**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Η Uber δεν έκλεισε όσον αφορά τα Uber Taxi στην Αθήνα

Η Uber δεν έκλεισε όσον αφορά τα Uber Taxi στην Αθήνα, όπως φαίνεται ότι πιστεύει μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ακόμα δεν έκλεισε. Έχει και την εφαρμογή Uber app για Android μια χαρά στο Play Store με επιπλέον bonus ότι χρησιμοποιείται και παγκοσμίως. Σαν περίπου το Beat, το πρώην Ελληνικό TaxiBeat, με οδηγούς ταξί και αμάξια ταξί στην Αθήνα κανονικά.

Uber app logo
Uber app logo


Ακούστηκε ότι υπήρξαν τραμπουκισμοί εναντίων των συνεργατών οδηγών της υπηρεσίας που έχε ανασταλεί η λειτουργία, της  UberX με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Επιπλέον το νομοθοθετικό πλαίσιο για τα UberX προφανώς δεν ευνόησε την εταιρία, και είναι γνωστή η έχθρα ορισμένων στην κυβέρνηση -κι όχι μόνο- προς αυτή την υπηρεσία.«...Μετά την ψήφιση του νόμου για τις μεταφορές που επιβάλλει πολύ αυστηρό, σχεδόν ασφυκτικό, πλαίσιο λειτουργίας για τις εταιρείες διαμεσολάβησης μεταφορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, η Uber αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας UberX...στην UberX απασχολούνταν περίπου 1.300 ερασιτέχνες οδηγοί στην Αθήνα...»

Το θέμα είναι ότι ευνοούσε εμάς τους μετακινούντες στην Αθήνα και τους τουρίστες. Κι αυτό έχει σημασία, όχι οι κλίκες και τα συμφέροντα.

Εγώ χρησιμοποίησα το UberX και στην Κωνσταντινούπολη και ΝΥ. Ο Ερντογάν ακούω ότι τα απαγόρευσε πρόσφατα λέγοντας «Ούμπερ - Μούμπερ δεν καταλαβαίνουμε εμείς»...

Από τη φαίνεται και οι κεντρικοί σχεδιαστές γραφειοκράτες της ΕΕ είναι εχθρικοί στο θέμα και αναμασάνε διάφορες αηδίες.

Εγώ στηρίζω όταν μπορώ την Uber Taxi για να μην υπάρχει το μονοπώλιο του Beat Taxi. Χρησιμοποιώ και τα 2 όταν χρειάζεται. Οι τιμές μια χαρά, καλείς με την εφαρμογή τους ατίστοιχα και πληρώνεις με χρεωστική κάρτα και σου έρχεται η απόδειξη στο κινητό. Ούτε να παιρνεις τηλέφωνα να πληρώνεις επιπλέον, ούτε να σηκώνεις χέρια πόδια να σταματήσεις αν -έχεις τύχη- το ταξί.

Πώς λειτουργεί το Uber