος.
  5. Η νέα καρτέλα Firefox πλέον δείχνει 6 μικρογραφίες στο μικρό μόνιτορ χωρίς να κουνώ δακτυλάκι, πάντα