Αναλογικό ρολόι για Windows ή και Linux με ημερολόγιο ClocX

Το πρόγραμμα ClocX για Windows ή Linux (με Wine), είναι ένα αναλογικό ρολόι. Εγκαθίσταται εύκολα και αλλάζει μυριάδες εμφανίσεις, αν το θέλετε, από τις ρυθμίσεις(τα skins αμέτρητα). Έχει αλαρμ, κι επιπλέον μπορεί να κλείσει αν θέλετε το pc ή να ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα σε συγκεκρημένη ώρα. Έχει κι κόμπακτ ημερολόγιο.
Αναζητούσα ένα αναλογικό ρολόι για τον υπολογιστή μου που τώρα τρέχει μόνο Solus linux. Βρήκα ότι είναι πιο εύκολ με wine να εγκαταστήσω το ClocX που είναι καθαρά πρόγραμμα για Windows και με βόλεψε.
Το αναλογικό ρολόι αυτό μπορεί να το έχετε always on top (πάντα να φαίνεται πάνω από όλα) ή όχι.Εγώ το τοποθετώ πάνω αριστερά αλλά μπορείτε να το σύρετε με το ποντίκι οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας. Από τις ρυθμίσεις μπορείτε να κλειδώσετε τη θέση του (pin / lock).
Βασικά δε χρειάζεται οπωσδήποτε κάποια ρύθμιση, αρχικά. Απλώς το ξεκινάτε κι λειτουργεί κι είναι ευανάγνωστο κι χωρίς γυαλιά, χωρίς να είναι τεράστιο.
Από τις ρυθμίσεις του(δεξί κλικ πάνω του) μπορείτε να το κάνετε να ξεκινά όταν ξεκινάν τα Windows ή όταν συνδεθεί ο χρήστης.
Μικραίνει κι μεγαλώνει με το ζουμ από τις ρυθμίσεις του ClocX.

Με mouse-over στο system tray πάνω στο εικονίδιο του (περνόντας το ποντικι από πάνω) δείχνει σε μπαλονάκι ημερομηνία, ημέρα, ώρα. Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Έχει λεπτοδείκτη που μπορεί να απενεργοποιηθεί. Επίσης το pm / am μπορεί να εμφανίζεται ή να απενεργοποηθεί (μμ / πμ).

Εγώ το κατέβασα το αναλαγικό ρολόι ClocX από το CNET. Στη πρώτη παράγραφο δίνω το λινκ του προγράμματος / προγραμματιστή.