**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Το Twitter δεν θα μετρά στο όριο των 140 χαρακτήρων @replies, media, RT κλπ πλέον

Σε σημερινό άρθρο του Twitter blog πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα εξής: Σε λίγο καιρό, στους 140 χαρακτήρε που είναι το μάξιμουμ όριο ενός tweet στο Twitter, δεν θα υπολογίζεται πλέον ως επιλέον χαρακτήρες και δεν θα λαμβάνεται υπόψιν, αφήνοντας χώρο σε εμάς περισσότερο, τα εξλης:


  1. Απαντήσεις (@replies): Όταν απαντάτε σε ένα Tweet, τα @names ΔΕΝ θα μετράνε πλέον προς το όριο των 140 χαρακτήρων. Αυτό θα καταστήσει τις συνομιλίες στο Twitter πιο εύχρηστες, δε θα χρειαζόμαστε δηλαδή μεζούρα για υπολογισμό και προσθαφαίρεση.
  2. Συνημμένα Media (video, photos, GIF κλπ): Όταν προσθέσετε συνημμένα σε tweet σας, όπως φωτογραφίες, εικόνες GIF, βίντεο, δημοσκοπήσεις (Twitter polls), ή quotes από tweets, ότι τα media ΔΕΝ θα μετράνε πλέον ως χαρακτήρες στο tweet σας. Οπότε, αυτομάτως έχουμε περισσότερος χώρο για έκφραση γραπτών προτάσεων!
  3. Retweet και quotes από tweets Θα μπορείτε να κάνετε retweet τον εαυτό σας έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε Retweet ή quotes από tweets αν το κρίνετε σκόπιμο.
  4. Αντίο .@username. Εξηγούμαι: Όταν απευθυνόσουν σε κάποιον ως @username, αυτός και οι ακόλουθοι μας των δυο υποθετικά θα μπορούσαν να δουν τι υπόθηκε. το κόλπο που βρήκαμε ήταν να βάζουμε μια τελεία πριν από το παπάκι @, δηλαδή .@username κι έτσι την απάντηση την έβλεαν όλοι αν το θέλαμε έτσι. Πλέον Νέα Tweets που αρχίζουν με ένα όνομα χρήστη θα φθάσουν σε όλους τους ακολούθους (followers) σας.

Βίντεο από το κανάλι μου για το πως κάνω καλό retweet ή RT

Τα παραπάνω "θα είναι διαθέσιμα κατά τους επόμενους μήνες"