Δωρεάν VPN για Opera browser ενσωματωμένο κι απεριόριστο

Σε παλιότερο άρθρο μου του 2014 για το φημολογούμενο τότε πρόσθετο uProxy της πρώην Google Ideas και νυν Jigsaw, είχα εξηγήσει τι είναι VPN, τη διαφορά VPN vs proxy, Tor και τη διαφορά μεταξύ ιδιωτικότητας (απόρρητο) vs ανωνυμίας. Τώρα, στο Opera Beta που είχα, πρόσεξα -αφού διάβασα αυτό το άρθρο- ότι στο "Settings" > "Privacy and security" (δηλ. ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλεια) υπάρχει το εξής κείμενο με Link:
"Want even more privacy?
Enhance your online experience and enjoy superior privacy, security, and freedom, even on public Wi-Fi. Learn more about SurfEasy* VPN."
*SurfEasy is an Opera Software company.
Βασικά, αν πας στο site αυτό της Opera, υπάρχει ως πρόσθετο το SurfEasy VPN για Opera και Chrome. Ο Opera βασίζεται και στον Chromium, "πατέρα" του Chrome.  Υπάρχει επίσης πρόγραμμα VPN για Windows, OSX, Android, iOS.Τα πρόσθετα SurfEasy Proxy για Opera και SurfEasy VPN για Chrome

Μέσες άκρες αυτά τα 2 αναφέρουν ότι κάνουν τα εξής (δείτε πάνω, έδωσα τα λινκς):
"Το SurfEasy VPN για το Chrome και το SurfEasy Proxy για Opera προστατεύει την ιδιωτική ζωής σας στο διαδίκτυο, ξεμπλοκάρει ιστοσελίδες, προστατεύει την ασφάλεια σας σε Wi-Fi hotspots, αποτρέπει το "ad tracking" , και κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα μέσα και έξω από το πρόγραμμα περιήγησης σας με μια εύκολη στη χρήση επέκταση."

Κόστος

Από ότι κατάλαβα, δείτε το κι εσείς, η SurfEasy προσφέρει με την εγγραφή 7 μέρες trial της πληρωμένης συνδρομής των $3,99 / μήνα πληρωτέο ετήσια  και μετά τις 7 μέρες δοκιμής αν δεν πληρώσεις (ψάξτε πως γίνεται), πέφτει στο Free Starter plan με 500 ΜΒ / μήνα δεδομένα.

Το ενσωματωμένο free VPN στο Opera developer browser

Στο άρθρο, που σας έδωσα στην αρχή το σύνδεσμο, μιλά για free VPN ενσωματωμένο στον περιηγητή Opera. Τελικά, πρόκειται περί της έκδοσης Opera developer browser, που είναι ακόμη πιο ασταθής από τη beta έκδοση θεωρητικά (δε κάνει για τη δουλειά σας πχ). Το δοκιμάζουν οι άνθρωποι, μετά θα πάει στο Opera beta κι μετά στο κανονικό opera υποθέτω.
Δωρεάν και απεριόριστο VPN από Opera στον ορίζοντα

Σε blog post τους στο Opera blog, αναφέρουν ξεκάθαρα για το ενσωματωμένο free VPN στο Opera Developer Channel.
"Είμαστε η πρώτη μεγάλη κατασκευάστρια browser που ενσωματώνει ένα απεριόριστο και δωρεάν VPN ή αλλιώς Virtual Private Network. Τώρα, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε επεκτάσεις VPN ή να πληρώσετε για συνδρομές VPN"
Πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες λοιπόν και θωράκιση της περιήγησης σας, όταν είστε σε δημόσια Wi-Fi.

Video: τι είναι VPN;