Πως ο τίτλος της ανάρτησης θα εμφανίζεται μπροστά από το όνομα του blog στα αποτελέσματα Google

Πως κάνω να φαίνεται ο τίτλος του blog, όσον αφορά τίτλους των αναρτήσεων μου που και εμφανίζονται στην αναζήτηση Google, στο τέλος κι όχι στην αρχή; Η προεπιλεγμένη κατάσταση σε Blogger (blogspot) blogs είναι, στα αποτελέσματα αναζήτησης πρώτα ο τίτλος του blog, :, και μετά ο τίτλος του άρθρου, όλα με μπλε χρώμα κι από κάτω μια δυο γραμμές επεξήγηση / το θέμα του άρθρου. Αυτό, δεν είναι καλό για SEO ούτε ως εμπειρία χρήστη, αφού η Google δείχνει ένα συγκεκριμένο όριο χαρακτήρων και κόβεται ο τίτλος στη μέση πολλές φορές.

Θα το αλλάξουμε σήμερα στο άρθρο αυτό.


 Όνομα blog vs τίτλος ανάρτησης σε Google
Όνομα blog vs τίτλος ανάρτησης σε GoogleΔηλαδή, δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης αυτό:

Sotostips: Ωραίες εικόνες για χρονολόγιο Facebook (εικονες εξωφυλλου FB)!

αλλά αυτό:

Ωραίες εικόνες για χρονολόγιο Facebook (εικονες εξωφύλλου FB)! |Sotostips | Τεχνολογικά tips για όλους

Αρχική Σελίδα αυτό: Sotostips | Τεχνολογικά tips για όλους

Μην μπερδεύεστε με το κομμάτι «| Τεχνολογικά tips για όλους», αυτό το πρόσθεσα εγώ στον τίτλο, με τον τρόπο που εξήγησα εδώ μερικά χρόνια πριν. Διότι το Sotostips σκέτο είναι μικρό και δεν περιέχει ακριβώς περί ποίων τιπς πρόκειται.Να σημειωθεί ότι αυτός ο τίτλος εμφανίζεται και στο παράθυρο του περιηγητή και αν το προσθέσει αναγνώστης στα Αγαπημένα ως bookmark, κι εκεί.
Μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή τίτλου του ιστολογίου σας, έτσι ώστε ο τίτλος της ανάρτησης να βρίσκεται μπροστά από το όνομα του blog σας. Γιατί να το κάνατε αυτό το είπαμε. Επειδή ο τίτλος του άρθρου σας θα περιέχει πιθανώς τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησε ο χρήστης της Google, έτσι ώστε οι λέξεις που ψάχνουν να εμφανίζονται στην αρχή του αποτελέσματος αναζήτησης.


Ενδιαφέρει: SEO και στυλ, Προσαρμοσμένο μέγεθος στην h1, h2

Πως αλλάζω τη μορφή του τίτλου του blog έτσι ώστε ο τίτλος της ανάρτησης να βρίσκεται μπροστά από το όνομα του blog σας

Βήματα που απαιτούνται:

  • Πάμε στον Πανόπτη, στον Blogger.com.
  • Κλικ στο Θέμα (Theme).
  • Κρατήστε αντίγραφο προτύπου (Backup / export).
  • Κλικ στο «Επεξεργασία HTML» (Edit HTML). Βρείτε το κομμάτι κώδικα, που θα είναι πάνω πάνω:

  • και αντικαταστήστε με το παρακάτω κώδικα:


  • Κλικ αποθήκευση (Save).
Είναι φανερό, ότι όποια ενέργεια κι να κάνετε στο blog θα έχει επιπτώσεις θετικές και αρχικά αρνητικές. Αν κάνετε την παραπάνω αλλαγή, θα περάσει κάποιος χρόνος μέχρι η Google να καταλογοποιήσει με τη νέα τους μορφή όλα τα άρθρα σας. Στην αρχή μερικά θα είναι έτσι, άλλα γκιουβέτσι. Τελικά όμως κάποια στιγμή όλα τα άρθρα σας που βγαίνουν στην αναζήτηση θα είναι όπως τα θέλετε.