**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Μεγέθυνση γραμμάτων σε Android κινητά με μια εφαρμογή

Μεγέθυνση γραμμάτων σε Android κινητά με γενική μεγέθυνση κειμένου, επιλογή δηλαδή μεγαλύτερης γραμματοσειράς, αν τα γράμματά στο κινητό σας φαίνονται μικρά, προσφέρει η εφαρμογή "Enlarge Font: Enlarge text, Larger font" από το Playstore.

Πιθανόν, να δοκιμάσατε ήδη από το Android 7 smartphone σας να αυξήσετε το γενικό μέγεθος των γραμμάτων, μέσω της επιλογής μεγαλύτερης γραμματοσειράς και της λειτουργίας accesibility.Και δεν είστε ευχαριστημένοι. Τα γράμματα, ειδικά σε μερικές εφαρμογές και γενικά σας φαίνονται σαν μυρμήγκια;Λοιπόν, υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό.

Λάθος.

Πολλές.

Εγώ δοκίμασα μια.

Και είμαι προς το παρόν ευχαριστημένος.

Αύξησα το μέγεθος των γραμμάτων στο 4'' κινητό στο 160%!Αυτή η εφαρμογή μεγέθυνσης γραμματοσειράς σας επιτρέπει να μεγαλώσετε την γραμματοσειρά του συστήματος από 20% (μικρότερη) έως 300% (μεγαλύτερη) σε όλες τις συσκευές Android.


  • Ανοίξτε τη μεγέθυνση με μόνο ένα πάτημα
  • Περιηγηθείτε και αναζητήστε το μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς που είναι κατάλληλο για εσάς (ή το μικρότερο)
  • Αλλάξτε τη γραμματοσειρά της συσκευής κάνοντας κλικ στο κουμπί "Τέλος" κάτω από την επιλεγμένη γραμματοσειρά
  • Επιλέξτε "Ναι" όταν σας ζητηθεί
  • Απενεργοποιήστε την εφαρμογή και επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας για να δείτε τη μεγέθυνση της γραμματοσειράς.


App Updated November 7, 2018
Size 5.4M
Installs 50,000+

Σημειώσεις: Αν, μετά από επανεκκίνηση του τηλεφώνου δεν παραμένουν μεγάλα τα γράμματα όπως ακριβώς τα επιλέξατε, θα το καταλάβετε. Τότε ρίξτε μια ματιά στα push notifications για να ξεκινήσει η εφαρμογή και να επιλέξετε τη μεγέθυνση που θέλετε, οπότε μες την εφαρμογή θα δείτε αν σας κάνει το νέο μέγεθος.

Μην ξεχνάτε ότι μετά τη μεγέθυνση πχ σε 160%, μπορεί σε εφαρμογές ορισμένα στοιχεία να μη φαίνονται, όπως για παράδειγμα τα προτεινόμενα hashtags σε Instagram. Οπότε μπορεί να παίξετε με το μέγεθος.

Μεγαλώνουν τα πάντα, ρολόι, μηνύματα, μενού κλπ. και δεν είναι άβολα σαν το ζουμ του android, αν το έχετε ενεργοποιημένο, που εμφανίζεται με 3 διαδοχικά ταπ και σέρνεις μετά με το δάχτυλο την οθόνη για να δεις.