**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Μετατροπή video που δεν παίζουν με VSDC σε mkv, mp4 κλπ

Ο Δωρεάν Μετατροπέας Βίντεο VSDC της FlashIntegro είναι ένα από τα πιο εύχρηστα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο και μεταροπής βίντεο, ειδικά για τους αρχάριους. Ένα ιδιαιτέρως παραμετροποιήσιμο εργαλείο... Στο άρθρο αυτό, θα επικεντρωθώ στην ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ βίντεο που δεν σας παίζουν για κάποιο λόγο. Στη δικιά μου περίπτωση, ο ήχος του αρχικού mp4 βίντεο ήταν περίεργα κωδικοποιημένος με ένα νούμερα του τύπου ~1.000 Kbps που λέει ο λόγος, ενώ 92, 128, 192 Kbps είναι υπεραρκετά ας πούμε για κοινούς θνητούς, από ότι ξέρω βέβαια. Μια μετατροπή σε mkv, όπως θα δούμε έλυσε το πρόβλημα σχεδόν αυτόματα σε καμία ωρίτσα ανα βίντεο.Τι είναι το πρόγραμμα VSDC, τι κάνει;

"Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναπαράγετε ένα βίντεο που μπορεί να έχει παραχθεί  με 'εκατοντάδες τρόπους' και να έχει κωδικοποιηθεί με 'χίλιους'. Και μερικές φορές δεν μπορείτε να δείτε ένα βίντεο μόνο και μόνο επειδή είναι σε λάθος format (μορφή)."


"Ο Δωρεάν Μετατροπέας Βίντεο Free Video Converter VSDC το οποίο είναι μια 100% ευέλικτη λύση και τα κάνει όλα που λέμε, μπορεί και μετατρέπει ένα βίντεο από και προς σχεδόν οποιαδήποτε μορφή βίντεο έχει εφεύρει η ανθρωπότητα. Είτε θέλετε να μετατρέψετε ένα DVD σε ένα αρχείο AVI, ή να φτιάξετε μια ταινία QuickTime που να μπορεί όμως να αναπαραχθεί στη συσκευή σας Android, το VSDC Free Video Converter κάνει τέλεια τη δουλειά του."

Διαθέτει τις παρακάτω δυνατότητες κι όχι μόνο:
  • ένα ενσωματωμένο επεξεργαστή για συγχώνευση / συγκόλληση (merge) διαφόρων βίντεο σε ένα
  • Διαγραφή οποιοδήποτε κομματιού του βίντεο.
  • σπλιτ (διαχωρισμός)
  • κόψτε τα βίντεο κλιπς
  • Υψηλής ποιότητας μετατροπή.
  • Υψηλής ταχύτητας μετατροπή.
  • μια σειρά από προεπιλογές (export presets) για μία μετατροπή με ένα κλικ με ευκολία και προκαθορισμένες ρυθμίσεις και φυσικά το one-click CONVERTER που για αυτό γράφεται το άρθρο σήμερα[η εφαρμογή έχει ένα τεράστιο αριθμό των προεπιλογών]
  • μια απλή επιλογή για να εξαγάγεται ένα κομμάτι ήχου από ένα αρχείο
Με λίγα λόγια είπαμε ότι όλες οι δημοφιλείς μορφές βίντεο υποστηρίζονται, όπως τα DVD, AVI, QuickTime βίντεο (MOV, QT, MP4 και M4V), MPEG, WMV, FLV, Matroska βίντεο (MKV), RealVideo (RM και RMVB), "Κινητό Video" (3GP και 3G2 ), AMV, και HD βίντεο (H.264 / AVC, AVCHD / MTS / M2TS, TOD / MOD και TS).

επιπλέον, μπορεί χειρίζεται όλα τα συνηθισμένα βίντεο και codecs ήχου, συμπεριλαμβανομένων των DivX, H.264 / AVC, MP3, AAC και ούτω καθεξής.

Πως με χρησίμευσε το VSDC και διόρθωσα / μετέτραψα το Mp4 που δεν έπαιζε σε mkv

Χρησιμοποιώντας το ανοιχτού κώδικα MediaInfo V.0.7.84 που από κάπου το ψάρεψα φαίνεται, είδα γιατί δεν έπαιζαν τα αρχεία βίντεο που μου δόθηκαν σε usb στους media players SMPlayer, VLC, Windows Media Player με K-lite codecs (θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω CCCP που έχω γράψει για αυτό), Media Player Classic, GOM Player κλπ. δεν είμαι ειδικός περί των Mrdia ακόμα, αλλά το βίντεο φαινόταν εντάξει, η τιμή του ήχου ήταν εξωφρενική για τον παλιό υπολογιστή μου να πω, λάθος του ανθρώπου που το κωδικοποίησε δεν ξέρω. Κάτι σαν 1665 ή 665 Kbps!!


Τέλος πάντων, HEVC, variable bit rate mode, περίεργο νούμερο bit rate, ότι και να ήταν το βίντεο δεν έπαιζε.

Ξεκινώ τον VSDC.Free Video editor.Κλικ στα εργαλεία / tools, κλικ στο "video converter". Εμφανίζεται σε λίγο το παράθυρο video converter του VSDC. Άνοιγμα φακέλου όπου υπάρχει το πχ mp4 που δεν παίζει. αρπάζουμε το αρχείο με το ποντίκι και το ρίχνουμε μέσα στο παράθυρο που είπαμε ότι άνοιξε μόλις.

Το πρόβλημα ελήθη. 128 kbps mp3 normal πράματα, παίζει σε όλα κι συμφέρει.