Αλλαγή χρώματος ebook background σε Google Play Books στον περιηγητή

Η αλλαγή του χρώματος ebook background  σε Google Play Books στον περιηγητή Google Chrome από τον υπολογιστή μπορεί να γίνει με ένα πρόσθετο Chrome. Στο PC, σε αντίθεση με την εφαρμογή Android Google Play Books, όπου προσφέρεται η δυνατότητα.

Το Googla Play Books reader στο web,  προσφέρει δυνατότητα ελέγχου σελιδοποίησης, αύξηση μείωση μεγέθους γραμματοσειράς, επιλογή αυτής αλλά όχι δυνατότητα αλλαγής χρώματος background, όπως ας πούμε προσφέρει το Kindle for PC της Amazon [3 συνδυασμοί].

Οπότε, αν δεν σας αρέσει η ολόλευκη σελίδα με μαύρα γράμματα, προτείνω 2 λύσεις.

Η μία, αφορά καθαρά το Google Play Books στον περιηγητή Chrome και είναι ένα ευραίως άγνωστο πρόσθετο για Chrome που ονομάζεται Google Play Books themes. Κάνεις την εγκατάσταση, κλείνεις αν έχεις ανοιχτό ebookκαι το ξανανοίγεις. Εμφανίζεται εικονίδιοπαλέτας εντός των σελίδων του βιβλίου, πάνω δεξιά.

θόλωση από μένα λόγω πνευματικών δικαιωμάτωνΑυτό έχει τρεις συνδυασμούς χρωμάτων

  • άσπρη σελίδα μαύρα γράμματα
  • sepia (κιτρινωπό) μαυρα γράμματα
  • μαύρη σελίδα άσπρα γράμματα

Το θέμα είναι ότι μπορεί νσ κολλήσει σε ένα χρώμα και να πάψει να εμφανίζεται η παλέτα κατά περίπτωση.

Η άλλη λύση είναι η εγκατάσταση ενός αξιοπιστου προσθέτου με το όνομα High Contrast Offered by: Google Accessibility. Όπως γίνεται φανερό από το όνομα, είναι πρόσθετο γενικής χρήσης για όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Εμείς θα το εκμεταλλευτομαι όταν έχουμε ανοιχτό το ebook στο Google Play Books reader στον περιηγτή Chromeκαι θα το ενεργποιήσουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε τους συνδυασμούς
  • inverted color
  • inverted grayscale
  • yellow on black
Όταν σταματήσουμε το διάβασμα, ή διακόψουμε, αποενεργοποιούμε την επέκταση ή με κλικ disable ή με Shift - F11. Κι αυτό γιατί όταμ είναι ενεργοποιημένο είναι για όλες τις καρτέλες τις ανοιχτές και μη.