Διαθέσιμο το https για Όλα τα Blogger blogs όλων των URL

Τελικά έγινε το μεγάλο βήμα από τη Google κι ξεπέρασε τεχνικά προβλήματα, κι είναι πλέον διαθέσιμα τα blogger blogs σε https. Όλα.Όσα blog σε blogspot είχαν custom URL, πχ το Sotostips έχει το sotostips.gr, δεν μπορούσαν να προβληθούν μέχρι πρόσφατα σε https παρά το ότι το blogspot ειναι πλατφόρμα blogging της Google.

Αυτό, δεδομένου ότι πολύς κόσμος χρησιμοποεί Google Chrome, κι ο Chrome θα έδειχνε τα site που δεν είναι https ως μη ασφαλή, θα δημιουργούσε όταν εφαρμοζόταν αυτή η πολιτική τους επόμενους μήνες, όπως έχει δηλωθεί, πρόβλημα στους αναγνώστες, οι οποίοι θα αναρωτιόντουσαν αν κινδυνεύουν με την επίσκεψη τους.

Αυτό ήταν κι ένα παράδοξο, διότι πολλοί που είχαν Blogger blogs στη Google κι αγόρασαν δικές τους URL, όπως το sotostips.gr έμεναν ξεκρέμαστοι από τη ίδια τη Google.

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτά τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν.

Από τις ρυθμίσεις του blog σας εύκολα μετατρέπεται το blog σε https.

Οπότε θα γράφει,

Your HTTPS settings have changed. All visitors are now able to view your blog over an encrypted connection by visiting https://www.sotostips.gr. Existing links and bookmarks to your blog will continue to work

Δηλαδή, όλοι οι παλιοί σύνδεσμοι προς το blog σας θα οδηγούν στη σωστή σελίδα με https, οπότε δεν χάνετε κάτι. Θα ανακατευθύνουν.

Είοχε προγραμματιστεί, η λέξη μη ασφαλής να φαίνεται απειλητικά στην γραμμή διεύθυνσης κατευθείαν. Αυτό θα ήταν αποτρεπτικό για πολλούς αναγνώστες.

Η αλήθεια, είναι ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα. Το https παρέχει μια ασφάλεια όταν εισάγονται ευαίσθητα δεδομένα στο site με https. Δηλαδή, στο blog τι ευαίσθητα δεδομένα εισάγουν οι χρήστες; Δεν είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα site αυτά. Άντε να δηλώσουν το εμαιλ τους.

Τέλος πάντων, τέλος καλά όλα καλά. Δοκιμάστε τώρα να οδηγηθείτε στο https://www.sotostips.gr