Πρόγραμμα για συγγραφή μυθιστορημάτων και ιστοριών Writer's Café

Το Writer's Café είναι πρόγραμμα για συγγραφή μυθιστορημάτων, ιστοριών και νουβέλας. Το πολυεργαλείο αυτό για Windows και Linux, βοηθά στην οργάνωση των πρότζεκτ δημιουργικής γραφής αφού περιέχει διάφορα ερεγαλεία όπως  προφίλ χαρακτήρων, τοποθεσίες της ιστορίας, pinboard, journal κλπ.

 Writer's Cafe software
Writer's Cafe Desktop


Το πρόγραμμα μπορεί να αποθηκεύσει εξάγοντας σε odt, html, txt. Τα odt έγγραφα μπορούν να μετατραπούν άνετα σε docx, πχ με Libre Office, ακόμη κι με Microsoft Office  αν δεν κάνω λάθος.



Το Writer's Café σας βοηθά να καταγράψτε και οργανώστε τις σκέψεις σας, με μια ποικιλία χαρακτηριστικών όπως σημειωματάριο και το πιο σημαντικό, εργαλείο διάρθρωσης ιστοριών.

Writer's Cafe storyline
Writer's Cafe storyline


Η επιφάνεια εργασίας στα δεξιά περιέχει εικονίδια για διάφορα εργαλεία και έγγραφα του Writer's Café. Κάντε διπλό κλικ σε ένα εικονίδιο για να ξεκινήσετε ένα εργαλείο, ή τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω στο εικονίδιο για να δείτε μια περιγραφή του.

Το Σημειωματάριο του Writer's Café είναι το εργαλείο για να εξερευνήσετε κι καταγράψετε τις πρώτες σας σκέψεις.

Για πολλούς συγγραφείς, η τήρηση ενός αρχείου της ζωής και των σκέψεών τους αποτελεί θεμελιώδες μέρος της μεθόδου τους. Για αυτό υπάρχει το journal.

writing prompts



Προτροπές συγγραφής [writing prompts], για παραδειγματα έμπνευσης.

Το λεύκωμα [scrapbook] είναι πολυλειτουργικός χώρο σχεδιασμένος για να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε και να ερευνήσετε τα δημιουργικά σας έργα.

writer's cafe journal


Το StoryLines υπάρχει για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε και να μεταμορφώσετε τις δικές σας
ιδέες σε ένα λεπτομερές σχέδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε ένα σενάριο ή ένα
μυθιστόρημα.

Δομή [structure]: Εάν θέλετε, μπορείτε να οργανώσετε το έργο σας πολλαπλά επίπεδα. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο μυθιστόρημα μπορεί να δομηθεί ως Μέρη, Κεφάλαια και
Σκηνές.

Tip: Με το εικονίδιο Home επιστρέφετε στην αρχική επιφάνεια εργασίας του Writer's Café.