**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Τσατ στο blog με το Social Chat από Buffer

Τσατ στο blog ή site σας με το Social Chat widget από το Buffer, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε για επικοινωνία και υποστήριξη με τους αναγνώστες ή πελάτες σας. Η «εγκατάσταση» είναι απλή όσο ένα copy-paste κώδικα. Και το Buffer είναι αξιοπιστότατο και η όλη ιστορία βασίζεται στο Messenger του Facebook και στα άμεσα μηνύματα DM του Twitter.

Το Buffer διαφημίζει το Social Chat  ως «τον ευκολότερο τρόπο για να ξεκινήσετε συνομιλίες με επισκέπτες του ιστοτόπου σας» με τη βοήθεια ήδη υπαρχόντων εργαλείων  Social Media, FB Messenger και Twitter DM.
Ουσιαστικά, αυτός που θέλει να κάνει τσατ μαζί σας (έτσι να επικοινωνήσει), ΔΕΝ πάει στα κοινωνικά δίκτυα Facebook / Twitter ή το mMssenger / DM, δε φεύγει από το μπλογκ,  αλλά ανοίγει ένα παράθυρο στο blog ή site που έβαλες τον κώδικα που ανέφερα κι εμφανίστηκαν στον επισκέπτη 2 κουμπιά, και πληκτρολογεί την ερώτηση του κλπ. Δείτε και το βίντεο τους παρακάτω.

Η ιδέα τους είναι η εξής: «Η συζήτηση και σχέση-μεταξύ αναγνώστη & blogger δεν χρειάζεται να λήξει όταν ο επισκέπτης εγκαταλείψει τον ιστότοπό σας. Με το SocialChat οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μπορούν εύκολα να σας στείλουν μετά πάλι ένα μήνυμα στο Facebook τώρα ή το Twitter DM και μπορεί έτσι να μετατραπεί κάθε επίσκεψη σε συνεχή σχέση στα κοινωνικά μέσα».Καλά, τα σχόλια στα blog είναι μέσες άκρες νεκρά και η συζήτηση έχει μεταφερθεί πρώτα στα σχόλια της Σελίδας Facebook,  κι από κει στα ιδιωτικά μηνύματα Messenger ήδη. Στο Twitter στα DM οι ερωτήσεις και η υποστήριξη (company support).

Στο θέμα του κόστους της υπηρεσίας, φαίνεται ότι είναι δωρεάν, με την επιφύλαξη ότι δίνεται στα πλαίσια ενός πράγματος που λέγεται Buffer Reply το οποίο είναι για επαγγελματίες και κοστίζει 50 έως 225 δολάρια το μήνα κι έχει 14 μέρες free trial (όπως το διαπίστωσα). Τώρα αυτοί λένε στο μαιλ τους free το chat κι δεν αναφέρουν καν το Reply. Λενε Bufφer Social Chat free. Θα δούμε.

Η εγκατάσταση Buffer Social Chat

Βήμα 1: Προσαρμογή του Widget σας. Μεταβείτε στη διεύθυνση buffer.com/reply/socialchat και προσαρμόστε την εμφάνιση και το κείμενο που θα εμφανίζονται στο γραφικό σας στοιχείο συμπληρώνοντας τα πεδία.
Step 2: Προσθέστε τον μοναδικό κώδικα που θα αντιγράψετε στο site σας, κανονικά πριν από το /body tag ή στον Blogger σαν HTML/Javascript widget.