**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Το Facebook δώρισε 1 εκατομμύριο δολλάρια στη Wikipedia

Το Facebook, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Wikimedia Endowment - ένα μόνιμο και ανεξάρτητο ταμείο αφιερωμένο στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της Wikipedia και των άλλων έργων δωρεάν γνώσης του Wikimedia.
Το Facebook εισήγαγε πρόσφατα ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων της Wikipedia για να παρέχει στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πηγή ενός άρθρου στη ροή ειδήσεων (με το γράμμα i σε κύκλο, κάνοντας κλικ πάνω άχεις τις πληροφορίες για την πηγή της δημοσίευσης παρμένα από τη wikipedia). Και εδώ και χρόνια το Facebook έχει χρησιμοποιήσει τη Wikipedia για να καλύψει σελίδες στην πλατφόρμα του (οι αυτόματα δημιουργημένες για κάποιο θέμα).

Στην Ελλάδα κι στον κόσμο κάποιοι γελοίοι σνομπάρουν το έργο της Wikipedia. Η αλήθεια είναι ότι έχει αλλάξει το τοπίο γνώσης στο διαδίκτυο, και εκτός από τους απευθείας απλούς χρήστες, πολλές εταιρίες μεγαθύρια εκμεταλλεύονται τη τζάμπα γνώση κι βάση δεδομένων της Wikipedia.

Έχουν υπάρξει δωρητές στη wikimedia Foundatrion η Google, Netflix, Amazon, Apple, Qualcomm, Salesforce, Adobe κλπ.


11 δωρεάν εγκυκλοπαίδειες online στο διαδίκτυο


"Μέσα στα σχεδόν 18 χρόνια της ύπαρξής της, η Wikipedia έχει γίνει ένας αξιόπιστος πόρος για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Το ίδρυμα διασφαλίζει ότι μπορούμε να προστατεύσουμε αυτόν τον απίστευτο πόρο για τους ερευνητές που αναζητούν γνώση σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενιές », δήλωσε η Lisa Gruwell, επικεφαλής της Υπηρεσίας Προώθησης της Wikimedia. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Facebook επενδύει στο μακροπρόθεσμο μέλλον της Wikipedia και δωρεάν γνώση για όλους".