**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Προσαρμοσμένες γραμματοσειρές σε Instagram

Μπορώ να χρησιμοποιήσω προσαρμοσμένες γραμματοσειρές σε Instagram στο βιογραφικό, λεζάντες και σχόλια; Μέχρι τώρ0α ξέραμε ότι 3-4 custom fonts υπάρχουν για χρήση στα Inatagram Stories. Σήμερα θα δούμε μερικά κόλπα για να χρησιμοποιήσουμε όποια γραμματοσειρά θέλουμε, που λέει ο λόγος, για χρήση σε βιογραφικό, λεζάντες, σχόλια και Instagram Stories.

Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι στα σχόλια μας και όταν γράφουμε στο  bio όνομα κι περιγραφή, μας παρέχεται από την εφαρμογή Instagram στο Smartphone μια επιλογή, δηλαδή μια γραμμα;τοσειρά. Φυσικά μπορεί να προσθέσουμε κι emoji. Για τις Ιστορίες Instagram είπαμε.
Υπάρχουν όμως πλάγιοι κι εύκολη τρόποι να εντυπωσιάσουμε χωρίς να το παρακάνουμε, επιλέγοντας μια γκάμα από γραμματοσειρές για χρήση στο βιογραφικό και τα σχόλια, όπως επίσης και γκάμα fonts Instagram Stories.Fonts σε βιογραφικό και σχόλια Instagram

Πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα - web app Instagram Fonts πχ με τον περιηγητή Google Chrome στο κινητό Android.

Πληκτρολογούμε ότι θέλουμε να εμφανιστεί στο Instagram bio στο πάνω κουτί.

από κάτω, εμφανίζονται αυτά που μόλις πληκτρολογήσαμε, πολλές φορές, με διαφορετική κάθε φορά γραμματοσειρά. Τσεκάρουμε τι μας αρέσει και αντιγράφουμε. Παρατεταμένο πάτημα πάνω στη φράση ή φράσεις / λέξεις, και με τα δάκτυλα απλώνουμε ώστε να επιλεγεί όλο το κείμενο μας κι αντιγραφή (copy).

Ανοίγουμε την εφαρμογή Instagram στο smartphone, πάμε Προφίλ και επεξεργασία προφίλ Ίνσταγκραμ.

Επικόλληση διαμορφωμένου κειμένου με την επιλεγμένη γραμματοσειρά κι ΟΚ.
αν δε μας αρέσει το αλλάζουμε.

Τα ίδια περίπου βήματα ισχύουν σε ονοματεπώνυμο και λεζάντα με σχόλια.

Την πιο πάνω μέθοδο τη δοκίμασα. Υπάρχει κι εναλλακτικό web app που δε δοκίμασα. Ίσως υπάρχουν κι Android app για τη δουλειά.
Fonts σε Instagram Stories

Εδώ, εκτός από τις 4 επιλογές που δίνει το instagram για γραμματοσειρές στις Ιστορίες, ο τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε κι άλλες γραμματοσειρές σε Instagram stories με βίντεο ή/και φωτογραφίες είναι φανερός: Επεξεργαστές εικόνων και, επεξεργαστές βίντεο σε υπολογιστή, κινητό ή online.

Canva για φωτογραφίες

Όπως γράψαμε άλλοτε, το Canva.com προσέρει ολοκληρωμένα εγαλεία για επεξεργασία εικόνων και δημιουργίοα τους για χρήση σε social Media και blog. Με τις κατάλληλες διαστάσεις και σχήματα ειδικά για κάθε δίκτυο. Και για Instagram stories έχει πρότυπο (template).

Το Canva προσφέρει πολλές γραμματοσειρές προς επιλογή που θα εφαρμόσου πάνω στην εικόνα που ανεβάσατε ή επιλέξατε (δωρεάν ή μη) από τη πλατφόρμα αυτή.

Για επεξεργασία βίντεο υπάρχουν όσες λύσεις θέλετε. οpenshot, vsdc, handbrake ή οτιδήποτε κάνει τη δουλειά.

Σημείωση: Η επεξεργασία προφίλ Instagram κι η επιλογή γραμματοσειρών,  μπορεί να γίνει κι στον υπολογιστή στο Instagram site με τη βοήθεια των web apps που αναφέραμε.