Δημιουργία ενημερωτικού δελτίου στο blog αυτόματα

Το Relike σας προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας newsletter [ενημερωτικό δελτίο] από τη Σελίδα Facebook σας. Μέχρι 2000 αποστολές email το μήνα είναι δωρεάν, ενώ το επόμενο καλύτερο πρόγραμμα τους κοστίζει 5 ευρώ το μήνα. Αν έχετε Mailchimp και βαριέστε με το χέρι να δημιουργείτε Newsletter, το Relike πιθανά να προσφέρει μια εναλλακτική.

Μπορείτε να Στείλετε τις καλύτερες δημοσιεύσεις σας πχ, της Σελίδας Facebook σαν ενημερωτικό δελτίο. Ο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε και να στείλετε ένα ενημερωτικό δελτίο για το brand σας.
Οι επαφές σας λαμβάνουν τις δικές σας καλύτερες δημοσιεύσεις με το ενημερωτικό δελτίο.
Αυτομάτως.

Μπορείτε είτε να επιλέξετε αυτόματα τις πιο δημοφιλείς δημοσιεύσεις σας στο Facebook είτε να επιλέξετε όποιες θέλετε.Στο μεταξύ, αν θέλετε να δείτε ένα δείγμα ενημερωτικού δελτίου βάσει της σελίδας σας στο Facebook (most popular posts) για να τσεκάρετε τη υπηρεσία μπορείτε να συμπληρώσετε στα αντίστοιχα πεδία της ιστοσελίδας το email και τη διεύθυνση της Σελίδας Facebook. Αυτό συνεπάγεται κι εγγραφή / δημιουργία δηλαδή λογαριασμού Relike.Όπως κάθε υπηρεσία εςνημερωτικού δελτίου, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πολλαπλών προτύπων email, να αποφασίσετε την ημέρα της εβδομάδας και της ώρας της ημέρας, να εισαγάγετε μια βάση δεδομένων με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (πχ από Mailchimp αν έχετε ήδη συναίνεση από τους λήπτες) και πολλά άλλα.

  • Εισαγωγή αρχείου CSV πχ από αρχείο που εξάγατε από Mailchimp
  • Βεβαίωση (τσεκάρεις το κουτί) ότι όλες οι διευθύνσεις που προστέθηκαν στη λίστα επαφών σας έχουν ληφθεί με τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών (opt-in) και μπορείτε να το αποδείξετε.
  • ισχύουν όλοι οι αποδεκτοί περιορισμοί και υποχρεώσεις για ενημερωτικά δελτία (όπως πχ η υποχρέωση δήλωσης διεύθυνσης)

COMPANY REPLY UPDATE: «η συλλογή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί μέρος των δυνατοτήτων μας. Ωστόσο, μπορείτε να εισαγάγετε επαφές (από το MailChimp ή οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων) στο Relike και να τους στείλετε ενημερωτικά δελτία Relike, εφόσον έχετε την απαραίτητη συκατάθεση \ optin. Λάβετε υπόψη ότι η συναίνεση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε ήδη μέσω του MailChimp δεν είναι συγκεκριμένη για το MailChimp και σας επιτρέπει να στέλνετε ενημερωτικά δελτία από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το MailChimp δίνει για παράδειγμα ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για να μεταβείτε από μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλη: https://mailchimp.com/en/help/what-happens-when-you-switch-esps/

As written in the paper, if you import your database from MailChimp, make sure that you keep subscribed, unsubscribed, and bounced contacts in separate categories for importing.»