Η Baidu πήρε άδεια για δοκιμές αυτο-οδηγούμενων οχημάτων εν μέσω εμπορικών πολέμων

Η κινέζικη Baidu πήρε άδεια για δοκιμές αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στο Πεκίνο σε ορισμένους δρόμους, ενώ μένεται η απειλή κλιμάκωσης παγκόσμιων εμπορικών πολέμων. Η Baidu είναι κάτι σαν κινέζικη Google, μεγάλη εταιρία.

Την 1η Μαρτίου, οι αρχές της Σαγκάης έδωσαν τις πρώτες άδειες οδικών δοκιμών της χώρας σε δύο κατασκευαστές έξυπνων αυτοκινήτων, τη SAIC Motor Corp Ltd και την startup ηλεκτρικών οχημάτων Nio Auto.

Baidu Apollo driverless car


Στο μεταξύ, από την αμερικάνικη πλευρά, είχαμε το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με αυτο-οδηγούμενο Uber που δραστηριοποιείται κι αυτή στον τομέα, αλλά αυτό δε φαίνεται ότι θα επιρεάσει σημαντικά την πορεία έρευνας κι ανάπτυξης τέτοιων έξυπνων οχημάτων στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ενδιαφέρει: Νταλίκα με αυτόματο πιλότο στη Nevada (video) Γιατί τα αυτοκίνητα της Κίνας χωρίς οδηγό μπορεί να είναι διαφορετικά

Αυτό που διαφέρει στην Κίνα στις προσπάθειες των εταιριών τους για έρευνα, δημιουργία κι αναπτυξη κι υποστηρικτικών υποδομών, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα χρειαστεί, είναι ότι οι δρόμοι, η ασύρματη υποδομή και το σύστημα σηματοδότησης μπορούν να κατασκευαστούν από το μηδέν κατά τρόπο που δεν είναι δυνατό στις πιο ανεπτυγμένες χώρες.

Τα αυτοκίνητα με αυτο-οδήγηση θα κυκλοφορόυν τους δρόμους στην Κίνα "μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια", είπε ο ιδρυτής του κινεζικού ιντερνετικού γίγαντα Baidu, μιας από τις κορυφαίες σχεδιαστές οχημάτων χωρίς οδηγό στον κόσμο, 

Η Baidu, που συχνά αναφέρεται ως Google της Κίνας όπως είπαμε, λειτουργεί την κορυφαία μηχανή αναζήτησης της χώρας και επενδύει επίσης σε υπηρεσίες που κυμαίνονται από τις online πληρωμές σε συνδεδεμένες συσκευές και τεχνητή νοημοσύνη.

Η Κίνα αναμένει από τα οχήματα με μερικές αυτόνομες λειτουργίες να αντιπροσωπεύουν τα μισά νέα οχήματα που πωλούνται στη χώρα μέχρι το 2020.

Η Baidu ανέφερε ότι πριν διενεργήσουν δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, τα αυτόνομα οχήματα που χρησιμοποιούν το σύστημα Apollo περνούν από δοκιμές προσομοίωσης καθώς και δοκιμές σε κλειστές πίστες...

Θα πάτε ταξίδι τώρα ή στο μέλλον; Γραφτείτε στο (έγκυρο) Booking.com:

Κερδίστε $20 αν κάνετε δωρεάν εγγραφή στο Booking.com μέσω αυτού του συνδέσμου [Μετά τη διαμονή US$20 επιστροφή!]