Προσθήκη Instagram widget στο blog για περισσότερους followers

Με απασχόλησε το θέμα της αύξησης των followers μου στο Instagram κι έτσι ως μέρος κι άλλων ενεργειών έψαξα για ένα κουμπί follow Instagram, όπως υπάρχει κουμπί follow για Twitter στο blog.

Instagram widget in blog using embed.ly


Ψάχνοντας στα φόρουμ κατέληξα σε 2 λύσεις, από τις οποίες χρησιμοποίησα την μια προς το παρόν:
  • Χρήση embed,ly για απευθείας ενσωμάτωση του κομματιού bio του λογαριασμού Instagram με φωτογραφία μου, πληροφορίες, username κι link.
  • Η λύση ενσωμάτωσης κάπου δημόσιου post μου στο Instagram απευθείας στο blog.
Embed.ly for Instagram
Όπως θα δείτε κι στο blog αλλά και στις φωτογραφίες, η κάθε μια λύση έχει τα θετικά της κι είναι θέμα γούστου και κρίσης ποια θα επιλέξετε. Κοινό στοιχείο τους είναι το ότι δεν προσφέρουν κουμπί follow, προφανώς δεν το επιτρέπει το ίνσταγκραμ, αλλά δίνουν όλες τις πληροφορίες του λογαριασμού σας συν το σύνδεσμο προς αυτόν για να σας ακολουθήσει όποιος θέλει.

Η πρώτη λύση χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τρίτου μέρους του embed.ly για ενσωμάτωση. Απλά τοποθετείς στο site τους to username κι σου δίνει για αντιγραφή τον κώδικα embed.

Η δεύτερη λύση παίρνει τον κώδικα ενσωμάτωσης απ'ευθείας από το post σας στο Instagram (με τον περιηγητή στο PC στη περίπτωση μου).

Instagram post embed in blog


Ασφαλώς, ανάλογα κι με την κίνηση στο blog σας, οι λύσεις αυτές δεν εξασφαλίζουν ατέρμονη ροή νέων followers στο Instagram ως εκ δια μαγείας.

Χρειάζεται να ποστάρεις με συνέπεια, καλαίσθητες κι ξεχωριστές φωτογραφίες στοι Instagram, να σχολιάζεις κι κάνεις Like κι να τα έχεις καλά με influencers μεγάλους κι microinfluencers.

How to embed Instagram post


Για να πεις σιγά-σιγά ότι είσαι micro-influencer (αυτοί είναι κι στα πάνω τους το 2019 υποτίθεται) -ή ...nano-influecer όπως διάβασα κάπου- πρέπει να έχεις από 1,000 - 5,000 -γνήσιους- followers. Από 10,000 κι πάνω κάτι γίνεται.

Το live video, το λεγόμενο vertical video κι τα stories είναι οι τάσεις με πέραση.

Τι Instagram δίνει τη δυνατότητα απ' ευθείας cross-posting σε Facebook, Twitter, Tumblr κλπ κι ενσωμάτωσης δημόσιας ανάρτησης στο blog.