**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Επισημάνετε το κείμενο οποιασδήποτε ιστοσελίδας και μοιραστείτε

Με το πρόσθετο της Marker.to για Chrome επισημένετε το κείμενο οποιασδήποτε ιστοσελίδας κίτρινο και αν θέλετε κοινοποιείτε το επισημασμένο κείμενο. Ανεξάρτητα από το μοίρασμα, λειτουργεί κι ως επισημαντής των SOS φράσεων, όσες θέλετε να υπογραμμίσετε σε μια σελίδα.

Για παράδειγμα αν μελετάτε μπορεί την επισημασμένη σελίδα να την εκτυπώσετε σε κόλλα ή αρχείο pdf.


Yellow highlighter pen for web
Yellow highlighter pen for web


Η άλλη λειτουργία, η κοινοποίηση της σελίδας όχι με τον ορίτζιναλ τίτλο της μαζί με το σύνδεσμο αλλά το επισημασμένο κείμενο από σας συν τη διεύθυνση της σελίδας σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στο τι τονίζετε στους φίλους σας τι θέλει να πει κατά κύριο λόγο η σελίδα.Ασφαλώς θα έχετε συναντήσει ιστοτόπου όπου αν επιλέξει μια φράση, ανεξάρτητα με ποιο περιηγητή είσαι κι χωρίς δικό σου πρόσθετο να πετάγεται μπαλονάκι για κοινοποίηση επιλεγμένου κειμένου στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην περίπτωση την παραπάνω εξαρτυόμαστε από το ενσωματωμένο από τη σελίδα κώδικα. Το άρθρο που διαβάζετε δεν πειράζει κανά κώδικα ούτε εξαρτάται από κανένα παρά μόνο απαιτεί εγκατάστση του προσθέτου Marker,to στον Chrome σας δίνοντας σας τον έλεγχο.

Υπάρχουν κι άλλα παρόμοια πρόσθετα, αυτό έχει κάμποσες χιλιάδες χρήστες.

Εγκατάσταση κι τρόπος χρήσης

Πάμε στο Chrome Store κι εγκαθιστούμε στον περιηγητή το πρόσθετο Marker.to, το οποίο στο μαγαζί το ονομάζουν Yellow highlighter pen for web και είναι δωρεάν.

Όπως όλα τα πρόσθετα προστίθεται εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων του περιηγητή Chrome.

Οπότε μόλις ήμαστε σε μια σελίδα ενδιαφέροντος κι θέλουμε να υπογραμμίσουμε, πατάμε το εικονίδιο που είπαμε για ενεργοποίηση στη σελίδα αυτή.

Επισημαίνουμε, κίτρινο χρώμα στάνταρντ, ότι φράση ή λέξη θέλουμε κι βγαίνει ένα μπαλονάκι έτοιμο να μοιράσει την επιλεγμένη από μας φράση συν την διεύθυνση της σελίδας σε Facebook ή Twitter!

Παρατηρούμε ότι χρησιμοποιεί URL shortener που μικραίνει την διεύθυνση του άρθρου κι μας τη δείχνει κιόλας. Πχ μπορούμε να την αντιγράψουμε με το χέρι κι να την επικολήσουμε στο Messenger..