**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

7 game streaming ιστοσελίδες στο internet για τους fan του είδους

Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε άλλους να παίζουν online live video games και eSports, δεν είστε οι μόνοι.Γύρω από το live game streaming έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία και σήμερα παρουσιάζω 7 από τα καλύτερα αποκλειστικά game streaming sites στο internet. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα παίζουν τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια και μάλιστα αναμεταδίδουν live στους fan τους ή και καταγράφουν σε βίντεο την "δραστηριότητα" τος αυτή.
Τι σημαίνει game streaming;

Με απλά λόγια, πας σε ένα τέτοιο site όπως πας ας πούμε να παρακολουθήσεις ένα μουσικό βιντεοκλίπ στο Youtube, εκεί ψάχνεις πολύ συγκεκριμένα τον τίτλο και βερσιόν του video game και σου βγάζει μια λίστα από "κανάλια" - gamers που παίζουν εκείνη τη στιγμή ζωντανά το παιχνίδι αυτό και το αναμεταδίδουν (με τη βοήθεια των game streaming sites, και εξοπλισμού / software) ή μαγνητοσκοπημένο "επεισόδιο". Συνήθως για να δείτε κάτι δε χρειάζεται να γραφτείτε. Αλλά αυτά τα site έχουν και live chat όπως επίσης δυνατότητα να παρακολουθείς διάσημους ή μη gamers ή ακόμη να προσθέτεις στα "αγαπημένα" τίτλους παιχνιδιών και να λαμβάνεις αν θες ειδοποιήσεις όταν παίζονται αυτά live, κλπ.

Δείτε και:  Δωρεάν Microsoft FlightΑυτό που θέλω να πω είναι ότι σε game streaming sites ή κάνετε streaming παίζοντας σπίτι σας το παιχνίδι σας ή απλώς είστε θεατής και παρακολουθείτε τη δράση ενός παίκτη που παίζει πχ Mad Max ή FIFA 2015, Super Mario Bros.  κλπ κλπ.

1- Twitch
"Social video για τους gamers". Αυτό είναι το motto ενός από τα μεγαλύτερα site video game streaming, του Twitch. "Το Twitch είναι το στέκι για τους πιο αφοσιωμένους και εξειδικευμένους παίκτες στον πλανήτη. Συντρίβουν τα παγκόσμια ρεκόρ. Παίζουν τους νεότερους τίτλους βίντεοπαιχνιδιών. Και τα κάνουν κάνουν όλα φαίνονται εύκολα".

Το Twitch.tv είναι λοιπόν μια live πλατφόρμα streaming video που ανήκει Amazon.com. Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 ως ένα spin-off της streaming πλατφόρμας γενικού ενδιαφέροντος Justin.tv. Από τα μέσα του 2013, η ιστοσελίδα είχε συγκεντρώσει κατά μέσο όρο 43 εκατομμύρια θεατές ανά μήνα, και μέχρι το Φεβρουάριο του 2014 θεωρούνταν η τέταρτη μεγαλύτερη πηγή κίνησης ρου διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δείτε και: Πρόγραμμα τάβλι και άλλα 4 Παιχνίδια

Όταν πάμε στο Twitch βλέπουμε τις ενότητες:
 • Προτεινόμενα Παιχνίδια που παρακολουθούνται τώρα
 • Κορυφαία ζωντανά κανάλια που παρακολουθούνται τώρα
 • Κορυφαία Xbox One Κανάλια: Κανάλια που εκπέμπονται από τα Xbox One
 • Κορυφαία PS4 Κανάλια: Κανάλια που εκπέμπονται από τα PlayStation 4ενώ στο πάνω μέρος, όπως συνηθίζεται φαίνεται σε τέτοια site, παίζει ήδη ένα live stream video. Στο μενού BROWSE έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα παλι με τις εικόνες των διαφόρων βιντεπαιχνιδιών και τις επιλογές περιήγησης:
 • Games
 • Channels
 • Videos
 • FOLLOWED GAMES (κανάλια που ακολουθούμε)
 • PROMOTED CHANNELS
Ξέχασα να αναφέρω ότι ενώ βλέπουμε σε παράθυρο ή fullscreen κάποιο παιχνίδι, φαίνεται και ο gamer σε μικρότερο παράθυρο. Δεξιά υπάρχει το chat room! Μπορείτε να κοινοποιήσετε ένα βίντεο stream ή ακόμη να το ενσωματώσετε το βίντεο στο blog σας. 

