**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Ελεύθερες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δωρεάν στο StockSnap

Η χρήση φωτογραφιών στα άρθρα μας στο blog και η κοινοποίηση εικόνων στης δημοσιεύσεις στα Social Media πλέον είναι προαπαιτούμενο. Γιατί; Διότι αν είναι καλής ποιότητας, υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες σχετικές με το θέμα μας, αυξάνουν τεκμηριωμένα την πιθανότητα αλληλεπίδρασης των άλλων με τη δημοσίευση μας (κοινοποιήσεις, like κλπ). Το site StockSnap, με τις δωρεάν, υψηλής ανάλυσης, ελεύθερες προς χρήση με Creative Commons License 0 (CC0) άδεια φωτογραφίες του καλύπτει αυτή την ανάγκη καλά.

Οι CC0 εικόνες δεν απαιτείται να έχουν στις δημοσιεύσεις μας παραπομπή στον δημιουργό, την πηγή. Σαν Public Domain (κοινό τήμα) φωτογραφίες όπως οι άλλες όταν επιτρέπεται η χρήση τους με κάποια άδεια Creative Commons.
Το Stocksnap.io και οι στοκ φωτογραφίες του

Το StockSnap συνεργάζεται με ένα δίκτυο φωτογράφων που του δωρίζουν τις κατά κανόνα καλόγουστες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που τραβούν. Σαν αντάλλαγμα, οι τελευταίοι έχουν σελίδα προφίλ με το έργο τούς και το όνομα τους στο Stock Snap. Ταυτόχρονα, το site "μαζεύει και εικόνες από όλο το Web" όπως αναφέρει (εννοείται με κατάλληλες άδειες). 
Έτσι, έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με φωτογραφίες που θα μπορούμε χωρίς φόβο να τις χρησιμοποιούμε στις αναρτήσεις μας στα blog μας και στις κοινοποιήσεις από τους λογαριασμούς Social Media.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για κατέβασμα δωρεάν φωτογραφιών στο stocksnap.io:
  1. Με περιήγηση στις σελίδες του που φιλοξενούν τις φωτογραφίες
  2. Με αναζήτηση στο site με λέξεις κλειδιά που μας ενδιαφέρουν
  3. Με εγγραφή στο newsletter τους (κόκκινο κουμπί, δεξιά στήλη, γράφει "Send me photos"). Οπότε περίπου κάθε εβδομάδα θα σας έρχεται mail με τις πιο πρόσφατες εικόνες που ανέβηκαν και το σύνδεσμο κάθε μίας, με τη δυνατότητα κατευθείαν από το email να τις κατεβάσετε όλες μαζί σε συμπιεσμένο αρχείο zip.
Υπάρχουν φυσικά κι άλλες ιστοσελίδες παρόμοιες. Δεκάδες. Πχ, μπορείτε να δείτε εναλλακτικά του StockSnap φωτογραφικά sites με κατάλληλες άδεις χρήσεις αλλά και CC0 κάνοντας μια αναζήτηση μέσα στην ιστοσελίδα alternativeTo που είχα γράψει, και ειδικεύεται στο να μας προτείνει εναλλακτικές λύσεις για κάποιο πρόγραμμα ή site κλπ.

Περί υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες 2 λόγια

Όταν λέμε ότι το Stocksnap έχει υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, το εννοούμε. Δείτε πχ τιμές μια πρόσφατης φωτογραφίας:

Dimensions: 5184 x 3456
Size: 9.67 MB

Αν τώρα, καθήσουμε και ανεβάσουμε στο blog αυτήν όπως είναι έτσι σχεδόν 10 MB, δηλαδή 10.000 KB καήκαμε. Φαντάσου να βάλεις 3-4 τέτοιες, πόσο θα αργεί η φώρτωση και τι πρόβλημα θα δημιουργεί στους ήδη ανυπόμονους περιηγητές του ίντερνετ. Κάτω από 100 KB ή κάθε φωτογραφία αν είναι δυνατόν. Μα πως. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα Gimp (άρθρο μου) και το πρόσθετο του Save for Web. Δείτε το βίντεο μου μέχρι τέλος (γραφτείτε και στο κανάλι):