Απο εδω και περα μονο δημοσίευση podcast λογω ορασης
**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Σύμβολα νομισμάτων όπως η τούρκικη Λίρα, Ρούβλι, Δραχμή στο πληκτρολόγιο

Το άρθρο αφορά μια εκπληκτική εφαρμογή, για όσους την χρειάζονται κι έχουν Windows, η οποία καθιστά πανεύκολη διαδικασία την πληκτρολόγηση συμβόλων νομισμάτων όπως η νέα τούρκικη Λίρα (₺), το Ρούβλι (₽), η παλιά Δραχμή (₯), Yuan (元) , η παλιά Πεσέτα (₧), το Σεκέλ (₪), το παλιό Φράγκο (₣) κλπ. Ουσιαστικά, σας λέω ότι η διαδικασία πληκτρολόγησης θα ξεκινά... όπως αλλάζουμε γλώσσα στο πληκτρολόγιο. Η μαγεία είναι το ότι πληκτρολόγηση ενημερωμένων (τέλη 2014) χαρακτήρων Unicode όσον αφορά τα "δύσκολα" νομίσματα θα γίνεται παιχνιδάκι.


Πως πληκτρολογώ τούρκικη Λίρα (₺), το Ρούβλι (₽), την παλιά Δραχμή (₯), το Yuan (元) κλπ νομίσματα
Πως πληκτρολογώ τούρκικη Λίρα (₺), το Ρούβλι (₽), την παλιά Δραχμή (₯), το Yuan (元) κλπ νομίσματαΕίχαμε γράψει για το πως πληκτρολογώ, από τα νομίσματα, το Ευρώ (€), Γιεν (¥), αγγλική Λίρα (£) και πολλά άλλα -που δεν αφορούν συνάλλαγμα- σύμβολα (όπως τα ελληνικά εισαγωγικά, ο τόνος, τα διαλυτικά κλπ) χωρίς εγκατάσταση εφαρμογών σε Windows με χρήση των "Alt codes" (πάτημα ΔΕΞΙΟΥ ALT ή αλλιώς AltGr στο πληκτρολόγιο σε συνδυασμό με πάτημα με ένα άλλο πλήκτρο)  σε άλλο άρθρο, κάναμε νύξη στην πληκτρολόγηση Unicode χαρακτήρων, σε Linux όμως. Κι είναι αρκετά μη βολικό ακόμη και σε Λίνουξ πόσο μάλλον σε Windows.Πως πληκτρολογώ τούρκικη Λίρα (₺), το Ρούβλι (₽), την παλιά Δραχμή (₯), το Yuan (元) κλπ νομίσματα

Εγκαθιστούμε το προγραμματάκι αυτό στα Windows στο άψε σβήσε. Κάνουμε, οπωσδήποτε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας. Όταν επανέλθουμε, για δοκιμή ότι όλα πήγαν καλά πάμε με το ποντίκι στη γραμμή εργασιών Windows και κλικ στη γλώσσα δίπλα στο ρολόι. Εδώ, πριν την εγκατάσταση μας και τυπικά με κλικ θα εμφανίζονταν οι γλώσσες Αγγλικά και Ελληνικά. Ε, τώρα θα εμφανίζεται, και καλά σαν γλώσσα, το ENG (currency symbols of Unicode...). Πράγμα που απλά σημαίνει ότι πλέον και μέχρι να "αλλάξετε τη γλώσσα", τα πλήκτρα θα πληκτρολογούν σύμβολα νομισμάτων ή τίποτα, ανάλογα.


     style="display:block; text-align:center;"
     data-ad-format="fluid"
     data-ad-layout="in-article"
     data-ad-client="ca-pub-1629150105717015"
     data-ad-slot="6528599541">


Το μόνο που έχετε ως βάρος να κάνετε είναι
  • α) να συμβουλεύεστε τον πίνακα που δείχνει ποιο ή ποια πλήκτρα θα πατήσετε ΑΚΡΙΒΩΣ (πχ κεφαλαία - Caps Lock) για πληκτρολόγηση του νομίσματος που σας ενδιαφέρει.(κι στην πορεία να τα μάθετε απ'έξω).
  • β) να μην μπερδεύετε τα όντως αγγλικά (ENG United States keyboard ή British / UK keyboard ή σκέτα ENG) με το... ENG currency symbols of Unicode.
  • γ) σε περίπτωση που στα Windows ήδη είχατε 3 γλώσσες κι άνω πριν, και με την προσθήκη της "νομισματικής 'γλώσσας'" η μέθοδος πληκτρολογίου Alt-SHIFT για αλλαγή γλώσσας χάνει ολίγον τον μπούσουλα, οπότε αλλάζετε σε νομισματική γλώσσα Unicode και πίσω με το ποντίκι κανονικά καλύτερα. Με 2 γλώσσες και νόμισμα, νο προμπλέμο.
  • δ) να έχετε, και θα έχετε πιθανότατα, εγκατεστημένες ήδη γραμματοσειρές από τη Microsoft στα Windows που θα υποστηρίζουν τα σύμβολα αυτά.
Σημείωση: Για τα ανήσυχα πνεύματα, λάτρεις του πληκτρολογίου, τα Windows προσφέρουν τη δυνατότητα -από τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου- ανάθεσης δικών σας shortcuts (συντομεύσεις πληκτρολογίου) σε κάθε γλώσσα χωριστά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αναθέσετε τη συντόμευση Alt-Shift-1 για Ελληνικά, Alt-Shift-2 για Αγγλικά και πάει λέγοντας...

Δε μου αρέσει πια, πως κάνω απεγκατάσταση του "currency symbols of Unicode";

Από Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (Add / Remove Programs) κανονική απεγκατάσταση κι επανεκκίνηση υπολογιστή ή χρήση του Revo uninstaller free που αναφέραμε κάποτε και χρησιμοποιείται ευρέως.

Σημείωση: Για τα ανήσυχα πνεύματα, πριν την εγκατάσταση μπορείτε να κρατήσετε ένα Σημείο Επαναφοράς σε Windows 10, αν ο διάολος βάλει τη χείρα του και πάει κάτι στραβά.

Credits


"The layout may be freely used, distributed, and modified. It was created using Microsoft Keyboard Layout Creator (MSKLC) and can easily be edited with it. The layout is also available as a .klc file."
Made by Jukka “Yucca” Korpela.

photo Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)