Twitch Mobile Apps (iOS και Android)2- Youtube GamingΣτις 10 Αυγούστου του 2015, η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της Alphabet, που θα ενεργεί ως "μητρική" εταιρεία συμμετοχών για την Google. Το YouTube παραμένει ως θυγατρική της Google.

Στις 26 Αυγούστου του 2015, ξεκίνησε το YouTube Gaming, μια πλατφόρμα για τους λάτρεις του video gaming προορίζεται να ανταγωνιστεί με Twitch.tv.

Καταρχήν, όταν πάτε αρχική σελίδα του Youtube Gaming βλέπετε σε ένα παραθυράκι να παίζει κάποιος live παιχνίδι, χωρίς ήχο (με κλικ σε αυτό οδηγείστε στην αποκλειστική σελίδα του συγκεκριμένου live stream Με ήχο και κοντρόλς όπως στα κανονικά Youtube videos). Με το βελάκι στο παραθυράκι μπορείτε να δείτε τη άλλο παιχνίδι γίνεται stream. Σαν slider.

Αν συνδεθείτε με το κανονικό λογαριασμό Youtube μπορείτε αρχικά να επιλέξετε αγαπημένα παιχνίδια που θα θέλατε να παρακολουθείτε πατώντας και επιλέγοντας το αστεράκι τους. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να αναζητήσετε ένα παιχνίδι που σας ενδιαφέρει. Αυτά θα εμφανίζονται στην αριστερή στήλη. Εκεί υπάρχουν
 • My Games
 • Trending games
 • Popular games
Στη δεξιά στήλη μπορείτε με την ίδια μέθοδο να παρακολουθήσετε Gamers (κανάλια).Στο κέντρο της αρχικής σελίδας, κάτω από τη λωρίδα των βουβών streams, υπάρχει το κουμπί LIVE
που οδηγεί όπως καταλάβατε σε λίστα live straming games στο Youtube Gaming (to https://gaming.youtube.com/live). Παρακάτω υπάρχουν τίτλοι δημοφιλών βίντεοπαιχνιδιών και μπορείτε να επιλέξετε κάποιον gamer (κανάλι) που είτε παίζει Live είται έχει μαγνητοσκοπήση ένα παιχνίδι.

Με κλικ σε ένα παιχνίδι, πχ "Call of Duty", π΄παμε στην νέα έννοια για το Youtube, την ειδική σελίδα για κάθε παιχνίδι. Στο μενού της σελίδας βλέπουμε
 • About (trailers και πληροφορίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι)
 • Explore
 • Live
 • Popular (latest, this week, all time)
 • Let's Plays* (ενδιαφέρουσα, προυπάρχουσα στο Youtube έννοια. Πχ ο διάσημος και μάλλον πρώτος στο Youtube "PewDiePie", φέρεται να έχει κερδίσει από τα βίντεο του "Let's Play" πάνω από 39 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 10 δισεκατομμύρια προβολές (και ανάλογα εκατομμύρια από Adsense διαφημίσεις), όπως του Σεπτέμβρη 2015)
 • Reviews (αξιολογήσεις)
*"Τι είναι Let's Play; Είναι ένα βίντεο που περιέχει μια λεπτομερή παρουσίαση (που συνήθως συνοδεύεται από μια επίδειξη) ενός video game, που όμως συνοδεύεται σχεδόν πάντα από σχολιασμό του gamer. Διαφέρει από ένα οδηγό στρατηγικής και δίνει έμφαση στην υποκειμενική εμπειρία του gamer για το παιχνίδι, συχνά με χρήση χιούμορ, ή κριτικό σχολιασμό. Δηλαδή δεν είναι μια αντικειμενική πηγή πληροφοριών σχετικά με το πώς να παίξεις το παιχνίδι".

YouTube Gaming Help

Youtube Gaming Android App


3- Hitbox

"Σούπερ χαμηλή καθυστέρηση (latency) και μαζί τα εργαλεία αλληλεπίδρασης για να  συνδεθείτε αμέσως με όλους εκείνη τη στιγμή. Μόνο για HitBox."
Αυτά λέε το site σε ειδική προωθητική σελίδα Switch to Hitbox, απευθυνόμενος στους game streamers. Το startup αυτό ανήκει στη HitBox Entertainment GmbH και εδρεύει στη Βιέννη.

