Απλές Λύσεις: Πως βρίσκω και εγκαθιστώ εφαρμογές στο Android κινητό και tablet

Αλήθεια, πως βρίσκω και εγκαθιστώ εφαρμογές στο Android κινητό και tablet; Θα μου πει κάποιος, πλάκα μας κάνεις, είναι πασίγνωστο. Ε, μα δεν είναι! Υπάρχουν πολλοί, κι όχι απαραίτητα παππούδες και γιαγιάδες, που αγνοούν ότι, ήδη μαζί με το Android smartphone που αγόρασαν έρχεται και το Google Play Store. Μια... προ-εγκατεστημένη εφαρμογή δηλαδή που αν την ανοίξεις, εκεί βρίσκεις χιλιάδες Android apps, για κάθε γούστο κι κάθε κατηγορίας έτοιμες προς εγκατάσταση.


 Google Play Store screenshot
Google Play Store screenshotΣυνήθως, τα κινητά που επιδοτούνται, έρχονται κι με σωρεία εφαρμογών με στάνταρ το Facebook app, GMail app, Youtube app κλπ κλπ, συν ένα σωρό άχρηστες που πιάνουν απλώς χώρο κι δεν μπορείς να τις απεγκαταστήσεις κιόλας (πχ σε Samsung, Word, Excel, Access, OneDrive και κάτι περίεργες εφαρμογές της samsung. Τεσπα, αυτό είναι άλλη ιστορία. θέλω να καταλήξω ότι πολλοί χρήστες γνωρίζουν και χρησιμοποιούν μόνο αυτές που έρχονται πακέτο. "Τίποτις" Facebook, Youtube κανα παιχνίδι, άντε να ανοίξουν και τον περιηγητή android και το media player να δουν κανένα "έργο τέχνης" ή να ακούσουν ραδιόφωνο FM stereo.Ενώ, σε ένα κινητό Android, μπορούμε με μια ρύθμιση να εγκαταστήσουμε εφαρμογές από ανεπίσημες πηγές στο ίντερνετ, αυτό για τον κοινό χρήστη και τις περισσότερες φορές δεν αξίζει τον επιπλέον κίνδυνο που περιέχει. Θα το δούμε σε άλλο άρθρο (πχ περίπτωση όπου η βερσιόν android σας ή συσκευή δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένο app). Βασικά σχεδόν πάντα βρίσκουμε και εγκαθιστούμε εφαρμογές σε android smartphone και tablet μέσω επίσημου Google Play μέσα από το κινητό.

Τώρα, σε κάτι φτηνά τάμπλετ κι κινητά κάποτε δεν είχαν το Google Play αλλά δικά τους store. Κι τι έγινε;  Ένα σεβαστό store για Android πάντως είναι κι αυτό της Amazon [Appstore for Android from Amazon: Underground app, είναι επίσημο app] και μπορεί να το εγκαταστήσετε.

Πως ανοίγω το Google Play Store

Όλες η εκδόσεις Android περίπου έχουν παρόμοια δομή ανεξάρτητα αν αλλάξετε θέμα κλπ. Ψάχνουμε ένα εικονίδιο με ένα τρίγωνο, σε στυλ κουμπί play. Θα γράφει PLAY STORE, και πιθανόν να είναι στην αρχική οθόνη. Αλλοιώς, ψάχνουμε το εικονίδιο Apps = Εφαρμογές, που είναι σαν ένα ζάρι 6άρες. Συνήθως στην αρχική οθόνη κάτω μπάρα ή σπρώχτε αριστερά την αρχική με το δάκτυλο σέρνοντας το στην οθόνη να βγει η β, γ οθόνη κλπ.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή apps, έχουμε σαν στρατιωτάκια στημένες όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στο κινητό μας. μια από αυτές είναι το play store. Στο πάνω μέρος στη σελίδα των apps, ίσως δείτε το Α-Ζ. Με πάτημα έχουμε τακτοποίηση εικονιδίων αλφαβητικά.

Τέλος πάντων, όταν ανοίξετε το Playstore για πρώτη φορά, κι επειδή το λειτουργικό σύστημα και το play store είναι της google, πρέπει να συνδέσετε την διεύθυνση που κυρίως χρησιμοποιείται στους λογαριασμούς google όπως GMail. ακολουθείται οδηγίες.

Πως βρίσκω εφαρμογές, τι υπάρχει στο Play Store

Όπως περίπου στα Windows 10 και 8.1 υπάρχει το Windows Store που γράψαμε κι βρίσκεις κι εγκαθιστάς εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις στο ίντερνετ, το ίδιο ισχύει και στην Android συσκευή σας.

Ξεκινάς το Play Store, υπάρχουν οι προτεινόμενες εφαρμογές, οι top εφαρμογές (δημοφιλής apps), παιχνίδια και διάφορες κατηγορίες εφαρμογών. το εικονιδιάκι "σάντουιτς" με τρεις οριζόντιες γραμμές είναι πάνω αριστερά κι αποτελεί το μενού όπου υπάρχει κι η κατηγορία "οι εφαρμογές μου" (my apps & games). Από εκεί κάνουμε χειροκίνητη αναβάθμιση των εγκατεστημένων μας εφαρμογών με τα κουμπιά update / update all.

Παραδείγματα εφαρμογών που μπορείτε να αναζητήσετε είναι Instagram, TaxiBeat που έγινε βλέπω BEAT, Uber, Avast free antivirus, Avast clean up, Malwarebytes, Google Chrome, Firefox, Messenger, google authendicator, hangouts, hangouts dialer, linkedin, uninstaller κλπ κλπ...

Δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών Android μέσω υπολογιστή (η απλή "μέθοδος")


Google Play
Google PlayΑν έχετε κινητό Android ή tablet και συνδέσατε όπως είπαμε το λογαριασμό σας google με τις συσκευές σας, τότε μπορείτε να πάτε επίσης και στον ιστότοπο Google Play από τον υπολογιστή - όντας συνδεδεμένος στον ίδιο λογαριασμό Google- και να ψάξετε για εφαρμογές και να δώσετε εντολή να εγκατασταθούν επιλέγοντας κάθε φορά μια συσκευή σας (εννοείται Android smartphone ή tablet). Η εφαρμογή αν υπάρχει χώρος στη συσκευή θα εγκατασταθεί. Αν είναι ασύμβατη με κάποια συσκευπή σας σας το λέει...Θα πάτε ταξίδι τώρα ή στο μέλλον; Γραφτείτε στο (έγκυρο) Booking.com:

Κερδίστε $20 αν κάνετε δωρεάν εγγραφή στο Booking.com μέσω αυτού του συνδέσμου [Μετά τη διαμονή US$20 επιστροφή!]