**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Ubuntu Social Media Kit Desktop Apps: Messenger, Twitter, Gmail, Whatsapp, Facebook

Με το Ubuntu Social Media Kit εγκαθιστώ τα Messenger, Twitter, Gmail, Whatsapp, Facebook, Telegram, Vk (VKontakte) desktop apps σε linux ως deb ή snap. Κάθε εφαρμογή «υποστηρίζει dark θέμα και έχει δυνατότητα ενσωμάτωσης με τις ειδοποιήσεις του συστήματος σας».
Η εγκατάσταση με Snap είναι μονόδρομος σε λειτουργικά λίνουξ που δεν υποστηρίζουν deb. Στο Ubuntu, προτείνεται 100% να γίνει η εγκατάσταση με το πακέτο deb που δίνει ο προγραμματιστής.

Flatpak: Εύκολη εγκατάσταση προγραμμάτων σε linux


Όπως δοκίμασα, όταν εγκατέστησα με Snap, οι ξεχωριστές εφαρμογές desktop Messenger, Twitter, Gmail, Whatsapp, Facebook δεν ξεκινάνε παρά μόνο αν πας στο /home/user/snap/Ubuntu Social Media Kit/3/Desktop αν δεν κάνω λάθος, διότι τώρα το έσβησα κι εγκατέστησα το πακέτο deb.Για όσους χρησιμοποιήσουν snap, θα τους ειπωθεί να εγκαταστήσουν κι κάτι άλλα με την εντολή:

sudo apt install libsnappy1v5 libxss1 libssl1.0.0 libpulse0 libasound2 libnss3 libxcursor1 libxdamage1 libcurl3 libxcb-xinerama0 srtp-utils libsrtp0 libappindicator1 libgconf-2-4Η εγκατάσταση Ubuntu Social Media Kit Desktop Apps με deb

Καταρχήν, πριν να εγκαταστήσετε, να ξέρετε ότι το Ubuntu Social Media Kit δεν είναι δωρεάν ούτε ανοιχτού κώδικα. Πρέπει να έχετε Paypal λογαριασμό με υπόλοιπο, διότι κοστίζει μια και έξω  €4.99 EUR.Όλες οι εφαρμογές εκτελούνται χωριστά και ενσωματώνονται με τις τεχνολογίες desktop για να αποδώσουν την καλύτερη εμπειρία, όπως λέει.

Ο βασικός client θα ενημερώνεται, λέει, όποτε απαιτείται, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αποκτήσουν νέες λειτουργίες της κάθε ξεχωριστής ανεξάρτητης εφαρμογής στο μέλλον.

Προτείνεται, επιβάλλεται, όσες εφαρμογές χρησιμοποιήσετε, να έχουν επαλήθευση σε 2 βήματα. Δεν υπάρχει κεντρικό password στον client. Η κάθε εφαρμογή χρησιμοποιεί μέσα της, υποθέτω λειτουργίες ενός περιηγητή, οπότε οι ανά εφαρμογή σύνδεση γίνεται όπως ακριβώς στον περιηγητή.Το Ubuntu Social Media Kit Desktop δεν είναι επίσημο πρόγραμμα, το έχει φτιάξει τρίτος προγραμματιστής και διαθέτει τα στοιχεία του κι άλλα apps στο site του.

Πάμε στη σελίδα του κι κλικ στο .deb (για 64 bit OS) ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση ή με το Ubuntu software Center ή με GDebi.Μετά την εγκατάσταση το Ubuntu Social Media Kit client εμφανίζεται στο μενού Applicatins > accesoiries, όπως άλλωστε και το Messenger, GMail, WhatsApp που εγκατέστησα. Το περίεργο είναι ότι, κάποια στιγμή εξαφανίζεται ο client, οπότε ότι είναι να εγκαταστήσετε διαλέξτε τα με την πρώτη. Οι επιμέρους εφαρμογές λειτοργούν κι υπάρχουν τα εικονίδια σε μενού κι Desktop.

Αν θέλετε μα ξαναεμφανιστεί ο client... για λίγο για να εγκαταστήστε κι άλλη εφαρμογή, μην πετάτε το deb. Εγκατάσταση πάλι, χωρίς αυτό να επηρεάζει τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές.