Έχασα το τηλεχειριστήριο της smart TV: Λύση, LG WebOS Magic Remote

Καινούρια τηλεόραση, LED SMART LG 32LF5800 32"και έχασα το τηλεκοντρόλ. Πιθανόν να πετάχτηκε κατά λάθος. μη ρωτάτε. Το θέμα είναι ότι ναι μεν η τηλεόραση σαν συσκευή έχει ενσωματωμένα κουμπιά ελέγχου / κοντρόλς, αλλά για περιορισμένες λειτουργίες για smart TV που συνδέεται στο ίντερνετ κι έχει εφαρμογές Youtube Κλπ. Τι κάνω τώρα; Δε συζητιέται παραγγελία από αντιπροσωπία, θα στοιχίσει τα μαλλιά της κεφαλής, αν το έχουν. Προγραμματιζόμενο, ναι αλλά μπελάς. Το θέμα λύνεται με μια εφαρμογή για Android, στην περίιπτωση την LG webOS Magic Remote!


LG webOS Magic Remote app για Android
LG webOS Magic Remote app για Android
Πάω στο Google Play. Υπάρχει η εφαρμογή Google Play στα κινητά Android, αναζητώ τη φράση "LG webOS Magic Remote".

Κάνω την εγκατάσταση της εφαρμογής τηλεκοντρόλ LG webOS Magic Remote, αν φυσικά είναι συμβατή με τησυσκευή μου.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί WiFi, όχι IR, InfraRed - υπέρυθρες ακτίνες. Στο ίδιο δίκτυο WiFi πρέπει να είναι επιτυχώς συνδεδεμένες έξυπνη τηλεόραση και κινητό.
smart TV: LG webOS Magic Remote
smart TV: LG webOS Magic Remote 
Υπάρχουν πολλές LG εφαρμογές τηλεχειριστηρίου στο Google Play. Το θέμα είναι να είναι συμβατή με τη TV σας. Μετά από δοκιμές και σφάλματα, εγκατέστησα την εφαρμογή για LG smart TV που έχουν λειτουργικό σύστημα WebOS. Γενικότητες δηλαδή κι όχι συγκεκριμένα μοντέλα LG smart tv. και δούλεψε μια χαρά.

Η εφαρμογή LG webOS Magic Remote, όταν ανοίξει, έχει απλή και λειτιυργική εμφάνιση, όχι κατ'ανάγκη όμορφη. Κάνει τη δουλειά όμως.

Καταρχήν, δεν ανοίγει κι κλείνει σε stand by την τι--βι. Κάνει όλα τα άλλα κανονικά. Για παράδειγμα έχεις των έλεγχο των εγκατεστημένων στη smart tv εφαρμογών, μπορείς να τις εμφανίσεις λίστα κι στο κινητό αλλά και με το virtual mousepad σέρνοντας το δάκτυλο κι κάνοντας tap [πατα] πχ ανοίγεις την εφαρμογή Youtube και επιλέγεις τραγούδια ή πληκτρολογείς, θα τα βρείτε μόνοι


smart TV: LG webOS Magic Remote apps
.


Πρώτη δουλειά, να ζευγαρώσουν οι 2 smart συσκευές. Να αναγνωριστούν, με ασφάλεια κι άδεια δική μας μεταξύ τους. να δει η εφαρμογή κινητού το όνομα της LG TV.

Βέβαια η τβ συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο Wifi. Οπότε αρχίζουν και δουλευούν τα κουμπιά έντασης ήχου, αλλαγής προγραμμάτων κι το pad.

Main=όλα τα κοντρόλ
touchpad=mouse pad
εικονίδιο πληκτρολογίου=αποστολή κειμένου σε τβ υποτίθεται

Πάντως σέρνοντας το δάκτυλο στο κινητό κινητό ο κέρσορας του ποντικιού στην τηλεόραση κι με χτύπημα παίζει βίντεο ή ανοίγει εφαρμογ'η αν το βελάκι είναι από πάνω.

smart TV: LG webOS Magic Remote text input


Το ειδικό σήμα/εικονίδι συνδυασμός τβ κι σήματος RSS γίνεται μπλε όταν η τβ συνδεθεί στο δίκτυο μετά το άνοιγμα κι η εφαρμογή LG webOS Magic Remote δει την τιβι κι αντίστροφα. Το εικονίδιο cating αυτό υπάρχει στον chrome κι στο youtube.

Στο κέντρο της εφαρμογής ο πίνακας με τα τετραγωνάκια οδηγεί στις εφαρμογές της smart tv.