Το Intra για Android της Google σας προστατεύει από το επιθέσεις DNS

Το Intra σας προστατεύει από το χειραγώγηση του DNS, έναν τύπο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιείται για να αποκλείει την πρόσβαση σε ιστότοπους ειδήσεων, social media και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Intra βοηθά επίσης στην προστασία σας από το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" [phishing] και το κακόβουλο λογισμικό.

Είναι εύκολο για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει - απλά κατεβάστε την εφαρμογή Intra για Android και ξεκινήστε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το 'Intra' φέρνει το DNS-over-TLS του Android P σε παλαιότερες συσκευές.

Η Google τέσταρε αυτήν την εφαρμογή ασφαλείας με ακτιβιστές στη Βενεζουέλα. Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς (αν θέλετε).
Jigsaw και Intra


Το Jigsaw είναι μια εταιρεία της Alphabet (Google), γνωστή για την ασφαλή εφαρμογή του VPN 'Outline.' Το Android P περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Ιδιωτικό DNS», η οποία σας επιτρέπει να ορίσετε έναν διακομιστή DNS σε όλο το σύστημα που χρησιμοποιεί το DNS-over-TLS, το οποίο κρυπτογραφεί όλα τα ερωτήματα [κίνηση], ώστε να μην μπορεί να διαβαστούν ή να τροποποιηθούν από οποιοδήποτε. Παρόμοια λειτουργικότητα με τους ιστότοπους HTTPS).


Η υιοθέτηση του Android 8.0 / 8.1 Oreo δεν είναι ακόμη ευρεία, όπου θα υπάρχει εξαρχής η λύση Intra Εάν, παρά ταύτα έχετε παλιότερο Android και θέλετε να δοκιμάσετε το DNS, η νέα εφαρμογή του Jigsaw 'Intra', μπορείτε είναι στο Google Play Store. Χρησιμοποιεί ένα τοπικό VPN για να δημιουργήσει τη σύνδεση, όπως στο Android P kai η ρύθμιση αφορά όλο το σύστημα [κινητό].

Η χειραγώγιση DNS είναι μια από τις πιο κοινές μορφές ηλεκτρονικής λογοκρισίας, που χρησιμοποιείται για να εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστότοπους ειδήσεων, πύλες πληροφοριών, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και εφαρμογές επικοινωνίας. Το Intra είναι μια εφαρμογή Android που προστατεύει από τη χρήση του DNS, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους και εφαρμογές και την ασφαλέστερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που πάνω κάτω κάνουν τη δουλειά.

Tor Browser &Tor:


Το πρόγραμμα περιήγησης Tor «απομονώνει κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε, έτσι ώστε οι trackers [«ιχνηλάτες»] τρίτων και οι διαφημίσεις δεν μπορούν να σας ακολουθήσουν». Τα cookies καταργούνται [σβήνονται] αυτόματα όταν τελειώνετε την περιήγηση

Proxies vs VPNΜια VPN υπηρεσία προστατεύει την ιδιωτικότητα σας με την συγκάλυψη(mask) διεύθυνση IP σας και με κρυπτογράφηση της "κίνησης" σας στο διαδίκτυο

"Πώς λειτουργεί το uProxy;


Το uProxy είναι μια επέκταση προγραμμάτων περιήγησης που επιτρέπει φίλους να δρομολογούν τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο μέσω των υπολογιστών ενός του άλλου. Μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με περιορισμένη ή μη ασφαλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που ενδιαφέρονται με ασφάλεια."