**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Πως θα δείτε τα μη συμβατά με Android emoji που στέλνουν από iPhone

Στο Android smartphone της Samsung Galaxy j3 s16, μου στέλνει μια φίλη που ξέρω ότι έχει iPhone ορισμένα ακαταλαβίστικα emoji τα οποία εμφανίζονται ως ορθογώνια σκέτα ή με X στην επιφάνεια και άλλα ασυνάρτητα. Τα emoji σου λένε πάντα κάτι, συναίσθημα ή αντίδραση, οπότε θέλω και να τα βλέπω. Σήμερα προτείνω ένα τρόπο.


Πως τα emoji εμφανίζονται σωστά
Emojis

Ποια είναι η αιτία που δε βλέπω τα emoji που στέλνουν άλλοι

Αυτά τα τετράγωνα και ερωτηματικά εμφανίζονται επειδή η υποστήριξη emoji στη συσκευή του αποστολέα δεν είναι η ίδια με την υποστήριξη emoji στη συσκευή του παραλήπτη.

Emoji not showing properly
Συνδυασμός συμβόλων αντι ΕΝΟΣ emoji


Η αιτία πολλές φορές είναι δύο διαφορετικά Λειτουργικά Συστήματα (πχ Android και iOS) με διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης Unicode.

Πίσω από τους χαρακτήρες emoji που βλέπετε στις οθόνες σας είναι το πρότυπο Unicode, ένας τρόπος αναπαραγωγής κειμένου και άλλων χαρακτήρων που έχουν συμφωνήσει -υποτίθεται- όλοι.

Emoji showing properly
Emoji όπως κανονικά πρέπει να εμφανίζεται


Όμως, ορισμένοι κατασκευαστές λογισμικού ερμηνεύουν τα emojis με αρκετά διαφορετικούς τρόπους. Κι εκεί συνίσταται το πρόβλημα των περίεργων emoji. Emoji που δεν εμφανίζοντα ή δεν εμφανίζονται σωστά. Άλλο το να λάβεις ένα emoji με μια γυναίκα να χαιρετά λίγο διαφορετικά σε Android από ότι σε iOS,  όπου όμως το μήνυμα του  emoji γίνεται κατανοητό, όπως το θέλει ο αποστολέας, κι άλλο να λάβεις κουτιά και ερηματικά κι άλλα άσχετα ή συνδυασμό τους.Μια λύση που προτείνω εγώ για Samsung για τα μη ορατά emoji

Το smartphoneμου Samsung, έχει προεγκατεστημένο -και μη αφαιρέσιμο- και το Word για κινητά. Έστω ότι έρχεται από το Instagram μήνυμα με ακαταλαβίστικο emoji ή συνδυασμό διάφορων άσχετων συμβάν καλύτερα. Πχ, για γυναίκα που κάνει "facepalm", έρχονται 2 κουτιά, άδεια ή με X  ανάλογα τη γραμματοσειρά των ρυθμίσεων της συσκευής. Τι προτείνω:

Πατήστε παρατεταμένα πάνω στο "emoji" το περίεργο. Αντιγραφή. Ανοίξτε το Word που βρίσκεται στις εφαρμογές Microsoft. Αν το Word έχει μη αναγνώσιμη γραμματοσειρά σε μενού κλπ, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του κινητού, επιλογή Display > Font > Default.

Επικόλληση αντεγραμμένων σε νέο κενό έγγραφο Word. Θα εμφανιστεί το emoji.

Ο αδύναμος κρίκος αυτός εξαρτάται από τους κατασκευαστές smartphone να παρέχουν ενημερώσεις έγκαιρα. Ή, μπορεί να πρόκειται για ολοκαίνουργια τηλέφωνα που χρησιμοποιούν μια ξεπερασμένη βερσιόν λειτουργικού συστήματος.

Ακόμη χειρότερα, λόγω και της πολύ μικρής μερίδας χρηστών που χρησιμοποιηθούν τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού Android, το Snapchat, Messenger, WhatsApp, Telegram και το Slack χρησιμοποιούν δικά τους emoji στο Android...

Εναλλακτική λύση @botmoji και η Emojipedia

Πατήστε παρατεταμένα πάνω στο "emoji" το περίεργο. Αντιγραφή. Tweet στο @botmoji το emoji στο Twitter. Αποστολή tweet εννοώ. Το Botmoji θα σας απαντήσει με το καλό...

Αυτό λειτουργεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και πατόντας την προεπισκόπηση της εικόνας θα μεταβείτε στη σχετική σελίδα του Emojipedia, για να δείτε πώς θα φαίνεται -λίγο διαφορετικά- σε κάθε πλατφόρμα.