Πως να βλέπω...σχεδόν «όλες» τις πρόσφατες Ενημερώσεις στο Facebook [updated]

Ο αλγόριθμος του Facebook, αυτό το φίλτρο που κανονίζει τι θα δω κι τι όχι από τις ενημερώσεις φίλων, Σελίδων και Ομάδων, έχει οδηγήσει σε ένα τραγικό αποτέλεσμα λόγω της κατασκευής του. Αποτέλεσμα, να βλέπω τα ίδια και τα ίδια, ενημερώσεις από ίδιους φίλους, ίδιες μερικές σελίδες τύπου «μπλα μπλα Insider» (νέο φρούτο), ίδιες μερικές ομάδες, και φυσικά σε αθέμητο ανταγωνισμό, «προτεινόμενες δημοσιύσεις» (promoted posts πληρωμένα).Αν είστε αρκετά... κοινωνικός, και αλληλεπιδράτε συχνά με φίλους, σελίδες και ομάδες, τότε βλέπετε αυτόματα πολλές από τις ενημερώσεις αυτών. Αν όχι, έχετε την παραπάνω ανάλατη κατάσταση.

Και υπάρχει και η παγίδα, αν δεις 2-3 γατό-βίντεο ή τύπου Insider δημοσιεύσεις, γεμίζει το Timeline σου με δημοσιεύσεις τέτοιες, κάθε μέρα.

Σημείωση 1: ένας τρόπος για να αποφύγετε τα αποτελέσματα από τις σελίδες τύπου Dodo, Insider, Yahoo κλπ με τα σκανδαλιστικά βίντεο είναι μαζική παύση παρακολούθησης

Σημείωση 2: Να αλληλεπιδρουν με εσάς κι το αντίστροφο εννοείται είναι σημαντικό

Σημείωση 3 : Εμαθα εκ των υστέρων για ένα χόαξ, λέει, που επανακυκλοφορεί. Το άρθρο δε βασίζεται σε αυτό.. Μερικοί όμως με κεκτιμένη ταχύτητα...αρνούνται την ύπαρξη του αλγόριθμου και το δηλώνουν και δημόσια, πράγμα που με ανυσηχεί...

Σημείωση 4: [Update August 25, 2018]: Πάμε Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις ενημερώσεων > Επιλέξτε ποιός θα εμφανίζεται πρώτα (μέχρι 30 επιλογές φίλων, Σελίδων και Ομάδων 
Facebook]Ποια ή λύση στο πρόβλημα; Πως να βλέπω «όλες» τις πρόσφατες Ενημερώσεις στο Facebook


Μιλώντας για τα ιδιωτικά προφίλ μας, υπάρχει ένας τρόπος, προσωρινά να παρακάμψουμε το φίλτρο Facebook που λέγεται αλγόριθμος.Μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις ταξινομημένες από την πιο πρόσφατη προς την πιο παλιά, αλλά οι Ενημερώσεις θα επανέλθουν τελικά στην προεπιλεγμένη ρύθμιση.

«Από προεπιλογή, οι πιο δημοφιλείς ανακοινώσεις εμφανίζονται πρώτες στις Ενημερώσεις σας. Για να δείτε προσωρινά τις ανακοινώσεις με σειρά παλαιότητας:
  • Πατήστε Αρχική σελίδα στο πάνω μέρος του Facebook.
  • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την καρτέλα "Ενημερώσεις" στο μενού στα αριστερά και πατήστε .
  • Επιλέξτε Πιο πρόσφατες.»Η άλλη λύση είναι προφανώς η αλληλεπίδραση.

Πιο έμεση κι οριστική μερική λύση είναι να πάτε στα προφίλ των συγκεκριμένων φίλων ή Σελίδων που θέλετε να ενημερώνεστε, και στη καρτέλα Παρακολούθηση (που είναι επιλεγμένη, δηλαδή παρακολουθείτε) κλικ στο «να εμφανίζονται πρώτα».

Ένα άλλο βοήθημα ίσως είναι πάλι πηγαίνοντας στο προφίλ τους, με mouse-over στο Φίλοι, κλικ στο στενοί φίλοι.

update

Κινητά
Υπερβολική χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και η ψυχική υγεία
«Το Facebook και το Instagram εισάγουν ένα νέο εργαλείο για να περιορίσουν πόσο χρόνο ξοδεύουν οι άνθρωποι στις εφαρμογές τους. Η ανακοίνωση ήρθε ματα από τις εξεφρασμένες ανησυχίες ειδικών και μη, ότι η υπερβολική χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία.»