Το Twitch, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2014 του Makeuseof  "εφαρμόζει για τεχνικούς λόγους μια καθυστέρηση που είναι γύρω στα 15-30 δευτερόλεπτα. Από την άλλη, το HitBox έχει καταλάβει το πρόβλημα που προκαλείται, και μπορεί να να φιλοξενει Streams με καθυστέρηση τόσο χαμηλή όσο δύο δευτερόλεπτα. H τεχνολογία chat στο HitBox είναι εντυπωσιακή, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως δημοσκοπήσεις (πχ, Poll με ερώτηση "who is your favorite player in the game?" διαβάζω στο Hitbox) κλπ που οι gamers του Twitch πρέπει να προσθέσουν plugins για να τα έχουν".Όταν επισκεπτόμαστε το Hitbox, παίζει όπως και τα άλλα site που ανέφερα ένα stream. Παρακάτω υπάρχουν όλα τα Live κανάλια που παίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια. Στη αριστερή στήλη μπορείτε να επιλέξετε τίτλους βιντεοπαιχνιδιών για να δείτε τι Streams αλλά και μαγνητοσκοπημένα βίντεο υπάρχουν (αυτοί, μάλλον δεν τα σβήνουν όπως στο Twitch Μετά από κάποιο διάστημα αυτά).
Υπάρχει και το show all games.

Από ότι φαίνετα στο Blog τους το Hitbox πρέπει να ξεκίνησε το 2013.


4- Azubu

Η streaming πλατφόρμα Azubu.tv ειδικευόταν κάποτε στα eSports. Τώρα τα έχει όλα.


"Παρουσιάζοντας το νέο Azubu 3.0
Κρατήσαμε το όνομα. Αλλάζουμε τα υπόλοιπα."
Αυτό τα λέει όλα. Εχει και Beta version. Καταρχήν, στη σελίδα, από το μενού Dicover (ανακαλύψτε) υπάρχουν οι σύνδεσμοι
 • games
 • channels
 • following (εγγραφή για να δείτε ποιους ακολουθείται)
Κατά τα άλλα, αν πατήσετε στο μενού Games θα δείτε τίτλους βιντεοπαιχνιδιών και στα channels Τα κανάλια. Η ταχύτητα δε μου φάνηκε καλή αλλά πάλι δεν το δοκίμασα πολλές ώρες.

5- Dailymotion Games

Το γνωστό σαν το Youtube site έχει ειδική σελίδα με το όνομα Dailymotion Games, Βρίσκει κανείς links για live now, recommended, games, live, videos, trending games, live now.6- Steam Community live game straming

Η έκπληξη της παρέας. Το Steam το ήξερα ως εφαρμογή για Windows Και linux, όπου αγόραζες παιχνίδια που παιζόντουσαν Online. Είχε και free Παιχνίδια. Μετά βγήκε το λειτουργικό σύστημα Steam OS βασισμένο σε λίνουξ. Live δημόσια ή ιδιωτικά broadcass Steam games εδώ.
Το Steam Broadcast απαιτεί να έχεις τους εξής περιηγητές:
 • Steam Client (beta client)
 • Google Chrome (version 39+)
 • Apple Safari (version 8+ on OSX)
 • Internet Explorer (version 11 on Windows 8; not supported on other versions of Windows)

Στη πλατφόρμα για games του Steam game streaming που το σύνδεσμο σας έδωσα υπάρχουν δημόσια videos με μαγνητοσκοπημένα game streaming από όσους προφανώς διαθέτουν Steam και εξοπλισμό κι εκπέμπουν. Τπάρχει όμως και ιδιωτική εκπομπή Steam (watch with friends) live.


7- Instagib

  "Ξεκινήσαμε το iNSTAGIB ως spinoff της Vaughn, Live για Gamers. Με ελάχιστη καθυστέρηση στο straming, πολλαπλών μέγεθων video players και μία από τις καλύτερες διεπιφάνειες chat, μόλις ξεκίνησαμε! Κάντε κλικ στο Αναζήτηση για να δείτεποιος είναι ζωντανό τώρα!"