Στο Instagram σύντομα θα μπορείτε να δημοσιεύετε βίντεο μέχρι και μίας ώρας

Σύμφωνα με είδηση της έγκυρης WSJ, που αναπαράγουν κι διάφορα τεχνολογικά blogs, στο Instagram σύντομα θα μπορείτε να δημοσιεύετε βίντεο μέχρι και μίας ώρας. Στο Instagram, επί του παρόντος, το βίντεό σας που ανεβάζετε μπορεί να έχει διάρκεια από 3 έως 60 δευτερόλεπτα.

 Instagram app και long videos
Instagram app και videos


Προς το παρόν, οι Ιστορίες Instagram περιορίζονται σε διάρκεια 15 δευτερολέπτων, με 24 ώρες χρόνο ζωής. Από τη δημοσίευση αυτή των σκέψεων, ως δοκιμαστικό πλάνο, για τα μιας ώρας βίντεο στο Instagram, δεν γίνεται αντιληπτό αν τα βίντεο μακράς διαρκείας θα αφορούν κι τα Instagram Stories.

Λέγαμε, και λέμε, ότο «το περιεχόμενο είναι βασιλιάς». Ε, λοιπόν, κατ'αντιστοιχία το video πλέον είναι η αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα». Πχ στο Facebook, ιδιαίτερα τα native videos (αυτά που ανεβάζεις στο Facebook κανονικά, κι όχι Youtube links, και ειδικά το live video πουλάνε πολύ.Το Youtube από την άλλη, που κατά τα στατισικά που παρέχει έχει 1 δις χρήστες, ποι μεταφράζεται σε ένα δισεκατομμύριο ώρες παρακολούθησης καθημερινά.

Το Instagram, κατα δήλωση του στη σελίδα στατιστικών κι ´αλλων πληροφοριών του, έχει πλέον 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, 500 εκατομμύρια ενεργούς ανά ημέρα και 300 εκατομμύρια ανά ημέρα άτομα που δημοσιεύουν Instagram Stories, όταν γραφόταν το άρθρο αυτό.

«Η εφαρμογή για την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο της Facebook Inc., Instagram, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα λειτουργία που θα περιλαμβάνει βίντεο μακράς διαρκείας, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.»
Υπενθυμίζεται ότι τo Instagram έχει αγοραστεί από το Facebook, ανήκει στην εταιρία αυτή.

Λέγεται ότι, τα νέα μακράς διάρκειας βίντεο στο Ίνσταγκραμ «θα είναι κάθετο βίντεο» (όπως οι περισσότεροι χρήστες κινητών τραβάνε portrait βίντεο), δηλαδή σε βίντεο που το ύψος του είναι μεγαλύτερο από το πλάτος.

Το Ίνσταγκραμ ιδρύθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2010 ως iPhone app. Το 2011 ήταν iPhone app της χρονιάς στο App Store. Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφορεί η βερσιόν για Android smartphones. Τον ίδιο μήνα εξαγοράζεται από το Facebook.   Instagram Feed στο Web έχουμε από τις 5 Φεβρουαρίου 2015. Υποστήρηξη Landscape και Portrait Formats σε Instagram από τις 27 Αυγούστου 2015. Το νέο Instagram Direct από τις 11/4/2017. GIF Stickers 23/1/18. Emoji Slider στις 10/5/2018, κλπ...