**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Encycolorpedia: Βρες τα χρώματα που χρησιμοποιούν μεγάλα site, αυτοκίνητα κλπ

Με το Encycolorpedia βρες τα χρώματα που χρησιμοποιούν μεγάλα site και γενικά εξερεύνησε  χρησιμοποιόντας τον επιλογέα χρωμάτων (color picker) του ιστοτόπου εύκολα online.

Ουσιαστικά, στην αρχή μοιάζει και ως ένα βαθμό συμπεριφέρεται σαν εξιδικευμένη μηχανή αναζήτησης Hex Colors (HTML color codes) που έχει κι οπτική βοήθεια για επιλογή χρώματος αναζήτησης.

EncycolorpediaΤο θέμα είναι ότι, αν στο κουτάκι αναζήτησης της Encycolorpedia, πληκτρολογήστε blue, βγαίνουν διάφορες αποχρώσεις του blue και παραδείγματα εταιριών αυτοκινήτων και site κλπ που χρησιμοποιούν την απόχρωση τούτη.

Επίσης μπορείτε να πληκτρολογήσετε Facebook, Booking.com, Blogger κλπ για να δείτε με ακρίβεια ποια χρώματα χρησιμοποιεί κάθε site. For, Renault κλπ για τα χρώματα που χρησιμοποιούν αυτοκινητοβιομηχανίες σε μοντέλα τους εκφρασμένε σε Hex Colors.Ταυτόχρονα, με κλικ στο κενό κουτί αναζήτησης, βγαίνει το έγχρωμο color picker για να επιλέξτε οπτικά χρώμα και να δείτε το Hex Code και που χρησιμοποιείται.Encycolorpedia, Booking.com colorsΥπάρχουν πολλά site και πρόσθετα για HTML colors - color picker και αναγνώριση χρωμάτων αλλά το Encycolorpedia ξεχωρίζει λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών.

Τα χρώματα του web είναι τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση ιστοσελίδων και για περιγραφή και προσδιορισμό αυτών των χρωμάτων. Τα χρώματα μπορούν να οριστούν ως τριπλή RGB ή σε δεκαεξαδική μορφή (Hexadecimal, Hex).


Μια hex triplet είναι ένας εξαψήφιος δεκαεξαδικός αριθμός που χρησιμοποιείται σε HTML, CSS, SVG και άλλες εφαρμογές πληροφορικής για την αναπαραγωγή χρωμάτων πχ της μορφής #000000,  #909090 κλπ.

HTML color names είναι του τύπου blue, white, green. Αγγλικές απλές λέξεις για χρώματα, πχ #blue.

Το μόνο βίντεο που βρήκα: