**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Ρολόι για Windows στη γραμμή εργασιών όμορφο με skins, alarm (2017 update)

Σήμερα θα σας δείξω ένα χρηστικό και όμορφο πρόγραμμα ρολόι για Windows, το Free Desktop Clock. Είναι δωρεάν και μικρό. Το νέο ψηφιακό ρολόι λοιπόν, στη γραμμή εργασιών, θα μπορεί να αλλάζει skins (εμφάνιση), είναι κυρίως όμορφο και τα ψηφία του είναι ορατά άνετα και σε αυτούς που δεν έχουν καλή όραση. Έχει κι άλλες δυνατότητες που σύντομα αναφέρω στο άρθρο αλλά και στο βίντεο Youtube που μόλις έφτιαξα στο κανάλι μου (παρακάτω). Τσεκάρετε γιο ιό, και προσοχή στην εγκατάσταση μη σας προσθέσε τίποτα. Εγώ το έλεξα μεAvast, Malwarebytes


Πως λειτουργεί το ρολόι για Windows Free Desktop Clock


Η "αντικατάσταση" του ψηφιακού μικρού ρολογιού των Windows που μας δείχνει την ώρα από το Free Desktop Clock πρόγραμμα δεν είναι υποχρεωτικά μόνιμη. Όποτε τραβάει η ψυχή σας, δεξί κλικ πάνω του στη γραμμή εργασιών Windows κι κλικ "Exit" (έξοδος). Ξανα-ξεκινά αν κάνετε κανονικά όπως σε όλα τα εγκατεστημένα σας προγράμματα διπλό κλικ στο εικονίδιο του στην επιφάνεια εργασίας ή το ξεκινάτε από το μενού Έναρξη. Επίσης, αν δε σας άρεσε, κάνετε απεγκατάσταση με την προσθαφαίρεση προγραμμάτων ή με τη βοήθεια πχ του Revo Uninstaller.

Αφού λοιπόν κατεβάσετε το πρόγραμμα από εδώ, κάνετε κανονικά την εγκατάσταση. Δε φαίνεται να υπάρχου ανεπιθύμητες... προσφορές κατά την εγκατάσταση. εγώ, το δοκίμασα σε Windows XP αναγκαστικά, διότι δεν είμαι μπροστά στον κανονικό μου υπολογιστή. Ο κατασκευαστής δηλώνει στις προδιαγραφές του Free Desktop Clock ότι λειτουργεί στα λειτουργικά συστήματα Windows NT/2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7/8. Σχολιαστής στο CNET λέει ότι λειτουργεί και σε Windows 8.1. Οπότε συμπεραίνω κι υποθέτω θα λειτουργεί σε Windows 10.


διαβάστε και: Ρολόι για Windows HTC 

Μετά την εγκατάσταση, υπάρχει εικονίδιο - συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Προφανώς και στο Μενού Έναρξη. Ξεκινάτε εσείς το πρόγραμμα, κι αμέσως "αντικαθίσταται το άχαρο και με μικρά ψηφία ρολόι των Windows σας με το νέο ρολόι με ευδιάκριτα ψηφία, ωραία γραφικά παρά το μέγεθος και έγχρωμη εμφάνιση.

Οι ρυθμίσεις του ρολογιού


Πρώτη σας κίνηση, δεξί κλικ στο νέο ρολόι στο taskbar και κλικ "Main Dialog" για τις ρυθμίσεις.Στην αριστερή στήλη στο παράθυρο που ανοίγει υπάρχου οι κατηγορίες ρυθμίσεων. Κλικ στο "skins" κι επιλέξτε το ρολόι με την εμφάνιση που σας αρέσει ή βολεύει. Η δωρεάν βερσιόν του προγράμματος έχει καμιά δεκαριά skins.

Δεύτερον κλικ στο "Customizations" όπου μπορείτε να ορίσετε αν κάθε ώρα θα χτυπάει το ρολόι παίζοντας ένα mp3, Θυμάστε τα παλιά κρεμαστά ρολόγια τοίχου; Αν θέλετε ησηχία μην επιλέγετε το τετραγωνάκι. Επιπλέον μπορείτε εδώ που ήμαστε να ορίσετε για το αν με αριστερό κλικ στο νέο ρολόι στη γραμμή εργασιών των Windows θα

  1. δείχνει ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο, θα σας μεταφέρει στις ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας ή 
  2. θα αλλάζει τυχαία εμφάνιση ή
  3. θα σας μεταφέρει στις ιδιότητες ώρας και ημερομηνίας των Windows, δηλαδή αν θα πετάγεται το γνωστό αναλογικό ρολόι μαζί με το ημερολόγιο και τις ρυθμίσεις Windows, ή το ημερολόγιο φαβτάζομαι στα Windows 10 κλπ.
  4. Το Run clock on startup που είναι επιλεγμένο ξεκινά το ρολόι κάθε φορά που ξεκινούν τα Windows. αν το αποεπιλέξετε, ξεκινήστε το ρολόι όπως προανέφερα όποτε θέλετε.
Στην επιλογή atomic clock, κάνετε συγχρονισμό με τη σωστή ώρα όταν είστε συνδεδεμένη στο ίντερνετ όπως αναφέρω στο βίντεο του Free Desktop Clock που έφτιαξα. Και

 επιλέξτε κάθε πόσες μέρες να τσεκάρει την ώρα στον υπολογιστή σας και να τη διορθώνει αν το ρολόι χάνει δευτερόλεπτα ή λεπτά.Τέλος, στην κατηγορία alarms που δε δοκίμασα, υπάρχουν οι δυνατότητες να ρυθμίσετε κάποια αλάρμ για υπενθύμιση κλπ.

Βίντεο μου με ήχο για το ρολόι, από το κανάλι μου στο Youtube:Bonus

Στην ενότητα skins υπάρχουν δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία:
  • Το "Show System Uptime" που αν το επιλέξετε, δίπλα στο ρολόι θα γράφει το πόσες ώρες είναι σε συνεχή λειτουργία ο υπολογιστής και
  • το "Show percent of memory in use" που αν το επιλέξετε, δίπλα στο ρολόι θα γράφει το ποσοστό της μνήμης RAM σας που χρησιμοποιείται.